Русенска радост! Отварят Арена Русе

Новата спортна зала става дом на събития и концерти
Обновена: 23 юли 2015 19:57 | 23 юли 2015 17:12,
22

Снимка: Dnes.bg

Арена Русе е в пълна готовност да посрещне своите първи гости тази вечер на откриването.

От днес русенци ще се радват на чисто новата спортна зала, която ще стане дом на много спортни събития и концерти.

Усилено текат последни теприготовления за откриването на Арена Русе. Пред залата има забавления както за малките, така и за големите. Посетителите могат да се включат в спортни занимания и да се забавляват на две външни сцени с "Warm up" DJ парти.

Арена Русе разполага със 7500 места, а при определени събития може да се използва и теренът, който отваря допълнително пространство за публиката с капацитет от 2400 посетители.

В залата има VIP ложи за специалните гости на събитията, както и т.нар. "президентска" ложа. Тя разполага с 43 комфортни места, с висока ергономичност. В нея има и затворена част, която се нарича "кабинет".

Пред ложата има и три реда с по-комфортни седалки, които се наричат "премиум" места. Цената на билетите там е по-висока, но комфортът е по-голям.

Залата разполага и с щаб по сигурността, който реализира охраната и пази посетителите в залата. За сигурността на хората бдят и 120 камери.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Сринато ли е всичко? преди 8 години
Някой знае ли на тая зала събориха ли първо двата етажа от нея построени през 80-те години и замразени след падането на комунизма или строиха направо върху тях.Спомням си че в центъра и имаше кръгла жп-линия а пред залата беше паметника на Ленин.Често ходих да тествам пиротехники вътре защото беше като затворен бункер изцяло от цимент изоставен от десетилентия. До Жп-линията пораснали дървета, но така и не разбрах от къде би влизал влак там, но после видях подземни тунели свързани с нея.
12
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честито на русенци.Но давате ли си сметка как ще седи празна, както е в момента Армеец. Наемите ще се безумни за района, посещаемост няма как да има. Абсурд да пуснат деца да тренират каквото и да било. Пари за ток, отопление, поддръжка и прочие няма да има. Няма как да имат възвращаемост на инвестициите и е въпрос на време да започнат да рухват. Колко русенци ще имат интерес от концерти, че да купуват билети и да пълнят 7..5 хил. места редовно. Цяла зала за 4-5 мача волей или баскет...
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поздравления за Русе! Дано е качествено построена.
10
2
 
3
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
Не благодарете на бб. Благодарете на оня които си трошаха здравето,за да има.
9
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 11:Можеш ли да обясниш как точно Тиквата е построил тази сграда?Това ли е най-големия приоритет на Русе и кой от политиците,които изброяваш долу е обещавал да я "построи".Тези, които се възмущават на бай Тошо, че не бил построил бихамогли да споменат за построената по това време 3-та Поликлиника вквартал Изток, ама нейсе здравето на робите не е приоритет за Тиквата.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Гневен българинИ защо мислиш, че тези фирми дават парите си? Просто така?Все пак е нормално да кръстят залата на тяхно име.А Булстрад е австрийска компания, между другото. За Армеец- приемем.Примерите за подобни сделки са много по света. Вземи пример Алианц арена в Мюнхен и още много.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей браво, Лили Иванова доживя да пее в тази зала. Бях сигурен, че баба Лили ще умре докато я построят.
6
0
 
7
 
! Отговори
Учителя преди 8 години
Бях ученик като го започнаха. Май беше 1980-та .Това, че го завършиха сега е направо чудо. Демек в най силните години на комунизма не успяха...
5
0
 
2
 
! Отговори
??! преди 8 години
Искали да местят волей и баскетбола там!
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това съоръжение го строят от края на 70-те. Е, най-после го завършиха. Ама аз пък вече не живея в Русе от близо 20 години...
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русиии... или черниии...
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре изглежда. Дано да могат да организират и достатъчно събития, а и хората да я пълнят. В крайна сметка за това е направена. Честито на русенци!
1
1
 
7
 
! Отговори
sdvff преди 8 години
Подкрепям и двете мнение преди мен!Но по ми е на сърце критиката,защотото тази зала е почти от бай Тошово време започната.