Утре пак дъжд и облаци

Ще нахлува нова порция студен въздух
Обновена: 27 мар 2015 20:10 | 27 мар 2015 20:01, Веселина Йорданова
0
Утре пак дъжд и облаци
Снимка: архив, БТА

През следващото денонощие ще преобладава облачно време и на много места ще превалява дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, най-късно в Източна България, ще бъде до умерен и с него в страната ще нахлува студен въздух, според прогнозата на НИМХ-БАН.

Температурите слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 10° и 15°, а минималните – между 7° и 12°.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа до умерен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от северозапад. Максимални температури на въздуха: 12-14°. Температурата на морската вода е 8-9°.

Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините ще преобладава облачно време и ще превалява дъжд, над 1700 метра – сняг. Ще духа до умерен югозападен вятър, който в ниските части ще се ориентира от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 5°, на 2000 метра – около 1°.

В неделя ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен вятър от запад-северозапад. Все още на места ще превалява слаб дъжд. Привечер и през нощта срещу понеделник валежите ще спират и облачността от запад ще се разкъсва.

Температурите ще са с няколко градуса по-ниски. В понеделник преди обяд ще има временно намаление на облачността, ще бъде и по-топло. След обяд от запад на изток отново бързо ще се заоблачи и през нощта срещу вторник на отделни места ще превали слабо. Във вторник облачността бързо ще намалее до предимно слънчево. Температурите ще се повишат още малко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: НИМХ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари