Винкел, дъски, железа... Това остана от "червената" мечта

Паметникът на "Бузлуджа" продължава да тъне в разруха
28 апр 2015 16:52, Красимир Ангелов
218

Снимка: Impact Press Group

Дом-паметникът "Бузлуджа", който е най-големия идеологически монумент в България, продължава да се руши. С това той застрашава здравето и живота на туристите, които се изкачват до върха за да го разгледат.

В момента паметникът е затворен изцяло за посещения, но по-смелите посетители се промъкват вътре през малък отвор встрани от главния вход. Вътре обаче едва ли виждат нещо по-различно от боклуци и разрушение.

Паметникът на Бузлуджа е издигнат през 1981 г. на връх Хаджи Димитър, повече известен със старото си име - връх Бузлуджа. Решение за изграждането му се взима от Секретариата на ЦК на БКП на 11 март 1971. Строежът му започва през 1974 г., а  Дом-паметникът е открит на 23 август 1981 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още по темата: паметникБузлуджа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добро или лошо, това е историята ни. Докато немците си пазят концлагерите и крематориумите, ние рушим останките от една епоха. По този начин рискуваме да повторим старите грешки. А защо да не го реставрираме, да вкараме реликви от това време и не го превърнем в "Мавзолей на комунизма"? Или и за това нямаме пари? По-важно е да се слага силикон и да се карат лъскави коли, с чалгата усилена до дупка. А историята ... кво ни пука за нея?!? Важното е Фики да е на макс!
4
15
 
28
 
! Отговори
BOSS преди 9 години
Идеално място за червените ***! Всичките там и на луната!
3
10
 
43
 
! Отговори
I'm преди 9 години
Сега ако някой има малко повече акъл в кратуната, ще го възтанови, ще го използва като туристическа атракция от времето на комунизма в България и пари ще изкарва общината. Така както можеше и мавзолея на времето да използват, но нали сме *** народ и можем единствено да рушим, за това сега и това ще разрушат, без да има никакъв смисъл от подобни действия.
2
10
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бре, издръжлив е бе, Боковите магистрали се рушат за месеци.
1
5
 
40
 
! Отговори
Комуняга преди 9 години
Я не ни обиждайте летящата чиния! С нея ще полетим към високи пенсии!