Армията на пост! Започва помощта й на границата с Турция

От днес 83-ма военнослужещи ще помагат на "Гранична полиция"
27 апр 2015 13:53, Красимир Ангелов
33
Армията на пост! Започва помощта й на границата с Турция
Снимка: Impact Press Group

От днес стартират логистичните дейности, с които Българската армия ще подпомага работата на ГД "Гранична полиция" по охрана на границата ни с Турция, заяви в Елхово заместник-министърът на отбраната Димитър Кюмюрджиев.

Той посочи, че се предвижда логистичната подкрепа да бъде осъществявана от 83-ма военнослужещи с 34 автомобила с различно предназначение, разпределени в петте полицейски управления по южната ни граница. "При засилване на миграционния натиск армията ще увеличи своето участие“, увери Кюмюрджиев.

По думите му военните ще превозват задържаните нелегални емигранти, както и служителите на МВР, които охраняват границата, а също и органите, контролиращи тяхната работа. Военните ще поддържат и техниката, с която участват в операцията и ще ремонтират и поддържат изграденото досега гранично съоръжение, посочи заместник-министърът.

По думите му за първите шест месеца операцията ще струва на военното министерство 2 128 360 лева. Досега за нейната подготовка са похарчени около 180 000 лева.

Според заместник-министъра на вътрешните работи Филип Гунев от началото на годината са задържани около 5000 нелегални емигранти. Част от тях са се опитвали да влязат в страната, други да излязат, а някои са заловени във вътрешността  на страната. За същото време други 16 000 нелегални не са допуснати да преминат границата, докато за цялата 2014 година те са били 32 000.

Заместник-министърът посочи също, че засиленият миграционен натиск през последната година е по цялата външна граница на Европейския съюз.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
80-90 човека с 30 машини.....че то само шофьори и няколко механици. При това милиони. Какво им струва толкова пари? За тези евра,ще намеря 1000 доброволци с които ще пазим границата поне 1 година и то истинско пазене. Вместо държавата да организира няолко добровочески батальона и да ги обурудва с по 4 пълнителя в сумката и няколко консерви в мешката,те дават пари на вятъра със съмнителен краен резултат!
6
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КЪДЕ СА ГРАНИЧАРИТЕ БЕ ДРУГАРЧЕТА? КЪДЕ СА ВИ КЛЬОНОВЕТЕ КЪДЕ ВИЕ БРАЗДАТА? КЪДЕ СА ВИ ГРАНИЧАРСКИТЕ КУЧЕТА? ТАКА ЛИ СЕ ПАЗИ ГРАНИЦА? ВИЕ ЗНАЕТЕ ЛИ ИЗОБЩО КАК СЕ ПАЗИ ГРАНИЦА? НА РАЗХОДКА СЪС АВТОМОБИЛИ ЛИ СЕ ПАЗИ ГРАНИЦА БЕ? ЗНАЕТЕ ЛИ КАК СМЕ ПАЗИЛИ ГРАНИЦА? ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ЗАСТАВИ ИМАШЕ? ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ НА ГРАНИЦАТА СЕ СТРЕЛЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ? ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ НЕ ДАВАХМЕ ПИЛЕ ДА ПРЕХВЪРЧИ КАМО ЛИ ЧОВЕК!! НЯМА ДА ПИША ПОВЕЧЕ ЧЕ МИ ИДВАТ ЕДНИ ДУМИ КОИТО НЕ СА ЗА ПРЕД ХОРА.
5
6
 
13
 
! Отговори
,! преди 8 години
Бг племето е просто никога не е бил народ
4
5
 
3
 
! Отговори
Do 1 преди 8 години
Много зъл що така гол ще си заминеш от тоя свят остави на децата си нещо поне да не са балък кат теб
3
0
 
33
 
! Отговори
ТуК преди 8 години
Да върнат двойното заграждение и МИНИТЕ по средата па да питам мюслитата как ке минат.
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аууууу ми ся какво ще правим нали според президента Маринкин да пращаме армия на границата с Турция било провокация и пр. и пр. глупости ?!?!
1
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предлагам от 84 дежурните военни да станат 500. И също докато са там да водят активни учения и тренировки с огнестрелно оръжие - калашници и снайпери.