Прелели реки и скъсани диги в област Пазарджик

Остава в сила частичното бедствено положение
29 мар 2015 12:34,
13
Прелели реки и скъсани диги в област Пазарджик
Снимка: Dnes.bg

За района на Пазарджик остава в сила частичното бедствено положение. Прелели реки и скъсани диги има на различни места в областта. Стотици имоти са наводнени от подпочвените води.

Река Чепинска прелива. Тя излезе от коритото си и заля част от пътя  Септември – Велинград. Най-сериозно е положението в района на село Варварски бани.

Очевидци припомнят, че пътят бил ремонтиран само преди 2 години. От Министерството на околната среда и водите също съобщават, че нивото на Чепинска река е повишено. Водачите, които пътуват по трасето за Велинград, трябва да бъдат особено внимателни и по възможност да изберат друг маршрут.

„Активно се укрепват и скъсаните диги на реките Тополница в Пазарджик и Луда Яна край село Пищигово”, съобщи пред Dnes.bg областният управител на Пазарджик Трендафил Величков.

В момента камиони и багери насипват едри камъни. 4 диги са скъсани, а 20 са в предаварийно състояние.

Бедственото положение ще бъде в сила 1 месец, през който дигите трябва да бъдат възстановени. Засега опасност от наводнение няма, но ситуацията би могла да стане критична при по-обилни валежи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Нужен строг закон преди 9 години
Заем брашно, тъпкано се връща. Дърварите протестират, че им спрели осакагяването на горите. Толкова алчност и такова безволево управляващо мнозинство. Веднъж завинаги спрете това безпощадие към тората. Законът да повелява: Който сече гората или дава разрешение за сеченето и - твърдо без алинеи 10 годинки зад решетките, в ТПО-то, като "горски" работник да засажда дръвчета., да отводнява залети с вода райони. Всичко ще си отиде на мястото си.
5
0
 
4
 
! Отговори
БУЙНА РЕКА преди 9 години
край "варварски бани" има мини ВЕЦ , някаква си смрад е решил , че ще печели пари от тази мини ВЕЦ - преливника е с 1,5 по-висок от предела на ниво ВИСОКИ ВОДИ ! Питам , кой му даде право на тази мутра да строи в коритото на "Чепинска река "- решението е , да се възтановиестественото дъно на реката и да се укрепят подпорните стени до самото пътно платно!В България няма СПЕЦИАЛИСТИ , има мутри и тикви !!!
4
2
 
3
 
! Отговори
Шаман преди 9 години
Кога ще осъзнаете, че ситуацията не е майтап и това е само нежното начало на един дълъг цикъл от подобни събития, който ще обхване цялата планета, и който няма да спре докато цялото саморазрушаващо се его-човече не започне да осъзнава повече и започне да разбира как функционират нещата, и не промени мисленето и действията си към такива, които да допринесат за по-добро бъдеще за всички. И че ако не се промени загива и това не е наказание на някой бог, а неговото собствено самоубийствено поведение
3
2
 
18
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
Абе Пазарджиклий, срамота е, на Огняново имате такава кариера и техника, можете да направите диги до небето в околноста и реките, Ама пуста лакомия на управниците е дадоха на концесия на частници, на който не им дреме за държавата. НАЦИОНАЛИЗИРАЙ, всичко трябва да работи за народа, стига с тези прехвърляния на вината, продажници.
2
0
 
13
 
! Отговори
До Лесничей преди 9 години
Забрави да добавиш, че едно посадено сега дръвче ще стане голямо след 20 г., ако оцелее. Ако е борче или елхичка, малките дървосекачета ще го отсекат още догодина през декември и с кучешки впряг ще го закарат до пазара за новогодишни елхи.Така де, докато татко им набавя трупи за износ, те пък захранват вътрешния пазар с по-дребни артикули. Да не са луди да ходят на училище!
1
5
 
28
 
! Отговори
лесничей преди 9 години
Няма страшно другари и депесари. След като изсякохте горите и продадохте трупите в Турция идват потопи и наводнения . Това обаче да не ви притеснява срещу скромен хонорар от 1 милион лв. хидроинженера Ахмед Доган ще ви даде указания как да плувате в къщи . Това е , друго няма да има в близките 20 години , защото ако някой посади сега дръвче след 20 години ще стане голямо .