В Сливен на протест срещу ромското "Българите - на кайма"

Недоволни се събират на 31 март пред паметника на Хаджи Димитър
Обновена: 30 мар 2015 14:03 | 30 мар 2015 09:31, Александър Попов
327
В Сливен на протест срещу ромското "Българите - на кайма"
Снимка: Булфото, архив

Жители на Сливен организират протест заради ромски расистки изказвания. Това обявиха от гражданското сдружение "Св. Георти Победоносец", като допълниха, че той е насрочен за утре, 31 март.

Хората ще се съберат пред паметника на Хаджи Димитър, а освен това от сдружението ще подадат сигнал до прокуратурата срещу поведението на жителите на квартал "Надежда", допълва Фокус.

Поводът за недоволството е излъчен репортаж в ефира на Нова тв вчера, в който журналистката Миролюба Бенатова търсеше гледната точка на ромите по темата защо деца раждат деца.

Екипът не бе посрещнат особено дружелюбно в квартала, а малки ромчета скандираха със задоволство пред камерата "Българите - на кайма" и "Българите – на сапун".

Според организаторите на протеста, това е нарушение на чл. 162 от Наказателния кодекс и пряко засяга авторитета на българското общество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още по темата: Сливеннадеждароми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
32
 
! Отговори
Серкан преди 9 години
България манипулирва със етническия състав на ромите,турците,македонците,румънците и др етноси,но най-вече на ромите.Проверете вие самите в цяла Сливенска област пишат че има 20 хил.***,пък те само в кв.Надежда са толкова.Добре де има още една част ромска махала и там ги сложете 20 хиляди,гр.Котел половината са роми,до него има село Градец с население над 3500 души,там ги сложете 90-95%,Жельо Войвода,Тополчане,Кермен да изброявам ли още?КОЛКО СТАНАХА ОКОЛО 50-55 хил.
93
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо хората са такива расисти?Оставете ги братята роми да си говорят каквото си искат!Те сами ще се откажат.Ромите са глупави хора и ако слизате на тяхното ниво да се разправяте с тях, не ми обяснявайте после, че вие сте по-добри и по-свестни хора от тях!
92
2
 
7
 
! Отговори
INFO - 777 преди 9 години
За кои Роми по точно става въпрос за Дасикане Рома-християни или Хорахане Рома-мюслумани?
91
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DO VALIA. MNOGO DOBRE STE GO NAPISALI GOSPOGO I E VERNO. DANO NE GO IZTRIAT OT SAITA.
90
0
 
40
 
! Отговори
Аврамов преди 9 години
Ако протестът не бъде пред НС и Президенството, то полза никаква.За всичко е виновна зомбираната маса от народа, която се продава на собствените си палачи и им съучаства в името на мамона.
89
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TOCNO ZATOVA I PREDI GODINI IZBEGAH OT BULGARIA. UG IMA SVOBODA , A TIA BILA OGRANICENA I POTISKANA
88
41
 
6
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Със лошо никога няма да постигнете благополучно нещо срещу ромите те трябва да бъдат интегрирани чрез специални програми.Ромското малцинство е електорат на всички партии и последно ДПС ги подкрепя за да им подпомогне.Не се заигравайте с ромите драги българи защото и ние не можем да ви спасим.По-голямата част от тях се пишат на други малцинства и съм сигурен че са над 2 милиона в България
87
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ZACHTO OT SAITA IZTRIVATE VINAGI HORATA KOGATO PICHAT VERNI KOMENTARI. DA NE BI DA ISKATE DA PICHEM KATO PO UCEBNIK. KADE E SVOBODATA NA SLOVOTO V TOZI SAIT.
86
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
образование имат и тези парламента и те изглеждат като тези на снимката
85
14
 
7
 
! Отговори
БХК преди 9 години
Ей, туй българите големи расисти ша знаш и ама много нетолерантни.
84
0
 
