Самолет се разби край Лесново, пилотът e загинал

Машината е била в техническа изправност
22 май 2015 19:34, Александър Попов
14
Самолет се разби край Лесново, пилотът e загинал
Снимка: Reuters, архив

Едномоторен самолет се е разбил на летище Лесново. 47-годишният пилот и собственик на самолета е бил откаран в болница в София, където е починал от раните си, съобщи Нова тв.

Двуместният "Рали 105" е излетял от Лесново за Ихтиман, но при заход към летището машината се разбива в тревните площи до пистата, потвърдиха от транспортното министерство. Машината се е задържала около 2 минути във въздуха.

Сигналът за инцидента е бил подаден на 21 май около 13:30 часа от ръководител полети на летище Лесново. 

По предварителна информация машината е била в техническа изправност, тъй като е преминала регистрационен режим. Причината за катастрофата ще стане ясна след като приключи разследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Гарабед преди 8 години
Сашко, пак изтеегли късата клечка! Това на снимката да ти прилича на лек едномоторен самолет? Нарочно прегледах съобщението за катастрофата и в други медии. Ти си най-зле! Съжалявам, но това ви е навик - първата снимка и пляс!
5
7
 
6
 
! Отговори
Иванчо преди 8 години
Ами като нямаме никакъв контрол на тези леки самолети така е. И куцо и сакато се накамурило на разни сапунерки без контрол и тръгва да "лети".
4
18
 
7
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 8 години
Ееее тез не са научиха коли да карат пък зели та на айроплан сами да хвъркат...то мислат,че кат имат бол пари и сичко могат и сичко знаят ама тука парите не чинят бе,то акъл с пари са не купува и кой си повервал повече отколко си може-ей тай за курбан отива...Викат любител авиатор бил ама то в небето нема место за любители а само за тез дет първо военно са учили и после за тез фърчилки щото кат им дават тъй кетапе ша почне наместо дъжд самолети да валят и да видите,че тай ша стане..
3
4
 
7
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 8 години
До НеграмотнициPO PRAWILNO E DA SE PISCHE.....CHE IMA EDNO IZLITANE...POWECHE.....
2
1
 
18
 
! Отговори
цирк преди 8 години
Този самолет на снимката е от ВСВ или от филма "'янки зефир''.
1
2
 
20
 
! Отговори
Неграмотници преди 8 години
Пише се "машината е била С техническа неизправност" !!! А още по-добре "машината е била технически неизправна" ! Отвратителна е тази неграмотност!