7 души остават в болница след катастрофата край Върбица

По непотвърдена информация спирачките на камиона отказали
Обновена: 5 апр 2015 11:22 | 5 апр 2015 11:13,
25
7 души остават в болница след катастрофата край Върбица
Снимка: архив, Булфото

Седем души остават на лечение в МБАЛ-Шумен след катастрофата край Върбица, при която загина 56-годишна жена. Това уточниха от лечебното заведение.

Още по темата
49-годишна жена е в най-тежко състояние, с черепно-мозъчна и коремна травма. Вече е оперирана, в момента се поддържа в медикаментозна кома. Медиците не се ангажират с прогнози за състоянието й, остава опасността за живота й. След преглед в болничното заведение за лечение са оставени други шест жени, най-младата от тях е на 17 години.

Тежкият инцидент край Върбица стана вчера. Около 17.45 ч. "ГАЗ-66", превозвал 37 работници, наети да берат див чесън, при връщането, на стръмен терен, се ударил в мантинела и хората изпаднали от каросерията в 8-метрова пропаст. По непотвърдена информация спирачките на камиона отказали, но от полицията коментират, че това може да се докаже едва след експертиза на превозното средство.

При произшествието, станало на шест километра от Върбица, в участък, затворен за движение, на място загина 56-годишната Радка Иванова.

Веднага след сигнала за инцидента на мястото са изпратени полицейски и спасителни екипи. Около 16 ранени са превозени снощи от три линейки от Върбица, Велики Преслав и Смядово, от общината са предоставили автобус. Допълнително граждани с автомобили са помагали да се превозят хората за преглед до шуменската болница. Пострадали са общо 25 души. Трима са били прегледани на място и освободени.

41-годишният шофьор на камиона - Орхан Шабанов от Върбица, е правоспособен, тестът за алкохол е отрицателен. Към момента не е задържан, уточниха от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
5
 
! Отговори
до 15 преди 9 години
Аз познавам много турци който не могат да говорят и пишат добре на български,но за сметка на това знаят добре турски,карат добре и са интелигентни.Това не означава че хората не са ходили на училище напротив имат завършено училище но след течение на време българският им се губи поради живеенето в компактно турски райони!Какво да кажа тия който говорят перфектно български се трепят по-пътищата като животни и даже много често срещаме превозни средства без контролен преглед като тирове и даже автобу
8
3
 
10
 
! Отговори
адил преди 9 години
Как можело да се допуска то винаги се е допускало в България,и винаги виждам нарушения по пътищата.Кой не си слага каската,кой без предпазен колан или тъпчене на хора във превозните средства,лятото когато карат бали или дърва съм виждал много пъти хора върху тях.На каросерията на камиона не трябва изобщо да има хора тва трябва да се забрани със закон дори да има брезент и места за сядане.Във пътуващият камион имало и турци,българи и роми,никой не е виновен от тях,виновен е шофьора и държавата!
7
3
 
17
 
! Отговори
123 преди 9 години
как може да се допуска натоварен камион със дърва да превозва хора и то 37 човека седящи върху чували и дървета и стърчащи над платформата ??? Къде го пише в правилника??? Какво значение има че не е употребил шофьора алкохол след като не спазва правилника!!!За мен това си е чисто престъпление.А да не коментираме че и дървата като капак са крадени!!!
6
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
41-годишният шофьор на камиона - Орхан Шабанов от Върбица, е правоспособен, тестът за алкохол е отрицателен. Към момента не е задържан, уточниха от полицията.__________Интересно каква категория трябва да има шофьора за да превозва хора с тоаврен камион, да не говорим че като я видях тази виетнамка по ТВ-то много се съмнявам да е минала технически преглед... въобще ако бяхме нормална държава, и шофьора и собственика на фирмата наред с цялото полицейско управление в района щяха да са в ареста
5
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До FRВ Конституцията пише,че всеки има право на безплатно здравиопазване и работа,ама нещо не се получава!
4
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Казаха го вече - шофьорът рискува много, качвайки толкова хора. Искал е да им направи добро и да се приберат по живо по здраво у дома - ето го резултатът и поредното доказателство на приказката за ада и намеренията...
3
4
 
25
 
! Отговори
FR преди 9 години
Освен това е забранено да се превозват хора в ремаркета и полуремаркета. Тия закони са измислени точно за такива случаи, а не щото някой си е скучаел.
2
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пише, че произшествието е станало в участък, затворен за движение. Чий го дирят там?!
1
16
 
11
 
! Отговори
FR преди 9 години
Какво общо имат спирачките, ако се спуска както трябва - на предавка, а не освободил и да се пуска по инерция, че да спести 30 стотинки. Андрешковска нация.