Разбиха група ало измамници в Горна Оряховица

Заблудили две жени по схемата "операция на близък"
3
Разбиха група ало измамници в Горна Оряховица
Снимка: архив, БулФото

Престъпна група, занимавала се с телефонни измами, е разбита в Горна Оряховица.

Разследването по случая започнало на 22 април, след подадени в един и същ ден два сигнала от жителки на с. Джулюница, станали поредни жертви на телефонни измами.

Първата - 75-годишна жена, обяснила, че мним лекар позвънил на домашния й телефон и й казал, че дъщеря й е приета в болница със счупен крак.

Налагала се спешна операция, за която майката трябвало да осигури 7000 лева. След кратки преговори за сумата, жената предала на непознат, който дошъл пред дома й, наличните 500 лева.

По-късно същия ден друга жертва от селото потърсила съдействие от полицията. Тя била измамена по идентичен начин и се разделила със сумата от 1 500 лева.

Още същата нощ на паркинг пред голям търговски обект в Русе криминалистите задържали 20-годишния А.П., известен на полицията, 21-годишния Г.В. - Бодито, неизвестен до този момент на органите на реда, и 16-годишен техен помагач от град Ветово.

От тримата са иззети получените суми, 5 мобилни телефона и 6 СИМ карти, имащи отношение към извършените телефонни измами.

Наложени са им мерки за неотклонение "подписка".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Горна Оряховица
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жестоко наказание,ще си умрат от срам и няма да смеят да погледнат хората в очите ,да им лепнат такова петно за цял живот на тези трудолюбиви и честни хора а бе направо си е дискриминация,веднага да се задейства БХК-защото при такова сурово наказание те толкова много ще се уплашат,че няма да смеят повече да се занимават с тази доходна дейност!!!