Държавата на лов за незаконно къмпингуващи по морето

Туристите превръщали поляните в тоалетни, палели огън навсякъде
31 юли 2015 10:48,
63
Държавата на лов за незаконно къмпингуващи по морето
Снимка: архив Булфото

Държавата тръгва на лов за незаконно къмпингуващи по морето. На фона на нестихващите скандали за незаконно строителство, незаконно ограничаване на достъпа до плажовете – сега изненадващо по идея на Асоциация "Българско Черноморие", от Агенцията по горите, полицията, пожарната и общините решиха да започнат хайки за самонастанили се туристи по плажовете.

На къмпинг "Корал" стотици са разпънатите палатки на частни терени, огромни са и количествата боклуци, както и отсечените дървета. "Корал" е едно от последните диви места по българското Черноморие, известно с опитите на строители да леят бетон върху защитените пясъчни дюни.

Още по темата

Въпреки че във всеки бивак има огнища и дървета, всички отричат да са палили огън и твърдят, че пазят природата. Въпросът обаче кой е превърнал цели поляни в тоалетни изнервя къмпингуващите.

От Агенцията по горите са съставили 9 акта за незаконна сеч и палене на необезопасени огньове. Глобите ще са от 50 до 3 000 лева. Нямат правомощия обаче да изгонят къмпингуващите.

"Мога да кажа, че практически всяка една горичка е превърната в катун, в тоалетна, арогантни хора, които заграбва и завземат. Искаме от държавата да се въдвори обществен ред", заяви пред Нова тв Димитър Канариев от Асоциация "Българско Черноморие".

"Проблемът е чисто законодателен. Дивото къмпингуване не е забранено в нито един закон. Затова общините приемат текстове, които забраняват къмпирането извън зони, определени за това, и налагат глоби", обясни журналистката Пламена Тодорова.

"Тази кампания за регулиране на къмпингигите се води повече от 10 години. Колегите, които работят в къмпингите, настояват да се регулира този процес", заяви Благой Рагин, Асоциация на ресторантьорите и хотелиерите.

Според Планета Тодорова хората, които ходят на къмпинг "не са измекяри, които не искат да плащат. Това са едни хора, които не искат да спят на "Слънчев бряг", обясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
40
 
! Отговори
nobi преди 8 години
държава в която президента има незаконна къща на плажа, гони хората с палатките, баси цирка
27
0
 
23
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 8 години
До wwwОТЛАГА СЕ ЗА В БЪДЕЩЕ.ЗАСЕГА ПРИОРИТЕТ Е ИНТЕГРАЦИЯТА НА РОМИТЕ И ЕМИГРАНТИТЕ ОТ АФРИКА И БЛИЗКИЯ ИЗТОК СЪГЛАСНО ДИРЕКТИВИТЕ ОТ БРЮКСЕЛ И ВАШИНГТОН!
26
1
 
35
 
! Отговори
ме преди 8 години
Че къмпингуващите са по-малкото зло, в сравнение с тези, които превърхнаха черноморието ни в призрачна бетонна ивица е ясно. Както и че това е наистина акция на мутрите. Обаче ще ме извиняват къмпингуващите, но не може да отидеш някъде и да мърсиш, щото ти е право. Нито ти е право да сечеш дървета, които са наоколо. Като искаш огън - купуваш си дърва с печат. Вярно, и те са отсечени от нечия мафия, но поне са законни. Но да свиниш плажовете, щото били твои не става! Щото са и мои и наши!
25
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само герберски бойковисти плъзнаха навсякъде. Вождът им даде пълна свобода и правят каквото си искат.
24
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, бе! Изтрихте ми коментара, защото в него написах нещо неудобно, а? Отново ще повторя: обичам да къмпингувам, хората като нас си почистват местат и си изхвърлят ***; правят се и отделни акции за почистване; и тоалетни си имаме. За разлика от *** по "курортите", които си хвърлят сичкото *** по пясъка и се изхождат в морето на 2 м от хавлията си, щото няма тоалетна на плажа или не му се дават кинти.
23
1
 
29
 
! Отговори
www преди 8 години
А КОГА ЩЕ ЗАПОЧНЕ ЛОВЪТ ЗА НЕЗАКОННИ ПОСТРОЙКИ ??? - ИЗОБЩО ЩЕ ИМА ЛИ ТАКЪВ ЛОВ ???
22
1
 
