Наднормено запрашаване на въздуха в 11 града в страната

Стойностите са между 1.05 и 2.17 пъти над средноденонощната норма
24 яну 2015 15:56, Красимир Ангелов
7
Наднормено запрашаване на въздуха в 11 града в страната
Снимка: Булфото, архив

Наднормено запрашаване на въздуха е измерено в петък в 11 града в страната, съобщава Изпълнителната агенция по околната среда.

Фини прахови частици в повече от нормата са регистрирани в Бургас, Варна, Видин, Перник, Ловеч, Пловдив, Смолян, Сливен, Димитровград, Кърджали и Шумен.

Стойностите са между 1.05 и 2.17 пъти над средноденонощната норма, като най-високи са в Смолян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: запрашаване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наднорменото запрашване само се отчита .Дължи се на наслагване на емисии от топлоцентралите в комплекса " Марица Изток " , увеличава се Серния Диоксид.Но какви мерки взема Правителството , срещу управляващите този замърсителен комплекс !Нищо не се прави ?- Защо ?
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 3. Аз бях в София това лято !Не са ми текли от дрехите и тялото кал ? Не е ли силно казано !А защо в Сливен е наднормено , от какво се запрашва , като зимата е най-чистия сезон !
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво правят вСмолян?Не обяснявате ,защо втолкова много градове има " наднормено заплашване ".
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Родена и израстнала съм в София. Вече 20г не живея там, но всеки път като се прибера да видя семейство и приятели, от дрехите и тялото ми се стича кал. Това е безспорно най-мръсният града страната, а преди години не беше така... Жалко за града и страната !
2
3
 
2
 
! Отговори
Stefan преди 9 години
И на мен ми изглежда странно, точно в Смолян, в планината да има най-много запрашаване. А София(където е най-голямата ***) я няма в списъка. Някои го обясняват с горенето на дърва и въглища, но дали това е така - потърсете повече информация, а не само 3 изречения - цяла статия.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Interesno, industria njama nikakva, zavodi njama, selsko stopansvo - njama, a zaprashavane dosta nad normata - ima. K'va e taa fizika?