Национален парк Пирин - сред 4-те най-красиви в света!

Според класацията паркът трябва задължително да се посети
7 юни 2015 17:06,
16
Национален парк Пирин - сред 4-те най-красиви в света!
Снимка: Булфото

Международна издателска компания нареди Национален парк Пирин сред 4-те най-красиви природни парка в света. Според тях родният парк е сред тези, които човек задължително трябва да види преди да умре. В класацията са включени общо 14 парка от целия свят, сред които и италианския Гран Парадизо.

Престижното 4-то място националният парк си извоюва с десетките си редки растителни видове, сред който и най-старото дърво в България - Байкушевата мура, пише Нова телевизия.

В най-интересната част на планината – варовиковата, виреят 18 растителни вида, които се срещат само тук. Сред посочените забележителности са и високопланиснките езера в Пирин - любимото място на туристите. В планината има повече от 200 езера.

Издателската компания нарежда парк Пирин след английския Нортъмбърланд, уелския природен парк Пембрукшър и италианския Гран Парадизо. На пета позиция пък е гръцкият парк Олимп.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Баба Меца преди 8 години
До Анонимен - 11Почваме да печатаме картички и готово! Много усилия не се искат. Само фотографите трябва да избягват *** из планините, дето са на път и под път, "да не се излагаме пред чужденците"...Няма планина у нас, която да не е *** от пишман туристи...
9
1
 
1
 
! Отговори
Нарин преди 8 години
То всичко ни е най най на хартия
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вярно, красиви планини имаме и без измислените класации на топ 10,но не е зле и някакви доходи от труд да се получават в България.
7
1
 
1
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
Международна издателска компания .... име име име ... баси ***, цитират ама без да кажат кого
6
0
 
3
 
! Отговори
Геле преди 9 години
Странна класация. Най-вече с призовите 2 места.Сигурно авторът на класацията е от острова. Бил съм в другите 3. Да, красиви са , но чак пък най-красивите в света... Олимп например са едни камъняци и почти няма вода. Там дори гората не мирише на гора. Рила е много по-красива.
5
30
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да си много многоумен, за да ходиш безцелно из горите и баирите. Няма по-големи *** от планинари, еко-активисти и хипари.
4
5
 
0
 
! Отговори
Видев преди 9 години
До Harizanovразбира се ,че може ,но само в главите на хора които имат по три мозъчки клетки и то със "зелен" цвят - каквито са българските еко-активисти!
3
0
 
2
 
! Отговори
Проучвател преди 9 години
Condé Nast Traveller e изданието направило тази класация. Признавам си за първи път го чувам. А журналистката можеше по- добре да си свърши работата. Вярна или не, тази класация е все пак някаква туристическа реклама за България.
2
2
 
6
 
! Отговори
CLEO преди 9 години
"Издателската компания нарежда парк Пирин след английския Нортъмбърланд, уелския природен парк Пембрукшър и италианския Гран Парадизо. На пета позиция пък е гръцкият парк Олимп."Само като видя кои са с призовите места и почвам да се питам дали са превели статията грешно? Да не би да става въпрос за най-грозните паркове?
1
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"сред 4-те най-красиви в света"а света знае ли за това? май за някой света свършва до оградата на кошарата му, или живее крепостно феодалния стройпо рано си правих труда да ви пращам снимки и клипове от най райския край на планетата но няма смисъл май.еми поздрави от Сидни ав$траийскозащо триете коментара ми коя точка нарушава или има нещо незаконо?