Пак гост от Космоса: Метеорит край Пещера

Небесното тяло било колкото телевизор, дошло по Великден
16 апр 2015 13:06,
29
Пак гост от Космоса: Метеорит край Пещера
Снимка: архив Ройтерс

Метеорит с големина на 32-инчов плазмен телевизор е паднал през почивните дни до Пещера. Това разказали очевидци, пише "Монитор".

Това е поредният космически гост, който навестява нашите ширини. Преди месец местни хора съобщиха, че са видели небесно тяло да пада и близо до Сопот.

Още по темата

Метеоритът от Пещера озарил синевата над родопското градче в местността Киево кале минути преди църковните камбани да възвестят Възкресение Христово. Той стреснал местните жители, част от които в този час заради топлото време били по терасите на къщите или на раздумка по улиците.

Учителят Михаил Паев, който бил на гости у приятели, сподели, че с негов близък, докато си разговаряли на маса, забелязали огромното жълто-оранжево тяло, падащо от небето.

Метеоритът имал опашка и стремглаво летял надолу, а когато наближил земята, променил цвета си в бял.  Тътен или удар от падащото небесно тяло обаче не бил чут от очевидците, тъй като гористата местност е отдалечена от града.

Станалите неволни свидетели на необичайното явление са предложили на местното туристическо дружество "Планински свят" да организират експедиция до мястото, където е паднал метеорита.

В града има и астрономически клуб "Кор Кароли", откъдето също замислят да посетят местността, в която се е приземило небесното тяло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
0
 
! Отговори
martin_1979 преди 8 години
dobre nemie qsno zashto govorite glupostipadnal e daite posoka nasoka kak vece dago kaja.krai kaleto padna.imali nqkoikoito da obesni.imali organiziranagrupa koqto dase zaeme s.izdirvanetolubopitensam.I akoe vazmojno nqkoi dobrovolec dase vklucidaite informaciq.mr
22
1
 
2
 
! Отговори
аБОРИГЕН преди 9 години
Забелязвам хубава тенденция в коментарите.... вече почти никой не се връзва на откаченото кенгуру от Сидни, местност Карлуково...
21
1
 
11
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Метеорит с големината на 32 инчов плазмен телевизор самсунг ....черен цвят втора употреба с леки драскотини по екрана (от нокти на домашен любимец) е паднал в гората !
20
1
 
3
 
! Отговори
НЛО преди 9 години
Ето кой взривява складовете край Карлово.
19
1
 
5
 
! Отговори
"приятелката&qu преди 9 години
продължение:3. Никой не се е свързал с представител на ТД "Планински свят", за да получи такава информация за въпросната "експедиция". Другиден организираме експедиция до вр. Баташки снежник (2082 м.).4. Кога по-точно взехте интервю от Михаил Паев, че го цитирате и си измисляте какво аджеба той е казал?Хубаво е преди да копираш от някъде дадена информация, поне малко да се осведомиш за истинността й. Излагация!Ай, със здраве!
18
2
 
4
 
! Отговори
"приятелката&qu преди 9 години
Ама как само си ги наставяте и измисляте нещата... Искам да направя няколко уточнения, тъй като очевидците бяха у нас на терасата и тъй като съм член на ТД "Планински свят":1. Не е уточнен размера на метеорита, излишно е да се правят сравнения с телевизори и перални. Всичко стана за секунди, няма време за снимки и измервателни средства.2. Метеоритът се разруши точно преди достигането му до земната повърхност между вр. Св. Никола, известен още като "Синия връх" и 'Киево кале"....
17
1
 
14
 
! Отговори
jj преди 9 години
не разбрах плазматаа HD ли е? и дали е също тоолковаа тънък ? :))))
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А марката няма ли да издадете или да следим по банерите?
15
7
 
4
 
! Отговори
от Сидни Ав$$тралия преди 9 години
миналата година точно до Нортхед до Сидни бях излязал на открито до джунглата където свършва и са скалите до океана и видях такъв метеоритИзгледах го как пада но падна в океана, няма намиране. Поне си пожелах нещоМетеорита струва колкото теглото му в златото ако е богат на никел което значи че идва извън кеплеровия пояс на слънчевата система.поздрави от сидни ав$тралия
14
1
 
22
 
! Отговори
Ники преди 9 години
Чудесно. Айде следващият да е като хладилник или пералня 'перла 05'.
13
2
 
17
 
! Отговори
Мноо кефите преди 9 години
мноо кефите със сравнения хаха - колкото телевизор, колкото пералня.. дано не падне камъче колкото Титаник, че тогава лошо хахаха
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Промоция от Господ! Дано и депутатите получат следващия подарък, мезонет, доставка директно Парламента!
11
1
 
36
 
! Отговори
астрофизик преди 9 години
В атмосферата са изгорели 3D очилата му, захранващия кабел, HDMI кабела и гаранционната карта.
10
1
 
25
 
! Отговори
Домашни потреби преди 9 години
Миналия път беше колкото пералня, сега е колкото телевизор. Браво, много добре!
9
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А не можеше ли просто да напишете размерите му ползвайки метричната система, а не да се излагате с тая простотия с 32-инчовия телевизор, че и ПЛАЗМЕН на всичкото отгоре...
8
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колкото телевизор, ама плюс стойката или без нея?
7
2
 
8
 
! Отговори
знайко преди 9 години
тва е било за благодатния огън,ама не е пристигнало и са използвали кибрит
6
1
 
8
 
! Отговори
Поправка от ??? преди 9 години
1. Те при падането си обикновено Горят.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
само да не се окаже буца blue ice :)
4
1
 
23
 
! Отговори
??? преди 9 години
"...Метеорит с големина на 32-инчов плазмен телевизор..."1. Те при падането си обикновено форят.2. Падат със скорост стотици км/ч.Как бе, да му се не види, при тези обстоятелства виждат с каква големина е? То не бяха перални, хладилници, сега и телевизори!!!