Олющената боя на фонтаните – дребен пловдивски проблем

Според кмета Иван Тотев това не пречи на функционирането им
Обновена: 28 май 2015 14:01 | 28 май 2015 09:40,
47
Олющената боя на фонтаните – дребен пловдивски проблем
Снимка: Dnes.bg

Проблемът с олющената боя на откритите преди няколко дни Пеещи фонтани в Пловдив е незначителен, защото не пречи на тяхното функциониране, настоя пред Нова телевизия кметът на града под тепетата Иван Тотев.

По думите му отговарящите за фонтаните са забелязали напукването още преди 20-тина дни, но не е акцентирано върху този дефект, тъй като той не пречи на нормалното функциониране на съоръжението.

"Проблемът ще бъде решен след около месец при следващото изпразване на езерото", увери градоначалникът.

Още по темата

Той поясни още, че на места боята е паднала заради хвърлена от фирмата-изпълнител хлорна вар във фонтана. Така се оказва, че причина за напукването не е лошата работа на строителя, а невежеството на фирмата, която поддържа чистотата на водата. Нейни служители объркали състава на химикалите против заблатяване и така предизвикали корозията на инсталацията.

Тъй като фонтаните вече са пълни с вода, поправката се отлага с месец. Отстраняването на дефекта щяло да бъде за сметка на въпросната компания, увери Иван Тотев.

Той определи като прибързани и неточни коментарите на проектанта на съоръжението за 3 млн. лева, че хидроизолацията е положена в неподходящ момент – през зимата.

Както Dnes.bg писа, броени дни след откриването на Пеещите фонтани в Пловдив дефектите започнаха да стават явни. По цялото продължение на брега боята е започнала да се лющи, като отдолу се вижда грундът и липса на цели парчета от настилката на атракциона.

Пловдивчани смятат, че проблемите се дължат на некачествено изпълнение на проекта.Те подложиха на съмнение качеството на проекта и се ядосваха на поредната небрежност.

"Каквито са фонтаните, такива ни и пътищата”, "Може би е небрежност на фирмата или са спестили от парите, за да има за комисионни", коментираха гражданите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
28
 
! Отговори
той преди 8 години
Колко рушвет прибра и кой ще бъде наказан с увилнение?
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хааа, европейска столица на културата! *** проблемът наистина е дребен на кореняк пловдивчанчетата от Столипиново и Шекер маала не им пречи, че басейнът е напукан! Град за пример!