Наркоманите във Велико Търново - деца до 14 г.

Имало и случаи с наркозависими на по 10 години
Обновена: 21 юни 2015 15:09 | 21 юни 2015 14:56,
31
Наркоманите във Велико Търново - деца до 14 г.
Снимка: Reuters, архив

На възраст между 12 и 14 години са повечето наркозависими в област Велико Търново. Това Ивана Колева-Стоянова, председател на Превантивния информационен център по наркомании във Велико Търново.

През годините тази граница се поддържа в тези си стойности.

"Имахме и няколко случаи на 10-годишни деца, употребили наркотични вещества, но това са изключения”, добави Стоянова пред агенция "Фокус".

По думите й в повечето случаи наркозависимите биват водени в Превантивния информационен център от техните родители или приятели.

"Ние от центъра си взаимодействаме с всички институции – Агенцията за закрила на детето, МВР – Велико Търново, Великотърновският университет, Военният университет и с Пробационната служба, така че имаме случаи, когато тези институции са ни прехвърляли зависими", допълни още Ивана Колева-Стоянова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
16
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В най-мафиотския български град, държан изключително и само от БСП (другите партии играят с тях - дупе и *** са) е напълно нормално да има такива неща (за съжаление). Всички свестни, умни и кадърни хора от този иначе красив град работят или в чужбина, или в София. Там стоят само ***, мафиоти и възрастни хора. Жалко, че това е старата столица на България. Навсякъде по улиците се търкалят ***. Кмета само гледа да се налапа.