От днес по-бързо и удобно! Пускат трасе 4 от "Струма"

Очаква се след 18 часа то да бъде пуснато за движение
31 юли 2015 07:56,
32
От днес по-бързо и удобно! Пускат трасе 4 от "Струма"
Снимка: Булфото

От днес ще пътуваме към Гърция по-бързо и по-безопасно. Предсрочно ще бъде открит последният участък от магистрала "Струма", който свързва Сандански и Кулата.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът Ивайло Московски и инж. Лазар Лазаров ще инспектират трасето на лот 4 от АМ "Струма". Това съобщиха от пресцентъра на АПИ за БТА.

Очаква се след 18 часа то да бъде пуснато за движение. С това придвижването по направлението става по-бързо и безопасно, като вече няма да преминава през намиращите се в близост до магистралата населени места.
На огледа на директното трасе е поканен да присъства и министър-председателят Бойко Борисов.

Още по темата

Лот 4 Сандански-Кулата от АМ "Струма" от км 423+800 до км 438+500 е с дължина 14,7 км. Изпълнител на договора за строителство е "Актор" АСД-Гърция. Стойността му е 67 176 000,00 лв. с ДДС. Строителният надзор осъществява "Пътинвест - инженеринг" АД. Договорът им е за 356 419,20 лв. с ДДС.

Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013 г. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КамбуровТи дрогиран ли си бе, Камбур ?Е...ах ти и накоманите у тоя форум !:)))))
22
1
 
5
 
! Отговори
.. преди 8 години
Даам, предсрочно наистина, при положение, че трябваше още 2012г да е готова. Чувахме проблеми с гръцки, турски подизпълнители, които си грабнаха комисионите и изчезнаха, ама после ги върнаха на бял кон... и т.н.Също така, към герберските тролчета, някой от вас ще ми каже ли как така в държавата с най-нисък стандарт в Европа всъщност се строи най-скъпо на километър?И на слепите е ясно, че всички магистрали, пътища и широко рекламирани ДЕТСКИ ПЛОЩАДКи, са всъщност повод за сериозни комисиони...
21
0
 
2
 
! Отговори
Камбуров преди 8 години
Преди 5 години имах хипертонични кризи, рязко увеличаване на кр. налягане и не малко пъти съм звънял на 112.След обстойни прегледи се останови че проблема ми е неврогенен, причинен от високите стресови нива причинени от бизнеса ми. Предписаха ми хапчета които да ползвам до живот. Открих тревата преди 2 години, консумирам я винаги след напрегнат ден и почти съм спрял лекарствата, спя спокойно, сутрените ми са много по свежи и съм по работоспособен без да се напрягам психически.
20
5
 
5
 
! Отговори
историк-анализатор преди 8 години
Бабо Мецо благодаря на др. Тодор Живков за това , че избиха хиляди хора по лагерите, за това , че построи в София гета за селяните като Люлин и Обеля и много други , за това че даваше самолет всеки обяд Иван Славков и Людмила Живкова да ходят в Париж да хапнат . И още , че остави една разрушена и бедна България . Благодаря ти другарю .
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А кога ще я затворят за ремонт, в края на годината или чааак на лято? :)
18
2
 
5
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
А можеше да я откриват на 2 пъти.Първо пускат едната половина, посока Кулата. .После другата. , посока София.Така направиха на пътя към Турция.
17
2
 
7
 
! Отговори
Доктора преди 8 години
Айде сега - газ до ламарините и с по- малко от 200 км. да не карате !Трошете си тъпите кратуни !:))))
16
1
 
9
 
! Отговори
xax преди 8 години
Остава да направят и трасето до Благоевград, а дефилето няма шанс в следващите 5-6 години. Дано поне и гърците оправят малко частта преди и след Сяр, че докато се докопаш до Виа Егнация или до скоростния път за Солун пак е мъка.
15
5
 
4
 
! Отговори
nov преди 8 години
do asd:Другарю със сметките,това е магистрала от 6 платна и куп още елементи по нея,а не пътя между Горно и Долно ***,Кюстендилско.
14
7
 
6
 
! Отговори
Баба Меца преди 8 години
До Анонимен 11Ако правиш на гражданина Борисов дълбоки метани за туй, че е "построил" 100 - 200 км магистрали, то какво ли трябва да правиш на бай Тошо, дето и той "построи" 2 Българии? Помисли! Ако беше жив, сигур щеше да си готов и вувузели да му въртиш...
13
13
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Браво на ГЕРБ. Комунистите освен да лапат друго не знаят.
12
12
 
14
 
! Отговори
asd преди 8 години
Баах мааму, 14,7 км за над 60 милиона, или по 4,6 милиона на км, или по 5 хиляди лева на метър смятай все едно строят космодрум.
11
9
 
16
 
! Отговори
работник-строител преди 8 години
Другари нали асфалт не се яде , трайте си и се скрийте на Позитано 20 да мислите нови опорни точки . Иначе , ако не беше ГЕРБ и Б. Борисов в България никога нямаше да има магистрали и хубави пътища . Огромно благодаря на г-н Борисов и пак ще гласуваме за него . Айде мини партийката БСП да се стяга за в. Бузлуджа , че ще има кебапчета и обещание за светло бъдеще някъде около 3000 г.
10
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вместо заглавието да е:"НАЙ ПОСЛЕ СЛЕД ДВЕ ГОДИНАИ ЗАКЪСНЕНИЕ..."Това журналистите са големи ***!
9
3
 
27
 
! Отговори
Grom преди 8 години
Предсрочно? Тя не трябваше ли да е готова преди година и половина?
8
31
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дълбок поклон пред работата на г-н премиера Бойко Борисов!! Това е единственият човек, който нещо построи в тази държава!!!
7
0
 
22
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Хайе в Приморско Варна и .... опс, тасос и Ставрос.
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като мина и видя тогава ще коментирам.Павлова уж ряза веднъж лента там,ама то 3 км. в една лента преди КПП-то,пълна пародия,пак се минава през Петрич.Да видим сега и тогава!
5
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А пари за гориво откъде?
4
7
 
41
 
! Отговори
а преди 8 години
Софианци ще забравят за Бургас