Украинците ще заместят руснаците по Черноморието ни

Курортистите ще харчат до 300 долара у нас
Обновена: 25 мар 2015 20:45 | 25 мар 2015 20:21,
189
Украинците ще заместят руснаците по Черноморието ни
Снимка: архив, Булфото

Част от украинските туристи, които преди са почивали в Крим, през новия летен сезон ще се отправят към България и Турция, пише украинското издание „Новый регион“, като се позовава на информация от местните туроператори.

Има развит авиационен и автобусен транспорт към България и Турция, посочва директорът на TUI Ukraine Тарас Демур. "Тези две държави представляват конкуренция на Крим със своя нисък тризвезден сегмент. На полуострова туристите заплащат средно 200 – 300 долара за седмица. Тази сума в евро те ще платят в България“, допълва още той.

Крим все пак ще привлече туристи от Украйна, но курортите няма да бъдат толкова привлекателни, както тези в България и Турция, смятат експертите. Част от украинците, които доскоро почиваха в Крим, сега пък се отправят към Грузия и Черна гора.

Санаториумите в Карпатите пък са спечелили от анексирането на Крим, посочва бившият министър на курортите и туризма на полуострова Александър Лиев. Той отбелязва, че украинците, които редовно са посещавали тези центрове в Крим, сега се насочват към Карпатите.

Преди ден от Центъра за развитие на туризма в Украйна коментираха, че през тази година украинците ще избягват почивката в Крим заради липсата на сигурни транспортни връзки, а и от съображения за сигурността си. Заради липсата на транспортни връзки няма да има и масови посещения от страна на руски граждани, смятат още в Украйна.

По данни на Центъра през 2013 година 5,98 млн. туристи, от които 3,5 млн. украинци, са посетили курортите в Крим. През миналата година данните на новата власт сочат, че туристите са били общо 3,5 млн., от които 800 хил. - от Украйна.  

Още новини от "Икономика и политика" четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още по темата: туристирускиукраински
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
28
 
! Отговори
Ф.С.В преди 9 години
Бил съм в Крим - гр Керч - въобще не говорете глупости - нито имат нормални плажове да не говорим ако трябва да се къпят от страната на Азовско море- там отиват бедните украинци с личните си автомобили и то по разни квартирки - не знам на кой му минава гениалната мисъл че точно тези туристи ще пристигнат в БГ -да не забравяме че лятото в БГ една хотелска стая е над 150 лв на ден - Преди всеки сезон -хотелиерите почват да "ревът" и в края на сезона - ТЕ винаги са на "загуба "- омръзна ни !
69
1
 
22
 
! Отговори
Кикс преди 9 години
Очаквам следващата статия - "Българи задръстиха 5 звезднете хотели по Ривиерата. Всички самолетни билети 1 класа за година напред - изкупени от българи!"
68
2
 
18
 
! Отговори
щщщщщщщщщщ преди 9 години
До сър Пичук--абе ти и до Каспичан неможеш да отидеш....с тея стотинки които ги получаваш от Сорос,само кафенце и баничка можеш да си позволиш.......
67
17
 
4
 
! Отговори
Тошко преди 9 години
СидероФ ще отмаря в Крим с Чучолинчо.
66
23
 
4
 
! Отговори
Го4о преди 9 години
В КРИМ ще почиват само руски милиционери - така са заповядали от партията на Путин (КГБ)
65
18
 
5
 
! Отговори
сър Пичук преди 9 години
Между другото, в знак на протест аз пък няма да отида в Крим :D :D :D Неприятни са ми потните *** и туй то...
64
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След украинците чакаме и *** от Тамбукту.В тая смешна държавица *** какъвто премиерОТ такива и медиите, такъв и народецОТ.СМЕШНИЦИ.
63
1
 
35
 
! Отговори
Ядосан преди 9 години
Като пишат тия *** и лъжливи статии кого мислят ,че заблуждават? Хората са напълно информирани за положението в Украйна. А мъжете до определена възраст имат забрана да излизат в чужбина защото подлежат на мобилизация. Май себе си заблуждавате, че сте информационна медия.
62
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 109Изтискай си пъпките по челото че си мнооо грозен бе селчун.
61
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Странна работа.Явно някой лъже,нали Украйна фалира и *** от глад?!
60
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Украинците ще заместят руснаците по Черноморието ни"МУ-ХА-ХАВсе едно да кажеш че виетнамци ще заменят германските туристи.Украинците са толкова бедни че няма какво да ядат в Украйна какво остава да ходят в чужбина.Единственото което ще видите е украински ***.
59
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
burgaskite batki she im razvintat cherepite
58
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
105__типичен българин ,,Бай ***,,Веднага да оплюе родното черноморие.Типичен Бай ***-с 1грам мозък
57
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Морето ни до 4-5г. ще е пълно само с македонци, сърби, румънци и българи, и то тези които не могат да си позволят почивка в Гърция или Турция.
56
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бе какво се пените -дали ще има или няма ,,източни,,туристи.Все едно всички прошляци във форума имат хотели и мислаят за бизнес сезона.....:-) :-) :-) .Умуват и спорят.Гледаите вие каде ще идете лятото.:на море.Какво ви дреме за бай,,бизнесмен,, с хотелите
55
1
 
12
 
! Отговори
смръдльовци преди 9 години
Украинци ли?Кто усетят фекалиите как ги плискат в лицето и ще побегнат с писъци!
54
1
 
21
 
! Отговори
токата преди 9 години
300$ тия на минерална вода ли ще я карат само.
53
3
 
14
 
! Отговори
украинска девчонка преди 9 години
Значи морето ще се замърси освен с фекалии и с трипер
52
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това са пълни глупости и поредната пропаганда!!! Вчера туроператори и хотелиери казват, че има намаление както на руски, така и на УКРАИНСКИ и беларуски туристи!!!!!Стига с тази пропаганда!!!! Стига лъжи!!!! Писна ми от нашите гнусни, проституиращи медии!!!
51
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За България не важно туристите от къде ще дойдат, а колко ще дойдат ?