Нужно е още време за промените в трудовите закони

Еднодневните договори не носят големи облекчения на бизнеса
5 май 2015 13:07,
2
Нужно е още време за промените в трудовите закони
Снимка: bgonair.bg

Времето на приемане на промените в трудовото законодателство е твърде малко и може да се допуснат грешки. Това коментираха в сутрешния блок на телевизия България Он Ер вицепрезидентът на КНСБ Чавдар Христов и Димитър Бранков и зам.-председателят на Българската Стопанска Камара Димитър Бранков. И двамата смятат, че още много подробности около корекциите не са уточнени, но подкрепят предвижданията за по-гъвкаво работно време.

От КНСБ са категорични, че този тип договори ще намалят сивата икономика, но поискаха по-строг контрол върху тях. И синдикати, и работодатели очакват до приемането на закона всички неясноти да бъдат изчистени.

По отношение на еднодневните трудови договори, Христов изтъкна, че синдикатите имат предложение нормите да са в сила само до края на настоящата година. Димитър Бранков допълни, че тези договори няма да донесат големи облекчения на работодателите, защото на тях остава отговорността за осигуряването на работниците.

По думите на Бранков, за да имат резултат предвидените поправки в Кодекса на труда, първо трябва да се премахнат всички бюрократични пречки. Те налагат и ежедневно утежняване на счетоводната отчетност, както и разчетите с работниците.

Чуйте целия разговор във видеото на bgonair.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
абе вие почвайте да прилагате вече съществуващите закони,контрол и глоби,а не да бачкаме за 300 лева и в празници и никой да не плаща двойния надник..аман от терикати ей
1
0
 
14
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Проблемът е че българина си иска привилегиите от татовата епоха да се пренесат в днешните вълчи времена.Оказа се ,че днешните вълци са си старите *** въртящи се покрай татовата трапеза