6
 
! Отговори
МАРАДОНА преди 9 години
КАКВА КИТАЙСКА ХВАТКА ИМАТ ГЪРЦИТЕ !
83
2
 
28
 
! Отговори
МАРАДОНА преди 9 години
Никифорчо..ТИ НЕ СИ ГРЪК.В ГЪРЦИЯ НЯМА ТАКИВА ЗАКОНИ. НИТО ИМА ТЕКСТ ПО КОИТО ДА ИМА ЗАКОНИ, ЗА ОТДЕЛНИ ПРИВИЛЕГИИ НА БАЗА ПРОИЗХОД,,ГРЪЦКАТА ДЪРЖАВА--ЩЕ ГО КАЖА НАЙИ-КРАТКО === НЕ ''РАЗПОЗНАВА'' ТАКИВА ПРАВА И ПРИВИЛЕГИИ НА ОТДЕЛНА ГРУПА ГРЪЦКИ ГРАЖДАНИ !!АКО НЯКОИ ИНДИВИД НЕ МУ ХАРЕСВА---НЕ МОЖЕ ДА ПРЕБОРИ ГРЪЦКАТА КОНСТИТУЦИЯ И ЮРИСДИКЦИЯ.НАЙ-ЧЕСТО, СИ ГУБЯТ ГРЪЦКОТО ГРАЖДАНСТО..И НАПУСКАТ ЕЛЛАДА. ЗАЩОТО БЕЗ ГРАЖДАНСТВО--НЯМА ЛИЧНА КАРТА...НЯМА НИЩОООООО !!!!РАЗБИРАШ ЛИ---КАКВА КИТА
82
1
 
46
 
! Отговори
До 118 преди 9 години
Наистина сме стигнали дотам, че да се налагат и такива мерки.Но днешното дередже е резултат от целенасочена политика. От половин век ромите са всячески поощряване да се плодят, а мерките, които БКП, а после демократичните ни правителства предприемаха с цел поощряване на раждаемостта, всъщност бяха съобразени с критериите и нравите на най-примитивните жители на България.През последните 70 г. у нас, най-притеснявани и затормозявани са интелигентните хора с европейски критерии за бит и семейство.
81
6
 
41
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
ДПС(Движение за Простотия и Сигания).
80
1
 
15
 
! Отговори
Ако сега някой преди 9 години
подеме инициатива за референдум на тема "Руснаци ли предпочитате или роми?", стой та гледай какъв ще е резултатът.Преди време хора от малка партия обиколиха редакциите на много вестници - искаха да отпечатат техен апел, който съдържаше и предложения относно озаптяването на ромската престъпност, инициатива за заселване,при изгодни условия,в опустелите села на потомци на българи,някога изселили се в Русия, също и други полезни неща.Никъде не го отпечатаха,но почнаха "да крадат" предложенията им
79
3
 
12
 
! Отговори
АЛЧО БАКЪРА преди 9 години
ЩЕ СЪЗДАМ СЛЕД 10 ДЕНА ПАРТИЯ - ''ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ НА РОМИТЕ''..И ЩЕ БЪДЕМ ПАТЕРИЦА НА АХМЕД АГА И ЛЮТВИ ПАША.
78
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В природата няма луфт.Там където нещо изчезва се настанява ново.Дали е по-добро времето ще покаже.Българската нация се топи и изчезва благодарение на наложения модел от политическата класа.А трябва толкова малко за да не се случи непоправимото.В България има около 1,5 мил. самотни моми и ергени.Ако се наложи модел ( а времето изисква радикални решения) с който да се създадат семейни двойки.В най-лошия случай 250-300 хил.нови семеиства означават да се завъртят 20-30 милд. в икономиката.
77
1
 
50
 
! Отговори
блабла преди 9 години
То обиди ли са, кражба на жици, болтове, линии, плочки... Заради тея ... животът ни е застрашен.. обират ни всичко в този живот и остават ненаказани.. Защо тези правила не важат и за мен? Защо аз работя, за да мога един ден, когато имам деца, да мога да ги гледам не само с очи, а те се разплождат като стой та гледай, защото такива като мен ги хранят.. защо... и КОЙ ги толерира? няма ли кой да го замести този някой... и да ни извади от тая мизерия.. толкова ли няма кой.. жал ми е вече.. много
76
1
 
17
 
! Отговори
Перхидролено човече преди 9 години
Ако искате ромите да не надигат глава, само аз съм решението на проблема.
75
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези американци на какви лоши неща ни учат,а бай Тошо,ах бай Тошо....сън в лятна нощ,мечта и копнеж