Нови наводнения в Южна България, десетки къщи са във вода

Край Кърджали преля язовир и заля домове
Обновена: 4 дек 2014 09:44 | 4 дек 2014 07:37,
26
Нови наводнения в Южна България, десетки къщи са във вода
Снимка: архив Булфото

Пороите от последните часове наводниха отново Югоизточна България. Най-силно засегнати са Кърджали, Хасково и Димитровград. В Кърджалийско е прелял язовир край село Македонци.

Водната стихия е заляла селото към 2 часа. Има залети домове, съобщи bTV.

Още по темата
По-късно водата е достигнала Хасково и Димитровград. Има десетки сигнали за наводнени къщи. Нивото на водата е метър - метър и половина. През последните часове да започнали да постъпват сигнали за наводнени домове и от Свиленград.

Количествата дъжд, паднали през нощта в Югоизточна България, са 18 литра на кв.м в Елхово и нови 42 литра на кв. метър в Кърджали. Там общото количество вече надхвърли 80 литра на кв. м.

Заради продължителните валежи от дъжд в община Димитровград р. Мартинка и р. Меричлерска преляха. Има наводнени приземни етажи в димитровградския квартал "Изток" и няколко мазета в гр. Меричлери.

Няма евакуирани хора, съобщиха от община Димитровград. Контролирано се изпускат водите на язовир край с. Ябълково. Няма опасност за хората и за къщите им, добавиха от общината.

Според прогнозата за днес в западните райони валежите ще спират, а в югозападните облачността ще намалее. В Централна и Източна България обаче ще продължи да вали.

Максималните температури - в източните райони, където ще бъде и твърде ветровито, както и в Южна България - от 8 до 13, в северните райони - от 3 до 5 градуса.

В планините ще е ветровито, с валежи, повече в масивите от Югоизточна България, предимно от дъжд, само по най-високите части от сняг. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: наводнениедъжд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
7
 
! Отговори
природозащитник преди 9 години
Подобни неща вече се случват по целия свят. Според мен скоро хората ще започнат да уважават природата и ще разберат, че тя не е тяхна собственост!
17
0
 
18
 
! Отговори
инженер-пенсионер преди 9 години
Продължавайте да изсичате горите и положението съвсем ще се оправи . От няколко години се вижда накъде отиват работите , но не ще крадем . Човек да настъпи един път мотиката е грешка , но два три пъти е пълна простотия и неграмотност . Така , че няма на кого да се сърдим освен на нас . Единия тарикат гледа риба в язовирите и друго не му пука , другия тарикат сече трупи без пари. Е другари тарикати сега защо ревете .
16
1
 
17
 
! Отговори
икономист преди 9 години
Основния бизнес на простите и необразовани турци е гледането на риба по язовирите и сечта на горите . Затова много акъл не се иска . Сега ще си плащат за простотията .
15
2
 
12
 
! Отговори
M преди 9 години
Скудоумието и безхаберието в тази измислена държава са безгранични.
14
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Язовирите не знам дали са прелели, но горите са изсечени, съответно няма какво да поема водата и тя се отича на мемента. Нещо виновни за изсичането на горите, нещо съд, затвор, туй онуй за дървената мафия? Или цацаратурата пак си кюта и бута и така вече минава номера 25 години.
13
0
 
18
 
! Отговори
кърджалиец преди 9 години
Сега великия кмет Азис ли беше не знам , но е от ДПС и мисли само какво да открадне . Та как нямаше един човек да погледне язовира как е . Тия *** само рибата гледат , а хората куче ги яли.
12
17
 
2
 
! Отговори
Рязан Кольо преди 9 години
няма ли трупчета поводата))) Кефи ме как се потдуват като плондери И после не може да им затворят капака на сандъка )))
11
2
 
7
 
! Отговори
ОБЪРНЕТЕ СЕ КЪМ ЗАСТ преди 9 години
Собствениците на къщи-нямате проблем-ОБЪРНЕТЕ СЕ КЪМ ЗАСТРАХОВАТЕЛЯ СИ! След десетките наводнения от тази година всеки средноинтелигентен следва да се е застраховал.
10
6
 
12
 
! Отговори
Дръндер преди 9 години
Сега Тиквун ако пак се оправдае с бившите управляващи вече ще прекрачи границата!
9
1
 
5
 
! Отговори
6матка преди 9 години
не мисля, че мога да намеря дума в българския език, която да използвам, за да назова такова поведения.
8
2
 
15
 
! Отговори
6матка преди 9 години
Това, което не мога да разбера е.....не се ли научиха отговорните лица да бъдат по-отгорни. Да се случи нещо веднъж и да те свари неподговтен - ок, не си знаел, но за следващия път, ако си малко умен, ще вземеш мерки да не се повтори или поне с минимални последвия. Да се случи втори, ако си вярвал, че ще случи само веднъж... не е съвсем ок, но пак все още не е късно за поука... Но да се случва постоянно едно и също нещо, а ти да не предприемаш нищо.....
7
4
 
18
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
Наводненията,дъждовете и газа са руска работа.Ето Путин се върна от Турция и ни прати някое и друго наводненийца,та да си измием сълзите и мърсолите, дето проляхме от шумната плесница,дето ни зашлеви, та чак света приглуши.та да се научим,че когато атовете се ритат, магаретата като нас да стоят на страна.
6
0
 
9
 
! Отговори
До 6 преди 9 години
В Библията се казва, да почиташ майка си и баща си, да не крадеш и да не убиваш - да, считам че това там е написано за мен!
5
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И какво , като дядо поп е с BMW? Някой си подарил часовник на Николай за £30000 - и кво? Те не са достойни хора и не бива да имат хубави неща? Свикнали сте само при мутри да ги виждате? И сте седнали да броите имотите на Св. Православна църква - сякаш заради нея държавата е на това дередже!Вярно е и друго - най-трудно от всички ще влязат в Рая свещениците - защото те ще бъдат съдени най-строго
4
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
цицорестата Лиляна докато си размърда циците и източи язовирите,заляха къщите на хората
3
3
 
10
 
! Отговори
До 3 преди 9 години
Атеист съм, може и да съм ***. Но за разлика от поповете които съм виждал, нямам нито БМВ, нито злато, нито имоти. Така че вместо да лижеш *** се вземи ръце.
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При всяко влошаване на времето изскача по някой психиран религиозен фанатик да ни обясни, че това е наказание, щото ние сме толкова значими, че природата се върти около нас.
1
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен - 2 преди 9 години
Продължавайте да плюете по Клира и Монашеството, атеистични ***, но после поне не мрънкайте като дойдат наводнения, земетръси и прочие!