Брюксел ни отпусна за потопа близо ?2 млн.

Парите са заради миналогодишния воден ад в Мизия
9 апр 2015 21:17,
38
Брюксел ни отпусна за потопа близо ?2 млн.
Снимка: архив, Булфото

Европейската комисия отпусна днес на България, Италия и Румъния помощ от общо 66,5 млн. евро от фонд "Солидарност" заради претърпени през миналата година природни бедствия.

Нашата страна получава 1,98 млн. евро, Италия - 56 млн. евро, а Румъния - близо 8,5 млн. евро. Средствата са предвидени за частично покриване на разходите по възстановителните дейности - възобновяването на жизненоважни услуги и инфраструктура, за покриване на разходите за спешни и спасителни операции, и за почистване в засегнатите региони.

Еврокомисарят по въпросите на регионалната политика Корина Крецу заяви, че средствата ще послужат на едни от най-слабо развитите региони в Европа да стъпят отново на крака.

По нейните думи помощта показва солидарността със 130-те хиляди души, които се опитват да преодолеят последствията от опустошителните наводнения в трите държави.

ЕК отчита, че у нас Северозападният район - един от най-слабо развитите в ЕС - пострада тежко от наводнения през лятото на миналата година. Според заявлението, щетите са били най-големи в Мизия и село Крушовица. Наводнени са 700 жилищни и обществени сгради, както и основни пътища и земеделски стопанства.

През август м.г. кметът на Мизия обяви бедствено положение и се наложи над 800 души да бъдат евакуирани. Сериозни щети бяха нанесени на енергийната, водната и транспортната инфраструктура, както и на обществени сгради, обекти на културното наследство и защитени природни територии.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
с тия пари е хубаво , да се купят свещи за политиците , защото това заслужават ,
22
0
 
1
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 9 години
До vesko02.НЯМА ДА СТАНЕ ВСИЧКО ЩЕ ВЛЕЗЕ В ДЖОБА НА ПОЛИТИЦИТЕ .ПУТИН ТАКИВА ГИ ПРАЩА НА ТОПЛИЧКО И ЛИШАВАНЕ ОТ ПАРТИИНА ДЕЙНОСТ.КОНФЕКЦУВА ВСИЧКО КОЕТО СА ОТКРАДНАЛИ .ЛОРИ ОТ ЦЕЛИЯТ МУ РОД
21
0
 
2
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 9 години
БЪЛГАРИТЕ СА ПРОСЯЦИ-- КОИ ОТ ПОСТРАДАЛИТЕ ПОЛУЧИ ПОНЕ ЕДИН ЛЕВ.ВСИЧКО ВЛЕЗЕ НА НАЩЕ ПРОДАЖНИЦИ В ДЖОБОВЕТЕ ИМ.ГОСПОД ГЛЕДА ТЪРПИ НО ЕДИН ДЕН ЩЕ СИ ПЛАТИТЕ ЗА ХИТРИНИТЕ ОСТАВЯМ ВСИЧКО НА БОЖИ РЪЦЕ
20
0
 
5
 
! Отговори
Shark преди 9 години
И като ги отпусна Бръкнел тези 2млв евро за Мизия дадохте ли от тях нещо на хората, а бе политичета - мизерници долни. Дано и вас ви сполети същото, да видите какво е домът ви да изчезне пред очите ви.
19
0
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
С тези пари може за всеки пострадал нова къща да се вдигне,а сещайте се дали ще стане
18
0
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
А вие сънародници знаете ли,че първоначално събраните от смс-и,помощи и дарения няколко милиона изчезнаха ?...предполагам не ви изненадва.
17
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Брюксел ни отпусна за потопа близо ?2 млн...........Колко нагло и смешно е всичко! Членският ни внос е милиарди, а ти ни "отпускат" милиони! Ооооо, нещастни болгарски народе, кой те в таз черна люлка люлее?
16
1
 
9
 
! Отговори
Евгени но не Минчев преди 9 години
Срамота, то няма и два милиона, как я мислят еврогейците...??? На хохлите могат да дават "помощи", и не са в ЕС, а на нас трохи...Боко да отива в Брюксел, поне да го потупат по рамото...Колкото по бързо се разпадне този лицемерен, и с двойни стандарти ЕС, толкова по добре!
15
1
 
11
 
! Отговори
Илко преди 9 години
А що не са 2 млрд?
14
1
 
21
 
! Отговори
знайко преди 9 години
а дали мизийците ша видат тези пари?!?!?!
13
2
 
8
 
! Отговори
Б.Б. преди 9 години
Охааааа ......койт напраил напраил ...пари няма няма и да има ! Тия пари тряя да запалжаме дупки от предните правителства
12
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименDO 1RUSIA KRAV POVRASHTANO PARI NE DAVA NIKOMU.TIA VZEMA NO DAROM NE DAVA.
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
EDIN ZA BOKO,EDIN ZA KRISTI--PARI NEMA DEISTVAITE.
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ei sega BB da obasnava kak ot Evropata mislat za nas.. podhvarlat ni necho...i nie pravim ot tova *** i edva li ne trabva da vikame ura...
9
4
 
23
 
! Отговори
бирник преди 9 години
От близо 1 милиард вноска, която плащаме всяка година - пак е добре...
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Na tova nu kazvat da ti hvarlat trohichki...ot nama i kak...referendum za izlizane ot NATO i EC.
7
3
 
22
 
! Отговори
Byzantine преди 9 години
До 9Алоооууууу , половин България се издави, а Италия не е кой знае колко по - голяма ! По твойта логика за тея пари Италия трябваше да е на дъното на морето ...
6
6
 
27
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
Ти продължавай да членуваш в НАТО, поддържай санкции срещу Русия, обяви я за агресор, търпи онова недоразумение дето уж било президент да обижда руснаците и да отхвърля официални покани от тях и чакай после да ти помагат! Откъде накъде? Като се разразиха пожарите в планината само руснаците дойдоха да помагат и то на добра воля, но не може да плюеш по някой и винаги да си срещу него, а да чакаш после да ти помага! Трябват протести и да излезем и от ЕС и от НАТО!
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да се започне спешно залесяване в цяла България и язовирите да се поддържат от държавата!
4
4
 
30
 
! Отговори
Byzantine преди 9 години
До 1Ако аз постоянно те нападам , обиждам , пускам клюки из квартала , ще ми помогнеш ли ??? Баси и въпроса и нахалството !!! А иначе ясно се вижда двойния аршин : България - 2 милиона , Италия - 56 милиона ! Баси и солидарноста и ценностите и всичкото му ...