Кмет стани, кола за хиляди левчета подкарай ти

Рекордьор е градоначалника на Балчик с лимузина за 150 бона
Обновена: 25 юни 2015 13:25 | 25 юни 2015 10:03,
112
Кмет стани, кола за хиляди левчета подкарай ти
Кметът на Балчик Николай Ангелов се вози в лимузина за 150 000 лева. Снимка: Нова тв

По света примери много – кметът на Лондон Борис Джонсън кара колело в компанията на актьора и екс губернатор на щата Калифорния Арнолд Шварценегер. 

Джонсън пътува и с метрото, кметът на Рим Игнацио Марино - с колелото си, а на Мадрид Ана Ботела – в автобуса с останалите пътници.

У нас обаче кметове на знайни и незнайни общини като Руен, Хитрино, Върбица, Венец, Никола Козлево, Исперих, Каолиново, Девня се возят в служебни автомобили за стотици хиляди левове, купени с парите на данъкоплатците и то още в първата година на мандатите им. Въпреки че са служебни, ги ползват като частни.

Така например кметът на Хитрино се придвижва с автомобил за 110 000 лева, кметът на Върбица – с кола за 100 000, на община Руен - за 110 000 лева, а на община Венец - 139 000 лева.

Това далеч не е всичко – 27-годишният кмет на община Никола Козлево си купува служебен автомобил "само" за 50 000 лева, на Исперих – за 70 000, на Каолиново – за 70 000 лева.

Данъкоплатците, т.е. ние, купуваме на кмета на Девня джип за 110 000 лева.

Тотален рекордьор обаче е градоначалникът на Балчик Николай Ангелов, който се вози в лимузина за 150 000 лева.

Мотивът му, за да я купи е, че за по-малко пари такъв автомобил няма, а пък общината имала нужда от представителен автомобил.

"Въобще не смятам, че е неморално", заяви пред Нова тв Николай Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
10
 
! Отговори
до 29 преди 8 години
Значи калтаците от герп почнаха предизборната надпревара. Дайте сега да видим и техните кметове.
25
2
 
26
 
! Отговори
a тиквочa? преди 8 години
Нa господин Борисов Aудито 8 зa 700 бонa не го мислете.
24
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има прекрасни Шкоди за 25 -30 000 лева. Това си е селандурска работа, на гърбината на плебса ...значи на плебеите,значи скуби, щави и дери по 3 кожи. Тия самозабравили се кретеноиди трябва да знаят, няма нищо по страшно от гнева на тихия човек. Кога ли ще виснат по дърветата е въпроса. Наказанието им е неизбежно.
23
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дай на малкия човек малко власт и му гледай сеира. Лошото е, че оставаме само с гледане на сеир на наш гръб, а последствия няма. Да отнемат колите, да ги продадат, да разкарат кметовете и да направят нови избори. На злоупотребилите кметове да им бъде забранен да заемат длъжностем пост в следващите 20 години и да им проверят имотите и доходите, да не са присвоили нещо от общата касичка. И да видим дали седващият "***" след него ще се прави на велик.
22
0
 
80
 
! Отговори
Димитров преди 8 години
Реших да видя от кои партии са тези кметове:Каолиново - ДПСРуен - ДПСХитрино - ДПСИсперих - ДПСВърбица - ДПСВенец - ДПСи ми писна да гледам нататък...
21
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До РънърсаАми честно казано за малкоте градове и села i30 е перфектен и не се чупи докато седи бъди спокоен, но дори и да се съглася с теб за мен лимита е коли до 35 хиляди за който пре спокойно могат да си вземат шкода октавия новите при това със достатъчно екстри и най-важното да се ползват само за служебни цели а не като личен автомобил.
20
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много са ми интересни селчовците които краднат. Веднага си купят скъпа за подръжка кола и като дойдат в София по половин час я заключват да го видят колко е велик. Ходя често в Америка и познавам заможни хора. Карат си обикновени коли и по нищо не можеш да познаеш колко е богат. Практични хора. Скъпата кола само застраховка и регулярен сервиз е много. У нас тези кметове с излъчването на бакали, крали и се самозабравили с какво да покажат, че са нещо. Образование и интелект нула. Остава властване
19
23
 
3
 
! Отговори
Рънърса преди 8 години
Това е демагогия на жалките репортерчета, естествено, че не оправдавам кмета на Балчик, но пък не може да очаквате да се возят на Хюндаи i30 която сигурно се чупи до като седи ...
18
0
 
9
 
! Отговори
Миро преди 8 години
Ей Кмете !
17
1
 
25
 
! Отговори
аз преди 8 години
Ахахахах .Ами кой ги избира тези кметове. Сами си ги избирате ,радвайте им се.Сега пак идват избори ... предполагам пак ще ги надробим същите. Да са ни честити простотата и безхаберието когато гласуваме.
16
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Софийска община служители си купиха апартаменти от тези за социално слаби в кв. Иван Вазов, чисто нови по 7-8 хиляди лева, вие ми говорите за коли.
15
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Селянина види ли кинти и малкото му акъл се изпарява!
14
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами да трябват им представителни автомобили, как така това е кметът на Балчик, да не е германският канцлер или английската кралица, ей хора това е кметът на Балчик няма по важен от него, ако няма представителна кола как ще може да си избиова комплексите за малоценност и идиотщина, моля ви се вземете се в ръце даже викам догодина и частни хеликоптери да им се купят та съвсем да им се вдигне либидото ;).
13
1
 
25
 
! Отговори
Корупция! преди 8 години
Еми като си снасят на който трябва, нито съдебната система, нито НАП, нито която и да е институция ще ги закача. Най много като се раздуе в медиите да се почна някаква проверка и накрая- изненада- няма нищо нередно и до там! Случая се забравя и не се споменава и в медиите!
12
2
 
18
 
! Отговори
BOKLUTZI преди 8 години
POVECHETO SA OT DU-PE-SE.NAGLA SGAN,PROSTA SGAN,SAMO MAKAROV V GLAVATA.
11
0
 
15
 
! Отговори
Gost преди 8 години
Особенна ако е с 4 мандата
10
1
 
7
 
! Отговори
bobi преди 8 години
Shte doide den kogato ot limuzini shte padnat na dvukolka . vsichki nashi izharcheni pari za tiq mizerni udovolstviq shte bade vidiov den za nehranimaikovcite
9
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашият кмет пък го дава по-фешън и язди на кон за същите пари като колите.
8
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде е комисията по финансов контрол и сметната палата.ЗАщо няма ограничения със закон.То за изразходване на средствата от бюджета уж имаше закон но явно има начини да се заобиколи...
7
1
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
селянин и на скъпа кола да го качиш, пак си остава селянин!