Гърмен се мести, "гърми" на 18 юли пред парламента

Хората са недоволни от спряното събаряне на незаконното гето
12 юли 2015 21:50,
179
Гърмен се мести, "гърми" на 18 юли пред парламента
Снимка: архив, Булфото

Жители на община Гърмен ще протестират пред сградата на парламента в столицата 18 юли срещу отлагането на акцията по премахването на незаконните ромски постройки в квартал "Кремиковци" в село Марчево.

Организаторите на протеста призовават към подкрепа всички българи, които вярват, че законите важат за всички. Повод за стачните действия стана решението на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) да отложи събарянето на две от незаконните ромски къщи, което бе насрочено за 13 юли.

Още по темата

Решението за протеста е взето единодушно от Инициативния комитет за стачни действия към община Гърмен.

МРРБ се принуди да замрази разрушаването на къщите, заради писмо от Европейския съд по правата на човека в Страсбург до адвокат Даниела Михайлова, която е ръководител на правния екип в неправителствената организация "Инициатива за равни възможности".

Тя е депозирала жалба, в която е подчертала "необходимостта от предоставяне на допълнителна информация от страна на българското правителство". Европейският съд е поискал от българското правителство да спре разрушаването "докато не осигури жилище на уязвимите жалбоподатели".

Иван Байрактаров от Инициативния комитет за стачни действия към община Гърмен коментира пред БТА, че "не може някакви институции да спират изпълнението на закона и цяла държава да дава на заден ход, да не изпълни собствените си разпоредби. Ние не сме срещу ромите, искаме еднакви правила за всички в България. Настояваме само за прилагането на закона - има заповеди на ДНСК още от 2011 г. за блъскането на 124 незаконни постройки в ромския квартал на Гърмен. Нашият ултиматум бе това да се случи до 18 юли".

Гърмен се мести, "гърми" на 18 юли пред парламента
Снимка: архив, Булфото

Няколко души от община Гърмен ще пътуват до столицата в понеделник, за да внесат уведомление за протеста в общината и да получат разрешение.

Очаква се протестът ще започне в 12.00 часа в събота, 18 юли. Преди това ще бъдат поднесени цветя пред паметника на националния герой Васил Левски по повод 178 години от рождението му на същата дата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
21
 
! Отговори
глупости преди 8 години
Пак се бършат с европата!Нашенските пишман-политици си пазят електората,това е цялата гяволия!Не могат да управляват,не могат и да лъжат!Пълни некадърници!
41
0
 
11
 
! Отговори
Нож преди 8 години
"edna wy6ka kato se napie skryw tq izliza na 4eloto towa e nahalstwo"Абе нз дали с кръв са се напили, ама може и да са им платили да ни провокират, и като ни писне и отвърнем на удара, да има повод да ни се спретне български "Майдан".В крайна сметка самите хора от Гърмен много пъти казаха, че много време са съжителствали с роми и проблемите са почнали от скоро.
40
0
 
11
 
! Отговори
българина преди 8 години
красотата убива! имам предвид харизмата на баш башибозука. да не забравите да гласувате на есен за герб и ЕС. в случая харизмата убива Бългаия буквално, бъдщето се задава от страсбург, гърмен и прираста на младо население по селата... както казах КРАСОТАТА УБИВА
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ножedna wy6ka kato se napie skryw tq izliza na 4eloto towa e nahalstwo
38
2
 
15
 
! Отговори
Нож преди 8 години
И за друго става дума. На хората от гърмен, нито ромите, нито постройките им са им пречили до скоро.Проблема настава от както ромите стават изкльчително буйни и ожесточени.Надуват музиката през нощта. Като им направиш забележка, не намалят децибелите а те нападат с брадви и мачетета.
37
0
 
25
 
! Отговори
Нож преди 8 години
Аз пак питам:Законите само за белите ли са?Аз ако си опъна палатка или си построя бунгалце от картон и талашит, дори и да нямам къде да отида ще ми го бутнат веднага.Обаче * ги оставят да си правят каквото си искат.Тука си говориме за целенасочен опит да се нагнети ситуацията и да избухне конфликт на етническа основа. След това ще вкарат СатаНАТОвски "умиротворители" да ни репресират, за да не свалим поквареното правителство, и за да не можем да се отделим от еvrogejshtinata.
36
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цялата нация работи за Цанков камък,Водното огледало в Кърджали,а в Северозападна България на язовирите се късат дигите,защото не са поддържани от 30 години насам.Накрая Родопите ще се обособят като самоуправляващ се анклав с еднородна верска и етническа турска общност.Упс,забравих Бургаския и Добруджанския анклави.Моля се за Второ пришествие.
35
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** скоро ще станат повече от българите тогава кой ***
34
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-изостаналият район на БГ е северозападният.Интересно е,че това е единственият чист от мюсюлмани район на БГ,за разлика от Родопите.Забравете ,че Родопите са били български.
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо не видите снимки на хора от този край?Жените са забулени и със шалвари в 21 век!Прочетете какво са писали медиите преди 6 или 4 години за Гърмен-има го в интернет.Битката не е против ромите ,а за религиозна ислямска чистота на района като стъпка към изкореняване на българското самосъзнание на помаците,които трябва да се чувстват турци.Прочетете за исляма-това е религия ,която позволява лъжата в името на"по-висши" цели-хелафат.Тези села са на "един хвърлей място" от София.
32
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В този сайт се води антиромска и антиеврейска пропаганда, което е наказуемо от Законите на Република България. Ако има кой да ги спазва де. Крайно време е Европа да се намеси и да спре българските фашисти.
31
2
 
3
 
! Отговори
4ugun преди 8 години
Blagodarq 4ekiste - ziv i zdrav da si i vse taka pozitiven!
30
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ганчовци, ке ви трепам, дорде не ви изтепам.
29
4
 
4
 
! Отговори
4ugun преди 8 години
Do Siderast: Vqrno e che sam mnogo prozt - piya si birata v Toronto , gledam panamerikanskite igri i karam posleden model Acura
28
1
 
3
 
! Отговори
зловещо преди 8 години
ЧЕКИСТследя ти постовете и съм на мнение, че си реалист!Но по въпроса за ШВЕДИТЕ май нещо си разколебан? Що така другарю ЕЖОВ или може би ЯГОДА?
27
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ot Turchin!Usmihnete se, ne se kiselete ne mrazete kato ***, a badete solidarni kato Vasil Levski i Histo Botev s bednite hora, bez znachenie ot religiqta im ili ot cveta na kojata badete dobri za vek i vekov! Togava Bog shte vi vaznagradi s zdrave i s dalag jivot za dobrite vi dela!
26
2
 
2
 
! Отговори
зловещо преди 8 години
Еми ЧЕКИСТ се именуваш, а нещо не помниш как НКВД изсели чеченците в Сибир! Що така другарю БЕРИЯ?
25
0
 
3
 
! Отговори
зловещо преди 8 години
ЧЕКИСТТи обичаш ли да биеш ШВЕДИ за закуска?
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ot Turchin do 81 zloveshto!Kotio, ako ne si Trol, natisni +!
23
1
 
9
 
! Отговори
7 преди 8 години
До българинНе е Брюксел, а е Страсбург, и не може нищо да каже или да заповядва - това че нашите дупедавци изпълняват е отделен въпрос