Над 900 машини чистят снега в страната

Тръгвайте на път само с подходящи гуми, зоват от АПИ
8
Над 900 машини чистят снега в страната
Снимка: Булфото

Общо 932 машини са обработвали пътищата в районите със снеговалеж през изминалата нощ, съобщават от АПИ.

Областните пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Без ограничение за всички видове моторни превозни средства е пътуването по високопланинските проходи "Републиката", "Ришки","Предела", "Пампорово", "Печинско", "Котленски", "Обзорски" и "Айтоски".

Затворени за всички МПС са "Троянски", "Златишки" и "Върбишки". Товарните автомобили, пътуващи през проходите "Рожен" и "Превала", трябва задължително да са без ремаркета и полуремаркета. Проходът "Шипка" е отворен за движение за леки коли.

Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки въведените ограничения и указанията на "Пътна полиция".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само на Данчето машините си почиваха, щото явно знаеха, че тя празнува за внучето и хич не й дреме за буксуващите на място автобуси на градския транспорт!
5
2
 
1
 
! Отговори
mathur преди 9 години
СМЕШНИЦИ....в Скандинавските страни как живеят и е чисто и винаги има сняг???? Тук вална малко и .....ДРАМАТА започна...КЪДЕ СА ПАРИТЕ ОТ ВИНЕТКИ,ПЪТНИ ДАНЪЦИ, ДРУГИТЕ ПРОСТОТИИ с които ни обирате?????
4
3
 
5
 
! Отговори
ДАНЧО преди 9 години
ами лобирайте за закон за зимни гуми след 01.10,а не да зовете!
3
2
 
8
 
! Отговори
кмет на софия преди 9 години
Общо 932 машини крадат а не чистят
2
1
 
5
 
! Отговори
Гошко преди 9 години
Аз ги докарах до 977 ама карай. Може да са и един милион, важното е да вярваме, че живеем достоен живот почистени от сняг!
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
900 ma6ini ot koiti 168 sa v sofiq abe bulgar tabak