Пак незаконен строеж на морето, този път в Синеморец

Парцелът е част и от природен парк "Странджа"
18 апр 2015 20:31, Александър Попов
63
Пак незаконен строеж на морето, този път в Синеморец
Снимка: Нова тв

Летният сезон наближава, но скандалите с незаконни строежи продължават. Най-новият случай е в Синеморец.

Според РИОСВ-Бургас строителните работи в Синеморец се извършват без инвестиционното предложение на инвеститора да е съгласувано с инспекцията.

Строежът на метри от морето започнал преди Великден. Оказва се, че парцелът е част от природен парк „Странджа” и две зони от мрежата Натура 2000, съобщи Нова тв.
 
"Строителството е започнало без да има приключила процедура с положително становище по реда на Закона за опазване на околната среда и Закона за биологичното разнообразие. Издадено е също в нарушение на законодателството разрешително за строеж от главния архитект на Община Царево”, обясни директорът на РИОСВ-Бургас инж. Таня Манолова.

"Строежът не е съгласуван с нас. По принцип всички дейности, които се извършват на територията на природния парк в горския фонд и в земеделските земи трябва да се съгласуват с дирекцията на парка”, заяви Владимир Димитров, директор на природен парк "Странджа".

"Главния архитект на Община Царево ще бъде санкциониран с глоба и незаконното строителство непременно трябва да бъде премахнато", заяви от своя страна Детелина Иванова, главен експерт в РИОСВ-Бургас.

От еко-инспекцията са изпратили до инвеститора заповедта си за спиране на строежа още на 16 април, но до момента нямат обратна връзка дали фирмата е получила документа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: Синеморец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Питащ преди 9 години
Ало, дирекцията на Природен парк Странджа, къде сте бре, хитреци?! Пак ли усвоявате средства по проекти?! КОГА ще започнете най-после истински да управлявате и контролирате най-голямата защитена територия в България?!!
47
0
 
2
 
! Отговори
станислав преди 9 години
Няма ли най-накрая да осъдят един главен архитект на 15г. ,че да спрат с тази наглост. *** главните архитекти из общините-20 човека разсипват цяла една държава. Иначе в кабинетите висят портрети на Ботев и Левски.
46
0
 
5
 
! Отговори
Льольо преди 9 години
Незаконен строеж? СЪБАРЯЙ. Точка по въпроса.
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кога се върнаха гробарите, кога започнаха краденето! Гепат здраво, квото е останало читаво още но затриват България. Всичко отива към Революция и Народен съд с конфискация.
44
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пикайте газ, червени ***!
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този строеж е започнат от сина на Орешарски, ГЕРБ го спряха, но очевидно незаконно е продължил да строи въпреки забраната. Ореларски не може да преживее, че народът се надигна и го изрита от властта!
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами строят си хорицата,пари са давали да се избере този кмет,за общинари,за ГЕРБ. Сега искат да строят да поизбият,да излязат на печалба. Нормално това е милата родина
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дойдоха гробарите и започна разграбването на остатъците по нашето загиващо Бетономорие. Още миналата година се усети спад около 20%. Тази не знам но ще е още повече. Не може прости селяци и *** бандити да правят туризъм!!! Знаеше се от години, че така ще стане. Гледах го Рагин преди време и си казах, как може такъв *** да дава тон в туризма!!!!!! Трябва този *** който строи сега да се осъди и наложи глоба от 500 000 лева и всеки следващ да си знае!
40
1
 
3
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Кой не знае КОЙ? КАК?, че и ЗАЩО? Всички знаят ! Но не проследяват пътя на паричките, ония, де BGN, де зелени, защото прекрасно знаят някой, някой хубав ден, може да проследи пътечките и на техните парички! Т.е. " всинца вкупом съгрешихме " ! Какво е това ТСУ, Полиция, Прокуратура, че и Съд ? Един мой съсед от миллетя казваше под сурдинка : " Душман парасъ, ба комшу ......"
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гл.архитектор от Синеморец е направо за уволнение! Какви са тези глоби от 500 лв.??? Все едно не е издал касова бележка за 2 лева...
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На кой му пука? Отдавна вече не ходим на нашето черноморие в тия бетонни кули. Ще дойде ред, когато този бетон ще го рушат за да имат клиенти освен оне англо-тинейджъри алкохолици.
37
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма ли тояга, няма и ред !
36
0
 
29
 
! Отговори
адъ преди 9 години
Ако се започне събаряне на всичко незаконно построено, ще се отвори толкова бизнес, че България ще излезе от кризата.Като преди 10-на години, но вместо да строим - да събаряме.Жалко само, че нищо смислено не правим.
35
3
 
15
 
! Отговори
историк-анализатор преди 9 години
Партии любими с вас съм която е на власт. Няма партия няма пет лв. Всеки иска да прекара държавата , а от там и нас като цяло . Това е морала , който наследихме от бай Тошо - човека от народа . Ето ти сега народ .
34
9
 
28
 
! Отговори
боц преди 9 години
По морето е типично по герберски, а в Лудогорието (Дейлиорман) е типично по депесарски!Кой където е на власт, там граби и краде, като за последно, а БЪЛГАРИЯ - КУЧЕТА Я ЯЛИ!!!ТАКА СЕ ЗАПОЧНА ОТ ИВАНЧО КОСТОВ И ПРОДЪЛЖАВА И ДО ДЕН ДНЕШЕНДОКОГА ЛИ ???!!!
33
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми няма оправия, каква оправия да има с национални предатели. Парламентът - национални предатели, конституционният съд - национални предатели, армията - национални предатели, МВР - национални предатели. Има ли една работеща структура, която да защити народа? Тези структири защитавам само и единствено интересите на отделни кръгове, но не на целия народ и затова всичко в държавата е прецакано.
32
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
наглите и лицемерни тролчета се скъсват да пишат тук колко лош бил Бойко и ГЕРБ .... истината е че държавата е разградена точно заради комунистите и тяхната управление ... много бързо забравят при кое управление са строени стотиците скъпи хотели и колко са законни те ... тогава да имаше такива новини - НЕ , как да има като техните хора са на власт ... точно защото ГЕРБ и Борисов са на власт се обаждат за тези нередности в момента - защото имат страх от Борисов
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То вече стана традиция в тази държава да се стори незаконно.
30
9
 
9
 
! Отговори
пак хванаха ... преди 9 години
... ГЕРП в крачка.
29
0
 
17
 
! Отговори
?! преди 9 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?