Линейка с пациент катастрофира в Пловдив

Пострадала е спешна лекарка
Обновена: 30 мар 2015 20:52 | 30 мар 2015 20:52,
24
Линейка с пациент катастрофира в Пловдив
Снимка: Dnes.bg

Тежка катастрофа с линейка стана тази вечер в Пловдив. Автомобилът на Бърза помощ е возил пациент.

Катастрофата стана малко след 19,30 часа. Линейката се е движела с включени светлини, но без звуков сигнал и е минала на червено.

Тя е превозвала жена в кола, която се била натровила с хапчета. Пострадала е лекарката на Бърза помощ, която е откарана с друга линейка към болница с фрактура на ръката.

"Карах бързо, тъй като транспортирах натровена жена, никой не е толерантен към колите на Бърза помощ, ако е полиция, намалят скоростта, защото могат да ги глобят, но на нас път никой не прави”, каза пред Dnes.bg шофьорът на линейката Павел Георгиев.

Алкохолните проби и на двамата шофьори са отрицателни, а материалните щети значителни.

"Движех се направо, минах на зелено, през това време линейката изскочи неочаквано”, разказа шофьорът на лекия автомобил.

Очаква се полицаите да съставят акт на шофьора на линейката, защото не е съобразил скоростта на кръстовището и е минал на червено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
до 21 преди 9 години
научи правилника за движение и после давай акъл как се кара в Европа. а и тези който са ти написали + и те толкова разбират. Или и ти си с купена книжка.
21
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудех се откъде идват в София нахалните шофьори- идват от Пловдив
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако бяхме в Европа щяха да глобят цивилната колаВ Бойкостан глобяват колите със специален режим и разсъждават логично- защо да се бърза за спасяване на болен? Я по-кротко. Да не би да е някой политик,който бърза за пореден купонУ нас се дава преднина само на далавераджиите. Простолюдието да си мре
19
1
 
6
 
! Отговори
Американ преди 9 години
А защо този тиквар - шофьорът на линейката - не е пуснал сирената? И се прави на ударен сега... Виновен е от всякъде, да не му се дава вече да кара служебна кола.Каруца - може.
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а преченето на линейки е национален спорт, защото всеки излиза до бакалията с автомобил. е как да преминават линейките, дами и господа? то си е страшно направо
17
1
 
3
 
! Отговори
до 17 преди 9 години
така е. шофьорите в българия са много добри в "позорните" дисципли - местене на кофи, къртене на плочки, висене в задръствания, по-дълги от самото разстояние за изминаване, псуване, тарикатстване, каране на стари автомобили, обетоване на тротоари и блъскане с колички. няма по-долно и окаяно племе от тях. не знам как половината градско население се навива да шофира, но *** ще има винаги.
16
2
 
7
 
! Отговори
живко преди 9 години
Живея в ню йорк от 12 годишен. Често се пребирам до България и мога да ви уверя че от София никъде няма по лоши шофьори и по-надути хора.
15
0
 
5
 
! Отговори
полу-законно преди 9 години
Откакто се появи един министър и разреши на полицейските коли да мигат без причина като коледни елхички, населението спря да уважава и да внимава с наречените от Закона за движение по пътищата МПС със специален режим на движение. Въпреки, че ясно е указано пак в този закон как се сигнализира специален режим на движение и как точно се осъществява, шофьорите си позволяват волности, поставяйки в риск всички участници. Такива шофьори не може да се наричат професионалисти!!! Те не са пример за никого
14
0
 
13
 
! Отговори
ФЕС преди 9 години
Айде шофьорите, пардон - ПИШМАН шофьорите от най- голямото село да замълчат! Защото пловдивските майнички сме със светлинни години по- добри от селяните на София! А някой шоп да е толерирал кола с регистрационен номер, започващ : РВ ?!? Мен лично НЕ!
13
0
 
15
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 9 години
До АнонименАааа, ти не знаеш! Софиянци, всички карат като богове, а тия дето не карат добре, са от Пловдив и селата. На практика обаче, в София софиянци НЯМА! Факт!
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Пловдив са ОК шофьорите в сравнение с това на което съм се нагледал в София. Пък тоя с линейката първо трябва си пусне сирената 100% като минава на червено и е длъжен да натисне спирачката по средата на кръстовището без значение имали коли или няма......
11
0
 
15
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 9 години
До Анонимен 1:Още ме е яд, че си влизал в града ми и съм пропуснал да ти попреча да се престроиш!Нищо. Ти пак ще дойдеш. Всеки драпа за Пловдив, ама ги е срам да си признаят, че всеки е като всички.
10
1
 
10
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 9 години
До Анонимен 1:Ти си знаеше че си ***, сега всички го знаят! За какво ти трябва да го тръбиш???
9
3
 
10
 
! Отговори
пловдивчанин преди 9 години
N1: Мигача дава право, не предимство, за до правят път!За всички останали: Пукате се от яд че не сте от Пловдив, нали?!
8
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Lineykata e s predimstvo pred vsicki ostanali mps .ta gadnyari sa plovdivskite shofiori
7
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правилно, нека го порнат зеленчука, друг път да знае кон боб яде ли и у джамия пърди ли се.
6
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Dobavam i sa nagli...a za lineikite pravat se che ne gi vigdat
5
5
 
26
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
Дори и с включена звукова сигнализация, линейката не е с предимство на червен светофар, приближава се внимателно и след като се увери, че останалите участници в движението са спряли се преминава. И много правилно ще му напишат акт на състезателя.
4
2
 
22
 
! Отговори
Салахадин преди 9 години
"Линейката се е движела с включени светлини, но без звуков сигнал и е минала на червено."Харесва ми този пасаж :)
3
7
 
21
 
! Отговори
cc преди 9 години
Линейките се имат за безсмъртни в последно време. Пуснал каквото имал и газ през кръстовището. Няма да понамали, няма да се огледа или да премине с внимание.