Блъснаха дете до пешеходна пътека в Пловдив

Момиченцето е със счупен крак и ръка
Обновена: 28 дек 2014 22:49 | 28 дек 2014 22:43,
47
Блъснаха дете до пешеходна пътека в Пловдив
Снимка: Dnes.bg

Дете на около 7 години беше блъснато тази вечер на възлово кръстовище в Пловдив.

Момиченцето е изскочило на пътното платно внезапно, разказа шофьорът, виновен за инцидента.

Той е станал минути преди 19 часа на кръстовището на булевард „Александър Стамболийски” и улица „Димитър Талев” в пловдивския район „Южен”.

„Връщах се от почивка, минах на зелено, като бях по средата, стана жълто на светофара, но детето притича, наистина нямаше никой до последния момент”, разказа пред Dnes.bg шофьорът на автомобила Христо Асенов.

Детето било със своите родители, но по неясна причина е излязло на пътното платно. На място незабавно са пристигнали полицаи и екип на Бърза помощ.

Момиченцето е откарано в болница без опасност за живота. То е със счупен крак и ръка.

Предполага се, че майката и детето са тръгнали да пресичат неправилно улица „Димитър Талев”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: Пловдивкатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
4
 
! Отговори
Ивайло до 28 преди 9 години
Къде прочете,че е карал с 90 ? Ако е в друг сайт,то *** и коментирай там,тук се коментира на базата на написаното в този сайт.Сократис не оневинява шофьора а обвинява журналистите които манимулират предварително мненията както в случая правиш и ти.Във случая ти си тъпака!
19
9
 
2
 
! Отговори
до сократис тъпака преди 9 години
много ясно че шофера е виновен карал е по този булевард поне с 90км ако ще на ултра зелено да е минал ***
18
3
 
13
 
! Отговори
Сократис преди 9 години
Още като се прочете манипулативното заглавие и става ясно,че шофьорът е предварително обречен от нахъсан журналист който иска да втълпи на "простия" читател,че всички водачи са *** а пешеходците свещенни крави които никога и за нищо не носят отговорност..."До пешеходната пътека" няма нищо общо с "На пешеходната пътека" и след като изкача внезапно,то да благодари,че човека не е бил с камион и след като същия журналист го определя като "момиченце",трябва да знае,че момиченцата се водят за ръка
17
3
 
0
 
! Отговори
hi hi hi hi преди 9 години
ХА ХА ХАПрави едни неща ,но напразно.Така и не може да забременее .
16
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма до,няма на пешеходна пътека,има на пътното платно.Водача на превозното средство е виновен,защото не се съобразява със скоростта и пътните условия.На лице е пътно произшествие,има протокол от КАТ.Законът е ясен-нанесена е средна телесна повреда,която е осъдителна от две до пет хиляди лева,освен това автомобила е застрахован има гражданска отговорност,за която застрахователната компания може да заплати до 20000 лв.
15
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и ти неси по назад щом говириш с ястреби соколи
14
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на един прочут папагал
13
2
 
0
 
! Отговори
до 19 преди 9 години
Как може да си справедлив,като не си наясно,че пешеходните пътеки са 2 вида.... едните са с предимство ППС, а другите,тип ,,Зебра,, са с предимство пешеходците
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В ЗДП е записано,че участници в движението са шофъорите и пешеходците. Така че не трябва да се сатанизира едната страна,а всеки да си носи отговорност.
11
15
 
5
 
! Отговори
шофьор преди 9 години
Децата са кошмар...но нека да бъдем искрени...виновен е шофьора.........приемем ли обратната теза...тежко и горко на децата ни.......
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво значение има дали е претичало или преминало, дали шофьора е бързал или не е бързал? Един от двамата е минал на червено. С каква скорост и повишено внимание ли се минава през кръстовище ? Не е ли много рано 7 годишно дете само да пресича шосето
9
1
 
8
 
! Отговори
Hells Bells преди 9 години
Щом е оживяло детето вероятно вече ще внимава като пресича!:D
8
1
 
25
 
! Отговори
1708 преди 9 години
В случая родителите са за бой- ***, къде блеят !??
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименКакво означава "да го контролира по начин който е безопасен за пешеходците."?Ти някога кола карал ли си. Ако ще и с 10 км/ч да се движиш, ако някой ти скочи от преде - гориш. Освен това мястото на пешеходците е на тротоарите, в подлезите и на пешеходните пътеки, а случаят изобщо не е такъв. Дали за тебе е нормално и разумно да караш например по магистралата с 5 км/ч, защото евентуално някой безумен пешеходец може да ти изскочи от преде?
6
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вярно че е нелепо обаче шофЕрът да си понесе последствията.Виновен е той понеже се е качил на автомобил и не може да го контролира по начин който е безопасен за пешеходците.
5
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"...разказа шофьорът, виновен за инцидента." Е, защо шофьорът да е виновен за инцидента, като е минал на зелено? И не мога да разбера защо ако някой ти отнеме предимството и е с кола, е виновен той, но ако е без кола, веднага автоматически виновен ставаш ти.
4
2
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
roditelite trqbvali da go nau4at do sega 4e na 4erveno ne se presi4a
3
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо все още не им е забранено на потомствените каруцари да ползват афтономобили? Или някой им разрешава умишлено да се самоизтребват, че после да не се налага някой да ги трепе с права лопата и тютюнджийска лопата ли?
2
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По на 300 метра
1
9
 
4
 
! Отговори
agata преди 9 години
До кога ще е така безотговорно по пътищата незнам