Вместо ''Чистотата'' – Кмете, кмете, ела с метлата!

Кметът на врачанско село с интересна табела срещу боклуците
20 юли 2015 11:04,
11
Вместо ''Чистотата'' – Кмете, кмете, ела с метлата!
Снимка: btV

Врачанското село Бели Извор се е уредило с любезен и работлив кмет.

От няколко дни Кирил Илиев е сложил табела на входа на селото, в която призовава жителите, гостите или пък просто преминаващите транзитно, ако имат боклук за изхвърляне да му се обадят. Той пък щял да дойде и да го прибере.

Решението на кмета да предприеме подобна акция дошло, след като му писнало от изхвърляните на входа на селото боклуци.

Доскоро Бели Извор имало славата на едно от най-чистите в Северозапада, но било на път да се прости с тази слава, благодарение на невъзпитаното безразборно изхвърляне на боклуци.

Двеста лева от общинския бюджет и дни по-късно – интересната табела е вече факт.

"Ако решите да изхвърляте боклука си на пътя, моля, обадете се, ще дойда да го събера", пише на нея. Кметът посочва и личния си телефон.

Споделя пред bTV, че вече е получил доста обаждания с адмирации за идеята му. Все още обаче никой не се е обадил да го призове да изпълни обещанието си.

Непоколебим е обаче в едно – ако някой се обади, той ще се отзове тутакси... с метла и лопата!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: кметбоклуциБели извор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Радка преди 8 години
Почти същата табела има отдавна в Обзор. Така че не е нещо ново, не е новина, че някой кмет си пише номера...
10
5
 
7
 
! Отговори
Berlin преди 8 години
Не е вярно! Българските хора не хвърлят *** от прозорците на колите си! Това са пилотите на американските изтребители, които хвърлят *** от прозорците на самолета!
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 8Що ни сегрегираш?! Ми ако сме врачанье или от Дъ Гее*то?
8
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мръсни столичани, снимайте се до табелата и после се връщайте по панелките си! :D
7
0
 
6
 
! Отговори
мда преди 8 години
Като човек посетил няколко пъти по работа селото мога да кажа че има голям потенциал и се опитват да го развият. Шанс за тях е и че завода за цимент е там и подпомага както с наличието на работни места така и например с финансиране изграждането на градската градина (с голямо удоволствие направих снимки в нея). Селото е чисто и явно кмета желае да остане то такова...
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНеграмотник, че и акъл дава...."При географските имена, състоящи се от повече думи, ако собственото име е предхождано от определение, и определението, и собственото име се пишат с главна буква:Бяла Слатина, Велико Търново, Стара Загора, Северна Америка, Република България"
5
1
 
7
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Е тук вече европейското в нас лъсва... Не може нито Путин, нито Обама, нито Меркел да обвиним, а и няма как да кажем, че Боко е виновен. :))
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те в чужбина са го измислил хвърляш *** гражданското общество те вижда обажда се проверявата по камерите и ако е истина и ти лепват глобицата. Без обяснения без да ги интересува.
3
1
 
2
 
! Отговори
Баба Меца преди 8 години
До Анонимен 1Добра идея! Само че трябва да тури камери в началото на селото, а в другия край да ги чака пъдаря с пушка със съчми за пукане на гуми и уреди за почистване, наречени метли и лопати...
2
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бели е с главна, но извор с малка буква неграмотници. Проверете си правописа, кметът също.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам колко е голямо това село, ама представяте ли си ако сложат такива табели в София? Фандъкова, горката, ще е по-работна и от жените от "Чистота"! Да не говорим, че дори и да връчи метли и на всички общински съветници, пак няма да успеят да се справят! Обаче евала за идеята на този кмет! Само, че трябва вместо той да мете да връчва метлата на нарушителя да си изчисти сам. И да видим дали тогава някой ще мята ***!