Момче от Пловдив иска да е като Майк Тайсън и Дан Колов

Тренира борба за първа година всеки ден по три часа
Обновена: 20 дек 2014 15:28 | 20 дек 2014 15:12,
36
Момче от Пловдив иска да е като Майк Тайсън и Дан Колов
Милен Алиев. Снимка: Dnes.bg

„Преди исках да стана като Майк Тайсън, а сега искам да съм като Дан Колов”, заяви пред  Dnes.bg 14-годишният Милен Алиев. Момчето е един от всички 150 състезатели, които участват в традиционния  коледен турнир по свободна бора за купата на Трафик СОТ и Спортен клуб „Тракиец”.

Тренира борба за първа година. Харесва спорта, защото иска да бъде силен. Тренира всеки ден по три часа.
„Искам да стана борец, това ми е мечтата”, казва младият състезател.

Шампионатът в Пловдив се провежда за втора поредна година и е с партньорство с Община Пловдив.

„Спортът сред подрастващите е много важен, особено в днешното ежедневие, когато децата стоят повече пред компютрите и електронните игри, затова подкрепяме подобни турнири”, заяви кметът на „Централен” Георги Титюков.

След изключителния успех на турнира миналата година тази година участват и няколко отбора от чужбина, сред които и борци от Гърция.

„Амбициите ни са следващата година турнирът вече да е международен”, коментираха организаторитe.

„Спортът ми дава здраве и сила и ме научава да се боря в живота”, казва Гюрсес Юсеин, който от 13 години тренира борба. Мечтата му е да стане световен шампион.

От Българската федерация по борба за състезанието пристигна и екип от съдии, който следи регламента. На място има и делегати на федерацията.

Както и предишната година, така и тази, организаторите са осигурили сериозен награден фонд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: Пловдивборба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За да си силен момче, трябва първо да мислиш мнооого........за да си силен, момче, трябва преди всичко родителите ти да мислят как да те образоват и да ти дадат култура, ... но ако си от село, "борбата и храната" разбира се са по-важни.
7
1
 
9
 
! Отговори
до 3 преди 9 години
Покрай коментара ти се сетих за една стара съветска карикатура: някакъв прави гимнастика, тича в парка, кара колело, тренира бокс, плува с кану, играе фехтовка, ходи на масаж, поти се в сауна, упорито отказва алкохола и цигарите, за да отиде накрая, надъхан и напомпан....... да играе шах!Не знам какви нещастници са ти нацъкали минуси, но много истина има в написаното от теб!
6
0
 
7
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 6Бе да ти кажа по-добре е последно място сега в борбата отколкото някакво покровителство като на ген. Любен Гоцев, а златния си медал да отнесеш в гроба!
5
2
 
16
 
! Отговори
Бивш борец преди 9 години
То само с ядене не става, трябват и покровители от ДС.
4
7
 
22
 
! Отговори
Алов преди 9 години
Че винаги може да стане *** като тях.
3
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Затова братята Кличко са велики- защото са философи в мисленето си за бокса. Няма да забравя как Виталий Кличко каза в едно интервю: Трябва да обичаш това което правиш, но най-голямата грешка е да подходиш емоционално в мача. В мача няма емоции, няма го " Тоя ме удари и затова трябва да му го върна." Не! Всичко е преценка на ситуацията, на противника, НО без емоции.Сетих се за тия негови думи, понеже тоя малкия искал да бъде силен. За да си силен момче, трябва първо да мислиш мнооого.
2
3
 
18
 
! Отговори
Лили Павлова преди 9 години
А пък Лили Павлова иска да е като Ким Каредашиян.Известна, с голямо симпатично дупе, с милион ухажорикоито да пристигат на тълпи по новопостроената магистрала
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пък искам да съм умен :-)