Силен вятър, сняг и поледици днес

Обявен е жълт код за всички 28 области
29 дек 2014 08:44, Александър Попов
13
Силен вятър, сняг и поледици днес
Снимка: Булфото

Силен вятър, сняг и поледици ни очакват днес. Обявен е жълт код за всичките 28 области в страната. Единствено в област Благоевград няма предупреждение за сняг и поледици, но важи в пълна сила за вятъра, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

В областите Видин, Монтана, Враца, Монтана, Велико Търново, Русе, Разград, Силистра, Шумен, Търговище, Габрово, Ловеч, София – област, София-град, Перник, Кюстендил ще духа силен до бурен вятър от запад-северозапад, с пориви до 20-25 м/сек. Ще започне застудяване. Ща вали сняг и ще има виелици и навявания.

В областите Добрич, Варна и Бургас ще духа силен до бурен вятър от запад-северозапад, с пориви до 20-25 м/сек. Ще вали дъжд, а по-късно и сняг. Възможни са поледици.

В областите Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол и Хасково ще духа силен вятър от запад-северозапад, с пориви до 20-25 м/сек. Ще започне застудяване, а с понижението на температурите след обяд ще има заледявания.

В областите Кърджали и Смолян ще духа силен вятър от запад-северозапад, с пориви до 15-20 м/сек. Очакват се снежни валежи, виелици и навявания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прогнозите са за застудяване още от преди Коледа и пак ще има изненадани я кметове я снегопочистващи фирми, както разбира се ще има и "карачи" на автомобили с летни гуми или без вериги на местата където трябват. Пак ще има "закъсали" по хижите а какво правят там и коя чутовна сила ги е закарала да празнуват по места над 1000 метра само те си знаят(не че е лошо да се ходи ама после не трябва да се реве когато видят че е затрупано) Хайде със здраве и весело посрещане на Новата година
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Видин, Монтана, Враца, Монтана,
4
1
 
6
 
! Отговори
Вили преди 9 години
До АнонименКоя София беше почистена? Почистени са само улиците, на които живеят важните клечки, ние газехме до колене в сняг. Толкова беше почистено, че ватманите слизаха да си ринат снега от релсите, и два часа пътувах до работа. Това ли е почистена София?
3
3
 
5
 
! Отговори
До умника 2 преди 9 години
Не знам дали си спомняте, но на 24-ти декември, преди някакви си 5 дни, температурите бяха към 15 градуса.
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В СЛЕДСТВИЕ НА ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ ТЕМПЕРАТУРИТЕ В ЦЯЛА ЕВРОПА ПАДНАХА ДО МИНУС 10 ГРАДУСА КАТО НА МЕСТА ПАДНАХА И ДО МИНУС 15 ГРАДУСА..В МОМЕНТА НАБЛЮДАВАМ В СОФИЯ СНЕЖНА ВИЕЛИЦА КОЯТО Е ПО ПРИЧИНА НА ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ.ТАКАВА ТОПЛИНА НИ Е НАЛЕГНАЛА ЧЕ ОТ ЖЕГА МИ ЗАМРЪЗНАХА МУСТАЦИТЕ.
1
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
София е изчистена до асфалт,браво на Фандъкова.Не ми се мисли какво щеше да е положението ако беше Ореха на власт у такова бедствено положение.