Разкриваемостта на престъпленията в Бургас скочи с 15%

Лазаров обаче иска повече работа срещу корупцията
3
Разкриваемостта на престъпленията в Бургас скочи с 15%
Снимка: Булфото

Разкриваемостта на икономическите престъпления в Бургас бележат ръст от 15 на сто, съобщи в морския град главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, цитиран от БТА.

Статистиката обаче показва, че кражбите на МПС са се увеличили с 31 процента. Тази тенденция е на само в Бургас, а в цялата страна, заяви Лазаров.

Корупцията и организираната престъпност са аспектите, по които трябва да работят по-активно служителите на полицията в Бургас, коментира още той.

Според Лазаров разкритите корупционни престъпления в морския град са много малко. През миналата година те са били седем.

Главният секретар определи като добра работата на оперативно-издирвателната дейност и на секретните сътрудници.

Регистрираните престъпления през 2014 година на територията на областта са 8 142, което е 8 на сто по-малко спрямо 2013 година.

Увеличила се е разкриваемостта с 3,50 процента, всички убийства и опити за убийства в Бургаско през миналата година са разкрити.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: БургасМВРЛазаров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от 6 престъпления разкрили 1 и ето ти 15%
1
0
 
1
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Както докладва г-жа Томова бъдещият министър председател в ранните си бандитски времена е ял голям пердах от варненски бандюги някъде около Добрич. Разбира се барабар с цялата банда. Е е е .. как да обича , завалията, североизтока ? Ни магистрала "Хемус" ще стане до края на хилядолетието, ни кораб ще остане у Варна , пък и туризма не вървял много важно! ПОУКАТА Не бийте бъдещи властимеющи те са просто отмъстителни!