37
 
! Отговори
Улавия преди 8 години
"От Агенцията по горите са съставили 9 акта за незаконна сеч"...Тая агенцийка проспа факта че дървената мафия изсече горите на България, но видиш ли - къмпингуващите като съберат няколко дръвца за огън - почват актове да съставят.#егасидържавата
21
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Toва са тия същите "екологичните" дето постоянно рипат срещу един или друг собственик на терен, но ако се замислиш поведението не им е по различно от това на самонастанилите се роми и техните гета
20
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това ми звучи като разказ от комунизма!
19
2
 
42
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Абе,какво става със собственика на оная фирма,дето падна хотела и затрупа циг*ните,макари изкарващи си хляба честно?В затвора ли е?Какво стана с оная младата адвокатка с хотелите?Да продължавам ли ?
18
2
 
54
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Значи туристите превръщали поляните в тоалетни, мутрите че превърнаха плажовете в строителни площадки няма значение, нали!! И че застроиха цялата плажна ивица, няма значение нали. Тях не ги пипате защото ви дават рушвети. И сега ги е яд че хората не им ходят в тъпите хотели и вероятно са ви платили да ходите да ги гоните от къмпингите. Ми добре, пак няма да ви дойдем, ще идем в чужбина, стойте си сами като кукувици в бетонните си грозилища!!
17
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В държава управлявана от бивш бандюга-***, с култура на селски бег, искате законност и логика. Как да ги има като Селският бег не знае къде се намира и какво става с поданиците му. Важното е да се прави на премиер и да се страхува за животеца си по понятни причини известни на всички. Държавата я няма никъде. Безпринципност и корупция инспирирани от него отвратиха българите, направиха ги невярващи и отчаяни. Така се потъпкват човешки добродетели и принципи които дават смисъл на живота ни.
16
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От две години гърчолята са въведоха такива правила против дивото къмпиране, че ако го правиш свят ти се завива от глоби. Особено ако си направил или използваш нещо като самодейна баня-тоалетна или миеш чинии с вода от бидона. Не ги интересува на плаж ли си, на риба ли си или просто си блееш сред природата.
15
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ах тези къмпингуващи, гадини такива, наместили се в някой имот и няма как да се вкара строителна техника! Оставете хората, не ми се правете на толкова стриктни, или не може да изпълните на някой дебеловрат поръчката и там едни пари да се вземат. И не се крийте зад разни закони и разпоредби. Или има директива всичкото стадо с камшици, че под строй трябва насила да ги вкарате в устата на хотелиерите
14
1
 
23
 
! Отговори
bez преди 8 години
Eh ako taka presledvaha i nezakonno stroyashite....
13
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако в поне 90% от тези които обичат Дивото се грижат за природата като своя, да почиват така. Но да осе....ш природата, да не си прибереш *** до щушка и следващата година отново по този начин да почиваш, резултата е трагичен.Природата не може да се възстанови за една зима. Да не говори за пластмасите, те се разграждат за около 300 години.Нека тези които обичат къмпинга да кажат, чистят ли след като си тръгнат, следят ли другите да уважават природата или нощите се превръщат в алкохолни оргии?
12
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боко Харам не прощава!Решили някакви си да не дават пари по хотели и ресторанти. Айде бе!Догодина Боко харам ще забрани летните пътувания в Гърция и Турция.
11
3
 
34
 
! Отговори
богнострокулум преди 8 години
Добре де, като толкова ги е еня за опазване на природата, да налагат глоби на онези , КОИТО я замърсяват и увреждат ! Минават проверяващите, оглеждат, виждат че някой е замърсил или сякъл дървета и си го глобяват. Какъв е проблемът? Те обаче на лов за НЕЗАКОННО, а не БЕЗОТГОВОРНО къмпингуващи ще ми тръгват! Веднага се вижда къде ги стяга чепика! Че те утре може да приемат закон, който забранява да се пие вода извън "определените за целта места", където водата се продава скъпо !
10
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наистина няма разлика между незаконните къмпинги и гетата на тъмните ни сънародници ;) Всички трябва да спазват правилата и за всички да е еднакво. И аз мога да реша от утре да си опъна една палатка пред ндк. ..
9
0
 
40
 
! Отговори
Гецата преди 8 години
Селянията е посвеместна - от една страна диви простаци, които ходят сред природата, оставят тонове ***, от друга страна навсякъде цари незаконно строителство без грам милост към супер красивата ни природа.Въобще беззаконие от всякъде. А накрая природата го отнася, а с нея и малкото нормални хора в тази държава.