20% по-малко руснаци у нас в началото на сезона

Германските туристи обаче са повече, отчитат експерти
11 юни 2015 22:01,
72
20% по-малко руснаци у нас в началото на сезона
Снимка: архив, БулФото

В началото на туристическия сезон намалението на летовниците от руския пазар е от 20% и песимистичните прогнози за спад от 50-60 на сто не се сбъдват. Това заяви заместник-министърът на туризма Надя Маринова при откриването на ваканционното селище "Бялата лагуна" край Каварна, съобщи БТА.

Маринова посочи, че на германския пазар се очертава ръст от 5 на сто, увеличение има на почти всички други пазари, но равносметката ще бъде направена в края на сезона.

Хотелиери в Слънчев бряг вече отчетоха 20% спад на туристите спрямо началото на миналогодишния летен сезон.

Очертава се и рязък спад на украинските туристи в България. Тази година се очаква украинците, които ще почиват в България, да бъдат с две трети по-малко от миналата.

Въпреки това някои експерти вярват, че отливът на руски и украински туристи ще е по-слаб.

Министерството на туризма и туристическият бранш работят освен за развитието на традиционните пазари, и за навлизането на нови - Китай, Индия, Япония, Бразилия, които са необятни, каза още заместник-министър Маринова, като допълни, че предстои в Япония да бъде открит български информационен център.

По думите й туристите от далечни дестинации изискват комбинирани продукти. Пътуващите с дълги самолетни полети искат да пребивават в региона най-малко две седмици и да посетят две-три държави, посочи тя. Вече работим с Румъния, Гърция, Турция за предлагане на общи туристически продукти, каза Надя Маринова.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: туризъмруски туристи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мислех, че след бай Тошо ще правим капитализъм и ще си гледаме интереса. Пък то какво излезе - пак политика, сега американска.
25
3
 
21
 
! Отговори
ivi преди 8 години
До HarizanovГовориш пълни глупости - преди седмица се върнах от Гърция - имаше доста Руснаци и Украинци , даже си играеха на волейбол заедно . Ние сме тези , които ще духаме - и в турция , няма да има проблем - ЗАЩОТО ръководството им има политика за защита на националните интереси , а не *** на уса и еу.
24
9
 
10
 
! Отговори
ако е така преди 8 години
това е чудесна новина !
23
6
 
10
 
! Отговори
до 36 преди 8 години
Живея в Бургас, в Лазур и на ден чувам руска реч поне по 3-4 пъти и това е целогодишно. И не, нямам нито хотел нито кръчма, занимавам се със съвсем други неща. Дай ги тия руски форуми, ще вляза и ще прочета. А и като ще си измисляш истории, опитай да вкараш повече от 3 мозъчни тънки - как така се натравя някой от таратор????? Децата се натравят най-често от еколи и салмонела, та ако ми беше казал месо, бургер, миди или нещо приготвено с яйца, ама с тоя таратор просто няма как да ти повярвам.
22
0
 
27
 
! Отговори
Ъъъъъ преди 8 години
Абсолютно съгласен с Мариот 39В Англия средната класа си ходи в Египет, Испания, ямайка и т.н. У нас идват само строитени работници, мързели на социални помощи и т.н. След 7 год. в Англия и колеги проектанти, нито един не пожела да дойде да види, отказват учтиво.
21
10
 
14
 
! Отговори
до 30 преди 8 години
Абе ***, 500 000 руски имота има тук и поне 10 000 руснака се заселиха в България само за последните няколко години. Ей, ама на Путин троловете сте всичките двубитови, честно.
20
1
 
22
 
! Отговори
Мариот преди 8 години
До ПатриотУ нас чоджум идват само клошари от тия дето са на социални помощи и пияници.Богатите и читави западняци не щат и да чуят за нашите курорти превърнати на ***!
19
7
 
22
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Другото което видях е как един германец се циганеше за 50 стотинки с един бакшиш да го закара до златните,изглеждаше като 40 годишен девственик облечен с дрехи втора ръка!Вика му бакшиша аре бе само фюнфциг стотинки повече от автобусният билет и ще го закара много по бързо от рейса ,оия найн найн ,накрая бакшиша му тегли една майна и вика тия са е *** мизерниците.Овсен това на кабакум германците пърдат като гаубици и озвучават целия плаж.Въобще истории със западняци от морето бол имам!
18
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тоя па 22 къде си видел германец да яде лук ,бе..тоя е бил кмета с мангизите от твойто село.
17
15
 
4
 
! Отговори
ЗА 22... преди 8 години
Как нема да купуват , бе ха,ха,хааааааа....за тия нещастници --тука е Париж !Къде са видели в Русия такава стока ??
16
24
 
8
 
! Отговори
българин преди 8 години
НЕ ХОДЯ НА КУРОРТ--ТАМ КЪДЕТО ИМА РУСНАЦИ!ПОЛУЧАВАМ ,АЛЕРГИЯ ОТ ТЯХНАТА ПРОСТОТИЯ И ПРИМИТИВИЗЪМ!
15
6
 
31
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Германците, които идват по нашето черноморие, са в пъти по-богати от руснаците.5 години живях във Варна , западняците там англичани или германци са най-големите мизерници буквално купуват си половин самун хляб една глава лук и си ядът по стаите ,останалото за евтин алкохол ,докато руснак като влезе в магазин си тръгва с половината магазин!Всеки по морето ще ти каже кои са най платежоспособните туристи българи и руснаци !
14
6
 
5
 
! Отговори
Споко, бе! преди 8 години
До Гневен българин: А дано! От твоя РС на Божия сървър! И запомни, че от Североизток не е дошло НИЩО хубаво.
13
10
 
19
 
! Отговори
зон преди 8 години
Мога да кажа, че 20% е едно добро начало. Догодина 50%, а по-догодина - 100%! Дай Боже, амин.
12
15
 
6
 
! Отговори
Има.. има руснаци... преди 8 години
Е , ...в Украйна , "починали руснаци "----дал Господ...!Нека си почиват хората, беееееееее....НЕКА ИМ СЕ ВДИГА %-та... /..во веки веков/Ние в България можем да им се радваме само..!
11
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германците, които идват по нашето черноморие, са в пъти по-богати от руснаците. И не идват само бабички и дядовци. Работил съм и в Албена и в Златни пясъци и в Слънчев бряг и знам много добре за какво става въпрос.
10
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да раздадем по една носна кърпичка на ушанките :)
9
0
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Нали аз няма да ходя,дреме ми на...дедовия.
8
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами нормално - Тиквата и Плевела се скъсаха да плюват руснаците, по заповед на Краварите.А както се видя, тези същите кравари, въоръжават с наше оръжие Ислямска държава.България е жалка пародия на държава с продажни политици и *** и *** народ, който ги търпи.
7
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците си взеха курорта Крим. Те заради курорта го взеха, не заради военноморските бази. Натовците искаха да почиват в Крим и да заемат цялата леглобаза.