Път към курорт в Родопите пропадна със 70 см

Трето свлачище тръгна на пътя Пещера - "Св. Константин"
9
Път към курорт в Родопите пропадна със 70 см
Снимка: Булфото, архив

В община Пещера е обявено частично бедствено положение заради три активизирали се свлачища на пътя за курорта "Свети Константин".

Пътищата от Пещера за "Свети Константин" и от село Дебращица за курорта са затворени за срок от един месец. За толкова е обявено и частичното бедствено положение също е обявено за такъв срок, съобщи кметът на Пещера Георги Козарев, цитиран от "Фокус".

Последното трето свличане е на около 15 км от Пещера преди курорта. Обходният път до него е Пещера - Батак - местността Дъното - летовище "Свети Константин". Така разстоянието се удължава с 23 километра.

"Последното свлачище е много голямо на площ може би от около 1 декар", обясни Козарев.

Той допълни, че първото свлачище е непосредствено след изхода на Пещера в посока курорта, второто свличане е на около 3-4 км от града. В района на третото активизирало се свлачище има огъване на пътя и пропадане със 70 см.

В района на 15-я км свличането е в участък от около 50 метра, но се очаква да се разрасне до около 100 метра. Има пукнатини дълбоки около 25 см.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има толкова пътища в държавата, които са в критично състояние, стотици са!!! Ама нали се праскат, че могат да ходят до морето за два часа, всичко друго, кучетата го яли
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а дъждовете тепърва предстоят...
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
25 години след "старите" комунисти държавата загива ! А след новите от герб пътищата и магистралите издържат по няколко месеца.
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дойде ГЕРБ на власт и пътищата пропаднаха .....
3
1
 
14
 
! Отговори
Гербер преди 8 години
Голямо чудо .....скоро ще го ремонтираме с 50 милиона ......ако се питате защо толкова много пари ще ви кажа ...ами принципно ремонта ще е за около 3-5 милиона ....но то трябва тревата да се окоси клонки да се изрежат да се замете ...те парите отиват ! Вервайте ни !
2
0
 
2
 
! Отговори
balkanturist преди 8 години
nova turisticheska atrakcia s vhodna kurortna taksa i taksa bukluk.
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей тая държава потъна в дупки и свлачища.