Отпадъци стремглаво превземат Пазарджик

Сметището стигна до пътя, роми вилнеят и палят боклуци
17
Отпадъци стремглаво превземат Пазарджик
Снимка: Булфото, архив

Има опасност отпадъците от градското сметище край Пазарджик да стигнат до пътя, алармира кметът на село Капитан Димитриево Иван Златинов пред БНР.

Според него, честите запалвания могат да се ограничат, само ако се спре достъпът на ромите до депото.

Отпадъците да достигнали на 40 метра от пътя, а честите запалвания затрудняват движението по трасето Пазарджик-Пещера-Брацигово, тъй като димната завеса е предпоставка за пътни инциденти.

Въпреки честите глоби и санкции от страна на екоинспекцията, проблемът остава нерешен.

Депото е с изчерпан капацитет от 20 години и отпадъците вече превземат района.

Според специалистите, около депото трябва спешно да се изгради ограда и да не се допускат ромите там.

Цинично е да се твърди, че 200 души ще останат без препитание, твърди Иван Златинов.

Към момента не е ясно колко средства ще са необходими за обезопасяването на района, но още от сега се знае, че община Пазарджик не може да отдели пари за това.

Единственият изход е строителството на новата клетка, тъй като това ще отвори пътя за рекултивация на сметището. До тогава обгазяването в района ще продължи, категоричен е Иван Златинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
15
 
! Отговори
Брей преди 8 години
Божее, сметищата на над 90% от българските градове изглеждат по-зле от това, явно гражданите на пазарджик вече са станали европейци, щом недоволстват толкова ха ха
9
1
 
15
 
! Отговори
Янка преди 8 години
Айде сега кмета ви виновен - ха! Пътя оправиха за достъп, като се минава покрай там се виждат пазачи, обясниха че търсят фирма изпълнител в момента за строеж на ново депо около града, а хората пак лаят и са недоволни. Еми отивайте в света на приказките, само там ще сте доволни.
8
1
 
15
 
! Отговори
Стефан преди 8 години
Тези, които най-много се оплакват от тези ***, имат най-голяма заслуга за тях. Ами да ги бяхте рециклирали мили хора, така нямаше да се стига до тук и живота на всички ни щеше да бъде по-лесен. Не е редно сега да се чака кмета да оправи всичко това на секундата, нещата с магическа пръчка никъде не стават!
7
3
 
18
 
! Отговори
Един етнос има право преди 8 години
на 72 вида помощи. Щом искат да получат нещо, което струва суха пара на данъкоплатците, безработните от този етнос да бъдат задължени да отработват по няколко дни в месеца - да разпределят отпадъците според техния вид, за да могат те да бъдат рециклирани.По този начин може да бъде ангажирано и времето на онези непълнолетни от етноса, които не ходят на училище. Да, деца са, но помните ли нас как ни водеха под строй да чистим подлезите и замърсените зелени площи, а бяхме едва в основното училище!
6
2
 
19
 
! Отговори
Ал преди 8 години
В нормалните държави имат депа за преработка и рециклиране,жителите на тези страни се задължават да отделят *** за рециклиране в отделни торби и кофи.Кво се прави в бг?Всеки хвърля къде му падне.
5
2
 
16
 
! Отговори
ikonka преди 8 години
a, taman v balkanholiday ima takava reklama i za albena i zlatni piasaci :)
4
1
 
24
 
! Отговори
ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ преди 8 години
ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗА 1 ДЕН ! ПЪРВО ВЛЕЗТЕ В КАБИНЕТА НА ГУВЕРНЬОРА НА Б.Н.Б. И ГО ИЗВЪРЛЕТЕ ОТ ТАМ !!!
3
2
 
16
 
! Отговори
bebok преди 8 години
Ima li zivot u provincia?Tova e goliam nauchen problem.
2
1
 
23
 
! Отговори
ЧИСТОТА преди 8 години
ТОВА ВАШЕТО НИЩО НЕ Е ! АКО ЗНАЕТЕ КАКВИ *** СА В СГРАДАТА СРУЩУ РАДИСЪН ХОТЕЛ !!!
1
2
 
23
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
кмета на пазарджик е този който няма срам.не само сметището но и града е пълен с дупки по асфалта.винаги плаче че няма пари.добре че има кого да обвинявате г-дата РОМИ в пазарджик ромите са трудолюбиви. и повечето са на работа по европа.г-н кмете колко пари платите на соц.слабите такива в пазарджик са малцина.много има да се пише но е без мислено кучето си лае кервана си върви