Сняг ще има на Цветница, пролетта идва с нови порои

Истинското лято пък ще започне след 15 юли
29 мар 2015 07:30, Елка Василева
36
Сняг ще има на Цветница, пролетта идва с нови порои
Снимка: БТА

Сняг ще вали на Цветница, а пролетта идва с нови опасни порои и дни с крайни температури.

Това означава, че когато ще е хладно, ще е много хладно, а когато се очаква да е топло, ще е доста топло.

Истинското лято пък ще започне след 15 юли.

Такава сезонна прогноза направи за „Труд“ Симеон Матев, дежурен синоптик в ТV-МЕT.

Новата седмица ще започне със слънце, но още в понеделник следобед пак ще стане облачно, а в нощта срещу вторник ще превали.

Матев припомни, че средните минимални температури за април са между 4 и 9 градуса, а средните максимални - между 15 и 20. Очаква се идния месец градусите да са около тези норми, но валежите ще са над обичайните количества до 70 л/кв. м.

„Април ще започне с променливо време, като до 7-и ще е по-хладно. Дъждовете ще са по-чести, затова и сумарното им количество ще е голямо. Ще е ветровито, а между 5 и 7 април може да превали сняг не само в планините, но и в по-ниските части на страната“, каза Матев.

По Великден ще вали дъжд, така че няма да се сбъднат желанията за 4 хубави дни.

Между 20 и 30 април времето ще е малко по-стабилно и с повече слънчеви часове, но ще вали дъжд. А на 25-и, 26-и и 27-и ще има и гръмотевични бури, които обаче са характерни за края на месеца. „Прогнозата ни е най-ниските температури през април да са между минус 3 и плюс 2 градуса, а най-високите между 23 и 28 градуса“, каза още дежурният синоптик.

Средните минимални температури за май са между 9 и 14 градуса, а максималните - до 25. Очаква се градусите да се движат в тези интервали, но не и в Западна България, където ще е по-хладно. И пак ни чакат дъждове над нормата, т.е. ще паднат още порои.

„Юни ще е като май, но валежите ще са с една идея повече. Най-вероятно това ще се наблюдава в централните и западните райони на страната“, каза още Симеон Матев. Градусите в долния диапазон ще са между 12 и 17, а максималните - между 22 и 27. Поне при температурите не се очакват аномалии.

Юли ще е идеален за море и почивка, но след втората си половина. Тогава времето ще е по-стабилно, каза Матев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: прогнозаСоимеон Матев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
0
 
! Отговори
Те преди 9 години
До Анонименвече не са затоплисти, а са против климатичните промени. Да консервираме земята за поне милион години ;))))))))))))
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Затоплисти? Ко стаа?
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако още има неразбрали, прогнозите за времето повече от 2-3 дни напред се правят въз основа на статистики от минали години, което значи, че процента на грешка е доста голям. Така че не се връзвайте безрезервно. Само до 2-3 дни напред може наистина да се познае, на почти 100%, защото се наблюдават въздушните движения от спътникови снимки. Останалото е голяма доза стъкмистика (в която понякога разбира се може да има нещо вярно)
23
0
 
8
 
! Отговори
без коментар преди 9 години
Прогноза..."Между 20 и 30 април времето ще е малко по-стабилно и с повече слънчеви часове, но ще вали дъжд"...
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До лесничейкак да посея дръвче, като от горското искат да си го купя и то доста скъпо! после, като порасне моето дръвче, от горското ще го отрежат, продадат и гушнат парите! а ако аз си го отрежа, ще ме глобят за незаконна сеч!
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от няколко места видях какво време ни очаква през април до към 8 май,ми никъде няма сняг на Цветница,иначе и април ще е като март доста дъждовен и по-скоро хладен,но това поне за София си е нормално,ето и днес в София 8 градуса,в Южна България 12-16 градуса,а за времето през юли офффф нека първо дойде юли че ми омръзна да чета несбъднати прогнози
20
6
 
10
 
! Отговори
Даола преди 9 години
Очевидно потопът започва постепенно...
19
10
 
2
 
! Отговори
iztriite pak преди 9 години
Kolko e varno che sled posechenieto na amerikancite v pokraininite na Sofia sa postaveni nisko chestotni ustroistva s cel da vliaat na mozacite ni ili e varno chom tarpahme za 16 ml i prodalgavame da tarpim tapizmite na BB i naglostta na deputatite
18
7
 
5
 
! Отговори
venci.mihailov.16 преди 9 години
sinoptika e nai tupoto su6testvo na zemqtaabsurd da poznaqt za kakvoto i da e bilo
17
1
 
14
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 9 години
Студ да има,пек да има ама лошо време да не фаща...
16
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А мадридският крадец колко изсече????? Продължавай да спиш, народе *** и овчедушен. И парцаливото килимче под краката ти вече издърпаха.
15
4
 
14
 
! Отговори
Шаман преди 9 години
Кога ще осъзнаете, че ситуацията не е майтап и това е само нежното начало на един дълъг цикъл от подобни събития, който ще обхване цялата планета, и който няма да спре докато цялото саморазрушаващо се его-човече не започне да осъзнава повече и започне да разбира как функционират нещата, и не промени мисленето и действията си към такива, които да допринесат за по-добро бъдеще за всички. И че ако не се промени загива и това не е наказание на някой бог, а неговото собствено самоубийствено поведение
14
3
 
26
 
! Отговори
лесничей преди 9 години
Няма страшно другари и депесари. След като изсякохте горите и продадохте трупите в Турция идват потопи и наводнения . Това обаче да не ви притеснява срещу скромен хонорар от 1 милион лв. хидроинженера Ахмед Доган ще ви даде указания как да плувате в къщи . Това е , друго няма да има в близките 20 години , защото ако някой посади сега дръвче след 20 години ще стане голямо .
13
1
 
16
 
! Отговори
:D преди 9 години
Матев,веднага да си скъсаш дипломата!
12
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Между 20 и 30 април времето ще е малко по-стабилно и с повече слънчеви часове, но ще вали дъжд---------------------No comment както се казва
11
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скоро една група верноподаници на мадридския крадец направиха пресконференция,където искаха връщане на така нареченият цар в политическият живот на България.Явно парите които "заработиха"по време на НДСВ са свършили.Първо лицето Симеон Сакскобурготки не е цар защото не е ръкоположен от български патриарх,второ той няма капка българска кръв във вените си.Хора като Кунева,Станимир Илчев,Паси,Олимпи Кътев му подариха голяма част от българската гора,която той сече поголовно и изнася.
10
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А една министърка на Бойко дето са я хванали от околовръсното каза,че тези природни бедствия,са в следствие на промяната на климата в световен мащаб.Което е голяма простотия,обида към бедстващите и доказателство,че дървената мафия е покровителствена от ГЕРБ и ДПС.Крясъците на дървосекачите "искаме работа"учтиво пропагандирани от всички продажни медии показват отношението на властта към проблема.Това е все едно нарко пласьорите да протестират,че им пречат законодателно.
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой знае какво ви е казал синоптика, а вие какво сте разбрали
8
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предложение към журналистите - след всеки репортаж за свлачище и необичайно наводнение,нека дебело да се подчертае,че причината за това са изсечените в близост гори,храсталаци и всякаква растителност с коренища,които могат да спрат ерозията и свличането на почвата,както и да усвоят част от обема на падналите валежи.Хора не сечете горите,а залесявайте всяко кризисно място.
7
1
 
17
 
! Отговори
ив преди 9 години
До АнонименТе за ДНЕС не могат да познаят. Както казваше синът ми като малък - Днес времето ще бъде разкъсано