Брутално в час: Спукали тъпанчето на момиче с кука

10-годишен тормози съученици, те няма да влязат в клас утре
Обновена: 23 ное 2014 20:55 | 23 ное 2014 20:51,
248
Брутално в час: Спукали тъпанчето на момиче с кука
Пострадалото момиче. Снимка: Dnes.bg

Брутален инцидент е станал по време на час в пловдивско училище. Момче в четвърти клас е спукало тъпанчето на своя съученичка с кука за плетене на гривни. Инцидентът се случил в час по музика в училище „Братя Миладинови”.

Родители на 17 от четвъртокласниците утре няма да пуснат децата си на училище. Те са подписали жалба срещу ученик, който тормози целия клас и протестират срещу бездействието на ръководството на школото, което не взима мерки срещу него. 

Леа е на 10 години. Когато отивала към своята учителка по време на час, съученикът й Димитър се доближил до нея с куката.

„Взе една кукичка за плетене на гривни и ми бръкна в ухото, изпищях и после ме заведоха на лекар”, разказа пред Dnes.bg изплашането момиче.
 
Веднага след случилото се, то посетило близката поликлиника, а по-късно е оперирана.

Димитър е само в четвърти клас, а СОУ „Братя Миладинови” е петото училище, в което учи. Съучениците му разказват, че се изнервя, когато някой се обърне към него с фамилията му.

„Адски притеснително е, още повече тя във вкъщи сподели някои неща, които отиват към сексуален тормоз от самото дете – говори им нецензурни думи, опипвал е децата – и момченца и момиченца”, разказа пред Dnes.bg майката на Леа Вили Славова.

Другите деца от класа също се оплакват, че са обиждани и тормозени от Димитър. Показвал неприлични жестове и към учителите.
 
В понеделник 17 деца от 4 б клас няма да влязат в час и ще останат в двора на училището.
 
„Ние не можем да си прекарваме часовете с него след тази случка”, разказва 10-годишната Леа.

Агенцията за закрила на детето и инспектората по образование разследват скандалния случай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още по темата: Пловдивтормоз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
1
 
! Отговори
Леa Сaвовa преди 9 години
Продължение......Госпожaтa стaнa и ме зaведе до мед сестрaтa включително и него.Тя ни кaзa дa отидем до поликлиникaтa.Отидaхме и сестрaтa кaзa че ми трябвa оперaция.Aз се рaзплaкaх.Тогaвa се обaдихa нa тaти той дойде.Дaдохa ни нaпрaвление зa хирургийте.Ние отидохме до тaм.Мaмa незнaеше.Взехме я от рaботa и от тaм отидохме в болницa ,,Тримонциум".Нa другия ден ме оперирaхa 28/10/2014. A рождения ми ден беше нa 29/10/2014. Искaм дa блaгодaря нa всички които ме поткрепихa.
152
0
 
3
 
! Отговори
Леa Сaвовa преди 9 години
Първо мaйкa ми се кaзвa Вили Сaвовa И второ тези думи не сa мои. Aз потвърждaвaм че нaистинa съм Леa много от медийте не рaзкaзaхa точно всичко.И зa товa искaм дa ви кaжa цялaтa истинa.В чaс по музикa госпожaтa ме извикa дa си вземa тестa по мaтемaтикa.Димитър беше взел кукичкa зa плетене нa гривни и я държеше в устaтa си (той ни бъркaше под чиновете без нaше рaзрешение) aз минaвaм покрaй него и той ми бръкнa в ухото с устaтa си.В този момент чувaм ,,Внимaвaй Леa" но беше късно.
151
0
 
2
 
! Отговори
оПулев преди 9 години
Това *** ако посегне на сина ми ще го върна там, от където е излязъл.
150
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЛесиРеално не се прави диагностика на децата и не се работи от подходящи специалисти с тях. Захвърлят ни ги да се справяме както можем. Много хора забравят, че първостепенната задача на училището е образование, и след това възпитание. Да не говорим, че не е редно да се отнема и насочва вниманието на учителя основно към едно дете в ущърб на 20-25 други.
149
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименНе съм съгласна. Обикновено проблемните деца имат и проблемни семейства. Те прекарват при нас 6 от 24 часа. Когато видим проблем и искаме съдействие много чести са следните реакции:1. Аз не мога да се оправям с него. Вие се оправяйте. 2. моето дете не е такова. Вие си измисляте. 3. Цитирам дословоно една майка "Че го тръпите. Дома я как го тръпим". 4. "Ще говоря с него" с последващ отказ от разговори дори по телефона и пълна незаинтересованост от по-нататъшно съдействие.
148
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
vinovni ste ne zaslujavete tova doverie koeto sa vi dali roditelite, a ste sviteteli kak nikakvoto vi vnimanie kam po problemnite deca se otrazqva na jivota im i vie gi hvarlqte v bezdnata na bednotiqta i otchaqnieto
147
1
 
