Мечка уби 9 овце и агнета в смолянско село

Взети са необходимите мерки за обезщетяване на собственика
Обновена: 13 май 2015 18:40 | 13 май 2015 18:31, Анисия Иванова
41
Мечка уби 9 овце и агнета в смолянско село
Снимка: Reuters

Мечка е убила 9 овце и агнета, на един и същ стопанин в смолянското село Върбово. Сигналът за инцидента е подаден в РИОСВ - Смолян, съобщи директор на регионалната екоинспекция Екатерина Гаджева.

Веднага е изпратен екип, взети са необходимите мерки за обезщетяване на собственика.

Това е най-голямата материална щета на селскостопанско имущество от началото на годината. Общо четири сигнала за щети от мечки са подадени в РИОСВ - Смолян от януари.

"Щетите закъсняха, не са много на брой, но са концентрирани на едно и също място – село Върбово", каза Гаджева, цитирана от "Фокус".

Тя припомни, че пак там скоро бяха убити 4 коня и едно куче. Имало е и сигнал за умъртвени кончета, но той не се е потвърдил. Не се е намерило и лицето, подало сигнала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: мечкиРИОСВ - Смолян
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
6
 
! Отговори
Баба ви преди 9 години
Ами преселете ги тия мечки по софето,.Южен, северен, западен парк - има място.По Витоша повечко да радват туристите.
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На село е така. Зимата вълци, лятото мечки, а през цялата година - ***. Само едри съчми и бренекета му е оправията.
23
2
 
7
 
! Отговори
анти"еколог&quo преди 9 години
С колко кинти ще обезщетите тези хора бе, екоидиоти Сегашните екоидиоти са по-гадни и гнусни от цялото ЦК на БКП по байТошово време. Плюя ви, наглеци долни и чужди блюдолизци! Анатема
22
4
 
8
 
! Отговори
намръщен преди 9 години
До До Баба МецаПо-добре да иде на "Позитано"20 и да се засити с квачката от Кюстендил ММ
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този, дето е драснал за ситуацията е напушен.
20
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
ДА ЗАПОЧНЕ И ДРУГИТЕ,,ОВЦЕ,,---6, 5 МИЛИОНА ---ТЕ И БЕЗ ТОВА ЧАКАТ ДА ГИ ИЗТРЕБВАТ КАТО ТЕЗИ ОВЦЕ
19
3
 
0
 
! Отговори
ханибал лектър преди 9 години
До МАЙНА - човешките бузи, също! Шишко!
18
3
 
2
 
! Отговори
благословия преди 9 години
има грешка в заглавието! мечките не убиват, т;ва не е съзнателно умър.. , аре бе, аз ли ше ви обяснявам, пазете си животните! такава простотия не е въжможно да се напише, от нормално мислещ човек!!! тва а е птвърдено , онова измислено! уникална статия! омг! И всяко създание на небето и на земята, под земята и в морето, и всичко, що е в тях, чувах да говори: на Оногова, Който седи на престола, и на Агнеца - благословение и чест, слава и владичество вовеки веков.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 11Не ти схващам идеята с разликата на популациите на чакала и заека - те не са преки конкуренти, а и се съмнявам да са такива популациите им...или просто си на принципа "и да нямам какво да кажа дай да се обадя"....
16
4
 
8
 
! Отговори
Някой преди 9 години
Да е живо и здраво хубавото животно.
15
3
 
16
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Ако я застрелят голяма врява ще се вдигне , може и затвор да има ! Трябва да се викне някой "ром" да я опитоми и да я върже цял живот за носа с гадулката и по улиците да я разкарва :) Така нищо няма да му направи закона ! п.с. За тия които им се реве заради подобни мечки , вълци и леопарди.......агнетата, конете и кучетата също са животинки но май за тях нещо не ви е жал ?!?!
14
0
 
4
 
! Отговори
адъ преди 9 години
До БерлинНямате котки и плъхове, ама ти и идея си нямаш как го постигат германците.
13
1
 
17
 
! Отговори
Запознат преди 9 години
Тези мечки ги пуснаха от резервата (Държавно ловно стопанство Кормишон). Там едно време Пенчо Кубадински им се любуваше и ги хранеше държавата.Но дойде демокрацията и за тях храна нямаше. И съм виждал как джипове с клетки ги разкарват по Родопите. И сега дойде добре за едни готованци"от фондация четири лапи" да папат едни европейски пари и да раздават листовки и дезодоранти за мечки на населението.Никога преди не е имало проблем с мечките.Жив свидетел съм.В тая държава да си цигаин и мечка.
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мечките и въобще хищниците живеят по периферията на населените места, повечето имат вроден страх към човека. Където има човек, има и храна, така са се научили от контакта си с хората, затова предимно нападат всичко останало, а не хората.
11
6
 
9
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
До екологтук в цивилизована Европа нямаме бездомни котки и кучета. какви плъхове и змии бълнуваш ми е непонятно. просто си признай, че ти е кеф да живееш като в индийско гето. а сега отиваш да си прибереш от паша кравите, козите и прасето от между блоковото пространство, че стана късно.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
гладна мечка...
9
6
 
25
 
! Отговори
еколог преди 9 години
Ако изчезнат например уличните котки-на третия месец от изчезването ще започне масово измиране на деца малки и хора над 60 години от заразни болести пренасяни от плъхове от каналите.Тези възрастови категории нямат имунна система.Ще плъзнат отровни змии навсякъде защото популацията на плъховете ще скочи 10 пъти.Ще се появи чума и холера.Двойка плъхове дават на година поколение от 5000 бройки,ако няма котки по улиците.Ако има-20-30 бройки само.
8
2
 
10
 
! Отговори
еколог преди 9 години
До nomer 5-----------------------Изключително неграмотен е твоя пост.Хищниците са най нужните животни-без тях екосистемата се разпада и няма да има никакъв дивеч.Всичко ще измре от болести и зарази.Прекомерното развъждане на някои тревопасни ще доведе до епидемии сред животните,срутване брегове на реки,защото дивите кози опасваразстителноста по бреговете,наводнения и катастрофи.
7
5
 
9
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
тези мечки ми изядоха агнешкото , дивите прасета пък картофите - да се отстрелват и мечки и диви прасета , месото да се носи при мен за компенсация !
6
0
 
18
 
! Отговори
Ловния преди 9 години
Братлета, в БГ-то ако утепеш човек по ще ти се размине отколкото куче или не дай боже мечка