Крадат всичко медно и метално от железниците

По 49 влака хвърляли камъни през годината досега
47
Крадат всичко медно и метално от железниците
Снимка: архив, БулФото

Кражбите и посегателствата върху железницата продължават, съобщиха от БДЖ.

Най-често срещаните случаи са поставяне на предмети върху железния път, замерване на влакове с камъни, умишлено спиране на товарни влакове с цел грабеж, посегателства на части от вагони и локомотиви, кражби на всякакви метални и медни части, които могат да бъдат предадени на складовете за вторични суровини.

От железниците посочват, че подобни посегателства са огромен риск за сигурността на движението и биха могли да доведат до катастрофи с непредвидими последствия.

Само от началото на годината до средата на месец октомври НКЖИ е регистрирала 397 кражби на стойност 1 060 627 лв.

В „БДЖ - Пътнически превози” са регистрирани 111 кражби на стойност около 400 000 лв., а в „БДЖ - Товарни превози” те са в размер на над 100 000 лв.

От началото на 2014 г. досега са регистрирани 11 случая на умишлено поставяне на различни предмети върху железния път, поради които се е стигало до нанасяне на щети по локомотиви и мотрисни влакове. Обикновено предметите, които се поставят върху железопътните линии, са камъни, автомобилни гуми, клони и др.

Много често пътническите влакове са обект и на замервания с камъни. От началото на годината досега са регистрирани 49 случая, при които по влакове на БДЖ са хвърляни камъни.

При 10 от тези случая обект на злонамерените действия са били мотрисите „Дезиро”, които заедно със спалните вагони са най-новият подвижен състав на железопътния превозвач.

При два от случаите на замерване на пътнически композиции с камъни са пострадали двама пътници. През 2013 г. случаите на замерване на влакове с камъни са 92, а щетите от тях възлизат на над 100 000 лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: БДЖ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
шоу преди 9 години
И като си помисли човек че такива инциденти стават особено често на 5 или 6 места в България...повтарям ОСОБЕНО ЧЕСТО и досега няма нито един заловен...
24
0
 
2
 
! Отговори
готин преди 9 години
еееееее то се знае какви са
23
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не разбрах само защо в статията се спестява името на етноса отговорен за това.
22
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
връзваш ги тия момченца на линията и да видим как ще мине машината през тях.кво друго
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
E, мното спести правителството на Орешарски от това, че ликвидира Транспортна полиция. Дръжте се, едва сега се започва.
20
0
 
18
 
! Отговори
Кикс преди 9 години
Круме, Крумеее, къде си??????
19
0
 
23
 
! Отговори
Луд преди 9 години
Съгласен съм с пишещите във форума ,че трябва да се вземат крути мерки ,но не съм оптимист защото те са най-евтините и сигурни избиратели.Няма партия поне в България която да тръгне срещу купения глас.
18
0
 
20
 
! Отговори
Мечо Пух преди 9 години
Всичкият скраб и всичките цветни метали се изнасят от БГ-то.С кораби и влакови композиции,идете на ,,КУЛАТА''.Всичко това е крадено на 75-85% ,разбира се от кого.Та да ви попитам господа и дами..?Някой от вас да е чул или пък видял,*** да изнася с вагони,или с кораби...?Това е бизнес на групировките,протектирани от най-високо равнище,когато м/у престъпност и политика съществува симбиоза,се говори за организирана престъпност / на времето са му казвали просто МАФИЯ/ ама днес..Орг прест
17
9
 
5
 
! Отговори
Makedonec преди 9 години
Sega nekakvi bolgari ke kazat: "toa *** go pravat". Ne! Site vie ste si bolgari tamu i site si go pravite toa edni na drugi.
16
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Брат ми беше в ЮАР две години на работа, и като се върна *** му изглеждаха доста интелигентни и безобидни в сравнение с ***...
15
0
 
34
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Трябва да се разреши отстрела ! Даже трябва да се формират дружинки и да излизат на лов от време на време !
14
3
 
1
 
! Отговори
ASKO преди 9 години
ami kakvo da pravim kato nqma rabota za balgarite ? namerete im pove4e rabota da rabotqt 4e da ni ka4vate pomoshtite aiiiiiii i tova si e nasho vsi4ko jelqzoto i baaakura e nasho si e i bat boiko da ka4va pomoshtite malko 4i nemoi taka da sa jivei
13
0
 
18
 
! Отговори
предложение преди 9 години
Да се инсталират камери и всяка заснета физиономия да се издирва и ангажира с безплатен труд до десеторно възвръщане на нанесените загуби.
12
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Zakoravelite kradci ot jeleznicite vikat drashte kradcite!
11
3
 
30
 
! Отговори
накратко преди 9 години
Това не е проблем, а само резултат от безхаберието, което витае навсякъде. Липсата на желание за поправка и най-вече контрол върху имуществото. За държавата аз виждам поне 3 начина за справяне с това положение (па повтарям не е проблем!):1. Една рота войска в някой от влаковете и където хлопне камък се спира влакът, излизат войници, правят кордон и всички заловени хващат лопатите за 10 години.2. Спира се изкупуването на метали все от едни и същи лица.3. Не говориш ли български - бой!!!
10
0
 
6
 
! Отговори
CS преди 9 години
Vzemte vuorejuna ohrana , kkto Amerika v Diviq zapad edno vreme .Na mso da strelq po ***
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Po Toshevo vreme nqmashe takova bezobrazie! g-n Jivkov Bog da go prosti, davashe rabota na vsichki! Balgarskiq narod imashe samochustvie! A sega loshi *** glad i mizeriq! Ne samo shte go shupqt vlaka, ako se naloji i shte go izqdat!
8
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗАЩО ЛИ ПО ВРЕМЕТО НА ТАКА НАРЕЧЕНИЯТ ТОТАЛИТАРИЗЪМ НЕ СЕ КРАДЕШЕ ОТ ЖЕЛЕЗНИЦАТА? АМИ ЗАЩОТО ИМАШЕ ФАБРИКИ ЗАВОДИ ПРЕДПРИЯТИЯ КОИТО ДАВАХ ХЛЯБ НА ВСИЧКИ ХОРА КОИТО ЖИВЕЕХА И СЕ ТРУДЕХА В БЪЛГАРИЯ? А СЕГА Х.Я ЛИ ДА ВИ ЯДЪТ БЕЗРАБОТНИТЕ И ПЕНСИОНЕРИТЕ? АКО СИ МИСЛИТЕ ЧЕ ЩЕ МОЖЕ ДА ГИ НАХРАНИТЕ С ЕДИН ГОЛ Х.Й ДАЙТЕ ИМ ГО. КОГАТО ГЛАДА ГОВОРИ И БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ.
7
0
 
17
 
! Отговори
Денислав преди 9 години
А къде са българските полицаи? Когато мине някой чужд политик - затварят всеки вход към Цариградско шосе и ги нареждат през 10 метра. Но когато има кражби от влаковете - тогава какво?
6
0
 
18
 
! Отговори
Мен преди 9 години
Не са виновни (само) ромите... да - виновни са и трябва да се намерят и затворят извършителите. Но монетата си има две страни. Като спрат ЦЕЛИЯ бизнес с метали втора употреба все едно, че е дрога и вкарат изкупвачите в затвора и да видим дали пак ще се краде ако няма пари от това. Ама не им изнася... Да затворят шиб**ите пунктове за изкупуване и да вкарат в затвора прекупвачите за притежание на крадени стоки и ще се реши въпроса.