22
 
! Отговори
Аси преди 9 години
Току що чух, че това дете има нужда от подкрепа и т.н. Аз съм учител и ми омръзна от тормозители и на деца и на нас, които вечно имат нужда от подкрепа. Свестните и възпитани деца ежедневно трябва да оцеляват. Да не говорим, че вместо да преподаваме трябва да се занимаваме с безнаказани, но защитени от родители и институции пребиваващи в училище индивиди, идващи за социални контакти, а не за образование.
146
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В други сайтове пише, че детето е взето от дом, осиновено е на 6 годишна възраст. Лошото му поведение е оттам. А осиновителите му явно не смеят да го превъзпитават по по-твърд начин, защото подлежат на проверки от социалните.
145
1
 
14
 
! Отговори
soraia преди 9 години
За съжаление учителите имат само задължения и никакви права.Нямат право да наказват,да гонят,защото всяко тяхно противодействие се квалифицира като психически или физически тормоз и подлежи на сериозни наказания,обяснения и преследване от Инспектората по образованието.Обикновено се смята че учителя има отношение към беззащитното дете.Само ако изреве някой родител може и да се обърне внимание за наказание на ученика извършител на тормоза,но пак е виновен учителя защото не е реагирал на време.
144
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
sega zaradi edna patka zadremala edno dete e v bolnicatata a drugoto pred napadkite na ostanalite patki i bez nikakvo badeshte
143
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
abe kak shte me nakarate da vqvram na tozi uchitel koito po vreme na ucheben chas dreme ,a ne darji race govorime za deca koito vse oshte ne mogat da otgvarqt za svoite postapki ,kak shte me nakarate pa men da pusna deteto si pri takav chovek da go uchi kato znaem che decata nqmat spirachki i minuta ne vnimsnie vodi takiva sluchai znaeti li qvno za palavite deca nemogat da badt prieti ot uchitelite
142
3
 
8
 
! Отговори
Ив преди 9 години
Всички пишете и много разбирате, ама някой зададе ли си адекватния въпрос аджеба КАКВИ са родителите на Димитър? Ами ако са някакви агресивни типове, ако бащата е алкохолик, ако майката не й дреме въобще...обикновено деца, които са агресивни като малки не получават достатъчно качествено внимание от родителите си. За да показва неприлични жестове значи ги вижда вкъщи или заедно с мама и тати по тв-то ги гледат... ама не, учителите и Димитър са виновни. Родителите са невинни като сълза...
141
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do nomer 14 : kazvash, che u4itelkata ne si e vurshela rabota ? Ti ot kude razbra pri uslovie, che znaesh samo nqkoi neshta.Brad mi e v sushtiq klas u4i.Klasniqt rokovoditel e darjala tova malko za rakata celiq 4as samo i samo da ne se stigne do takova neshto, no za sujalenie e stignalo.Ne znam ot kude si gi vadite tezi vashi komentari qvno ot zadnicite si no ne pishe gluposti, kogato ne znaete za kakvo adjeba stava na vupros.Direktorkata e za sud !!!!
140
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изродче, като порасне ще стане егати ***! Такива нямат оправяне, сега заслужава бащата на момчето да му направи същото!
139
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
те не могат и не могат да си защитават правата,зле толкова чак за уволнение плащали данаци колко смешно може да звучи
138
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За съжаление вече закриха Техникумите по Вътрешна Украса!!!
137
2
 
24
 
! Отговори
Гост преди 9 години
Ами то ясно си пише, че е гонено от пет училища и съм сигурна, че и при петте родителите са обвинявали учители, директори, децата, само не и тяхното скъпоценно отроче.А за тези, които пишат, че учителите не си вършели работата, ще им кажа, че та нямат никакви права да я вършат, щото а са му шибнали един шамар на това *но, а са извикали - Защита на детето, Регионален инспекторат, телевизия, и даскалицата ще я уволнят.Е те затова са такива лигльовци в училище, щото учителите са БЕЗСИЛНИ
136
1
 
9
 
! Отговори
Койчо преди 9 години
Като чета, в България всички хора са перфектни професионалисти, само учителите-не. А, и са изрядни данъкоплатци.
135
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
uchitelq trqbva da se smeni
134
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
виждате ли едно дете ще бъде престъпник защото на учителите им се плаща малко и било ,,***,,на кого е вината във вашето нежелание да влизате в конфронтация с родители все пак повечето училища са с охрана напишете си правилник бе или ви е по удобно да няма и така вие сте си виновни за това поведение защото едно дете е местено без да му се обърне подобаващото разбиране , трябва дрегер за учителите