Бъчварова разпореди проверки в Гърмен и района

Нови бланки ще улесняват подаването на сигнал за престъпления
30 май 2015 17:45,
64
Бъчварова разпореди проверки в Гърмен и района
Снимка: Архив Булфото

Вътрешният министър Румяна Бъчварова разпореди проверки в Гърмен на работна среща с кмета Минка Капитанова, областния управител Бисер Михайлов, директора на ОДМВР-Благоевград и началника на РУ-Гоце Делчев.

"Съвместни екипи да се организират и да извършват проверки от утре в Гърмен и района", заяви тя.

Министър Бъчварова е на посещение в Гоце Делчев и Гърмен за проверка на обстановката след въведените миналата седмица мерки в района, информират от МВР.

"Всички държавни институции трябва да се мобилизират и да работят заедно, това е подходът на държавата".

От утре стартират щателни проверки на съвместни екипи на общината, РДНСК, дирекция "Социални дейности", ОДМВР-Благоевград и ОД "Пожарна безопасност и защита на населението", НАП, РЗИ Благоевград и Регионалния инспекторат по образование. По време на работната среща с министъра бе съставен график на проверките, както и план за поетапното въвеждане на видеонаблюдение в района.

По инициатива на вътрешния министър в следващите дни ще бъдат разработени и въведени нови типови бланки - жалби за подаване на сигнали за кражби и други престъпления. Това ще улесни жителите и ще подобри работата на полицията и местната власт.

Министър Бъчварова проведе отново срещи, както с представителите на т. нар. Инициативен комитет на Гърмен, така и с лидерите на местната ромска общност.

"Доволни сме от работата на МВР", казаха представителите на комитета по повод въведените след 23 май мерки. От своя страна ромските лидери подчертаха желанието си да продължи успокояването на обстановката и заявиха готовност за съдействие.

И двете страни поеха отговорността да съдействат за пълно успокояване на обществения ред и оцениха видеонаблюдението като силна мярка за сигурност на всички жители в района Гърмен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що не си гледаш кефа .а се правиш на Министърка ?!?!
16
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бланките са любимото средство на бюрократа за скриване от действителността. Човек хване ли се веднъж на този капан, после бива омаломощаван на опашки по гишета и канцеларии. А покрай тях колко лапане и усвояване ще има само, ох бабачкооо!
15
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната измислена, издигната и натрапена ни Бокова Лелка май наистина се взема насериозно.
14
0
 
17
 
! Отговори
Ц.Ц. преди 8 години
И Цветан Цветанов искаше да бори селската престъпност с камери, Бъчварова и тя. Камерите помагат, но не решават проблема с кражбите! Докато няма реално присъствие на жива полицейска сила проблема не може да се реши! Но присъствие не, като по времето на Орешарски- тогава беше симулиране на действия! Тези камери, които искат да сложат ще работят 6 месеца, а после като свършат парите за поддръжка/което и стана с многото стационарни камери досега/ какво ке правим?
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Милиционерските кияци, са инструктирани да прикриват престъпленията на трудолюбивите и берящи люде. Ако оповестят истината ще се хванете за главата.
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая пък с бланки ще бори престъпността -то не че съм имал някакви очаквания от социоложка като министър на МВР ,но то бива глупости ,нямало етническо напрежение ,всичко било на битова основа -то и за Катуница пак така говореха ...и както сладко си говорят и както ми канят по телевизията *** депутати от ДРОМ ли бяха от ДРОН ли да лъжат ,че навсякъде *** си плащали тока и че едва ли не са най примерните граждани а другите ги тормозели -на българина ще му прикипи накрая .
11
0
 
22
 
! Отговори
Rumbo преди 8 години
Щяли да въведат нови бланки за подаване на жалби....То полицията въобще не си мръдва пръста,да направи нещо и хората вече не подават жалби-няма смисъл.Може пък да е друга идеята-да се тегли лотария с номерата на формулярите и печелившите да получават ваучер за възстановяване на щетите?!
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха-ха, приобщаване, прошка, мир.....и *** пребили попа и го обрали!!!!! Е, да се сърдят на себе си когато си получат засреженото. Само не разбрахме, МВР работи ли по грабежа или само го отбелязва? Имаме си министър на вътр.работи на рамо да си го носим.
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен9 е ако увеличаването на бюрокрацията му викаш справяне с проблем евала
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименИ как точно се е справила "тази жена"? Тя е невежа...
7
0
 
25
 
! Отговори
KORD преди 8 години
До БЕЗ КОМЕНТАРЗначи и в Марчево трябва да сложат 3 камери и бланки , и всичко ще е розово !
6
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес е обрана църквата в Марчево, въпреки засиленото полицейско присъствие, а 82 годишния поп е бил пребит. Полицията първоначално отричаше, но преди малко излезе с официално съобщение, че наистина това се е случило, вече го има публикувано по другите сайтове.
5
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво!Майтапа настрана, но тази жена се справи в Гърмен! Депесарите ще се спукат от яд, мирът между етносите буквално изяжда електората им!
4
1
 
26
 
! Отговори
Anon преди 8 години
Бланки? Ние сме 21ви век. Как не ви е срам да сте толкова некомпетентни... И да нямате (политическа) воля да решите първопричината на проблема... Вместо да танцувате около него и да симулирате дейност...
3
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия нови бланки + 4 камери направо ще прекършат гръбнака на престъпността. Нямам никакви съмнения, че държавата ще се оправи
2
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само ще се имитира някаква дейност, а резултати няма да има никакви, бъдете сигурни. Наближават местните избори, гласовете на ромите им трябват.
1
0
 
30
 
! Отговори
Гневен българин преди 8 години
Е.ати тъпата лелка.Вижте й само спрялата физиономия.