Все повече делфини умират по бреговете ни

Трите вида в Черно море са световно защитени
5 авг 2015 13:11,
20
Все повече делфини умират по бреговете ни
Снимка: архив Булфото

Загиналите черноморски делфини край българския бряг се увеличават. Броят им е нараснал в сравнение с този от миналата година, сочат данните на екоминистерството.

Трите вида делфини, които обитават Черно море, са световно застрашени, унищожаването им се наказва със затвор до 5 години и глоба от 5 до 20 хиляди лева.

До момента в териториалния обхват на РИОСВ - Бургас – от община Бяла, до община Царево – са намерени 22 мъртви делфина, съобщи пред БНР експертът по биологичн оразнообразие към регионалната екоинспекция в Бургас.

През миналата година мъртвите делфини по Южното Черноморие са били 19, през 2013-а техният брой е бил 37, а през 2012-а – 74.

Най-честата причина за смърт на делфините са различни заболявания от различен характер. Те най-често умират, заплетени неволно в рибарските мрежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Делфините и въобще китоподобните, ако имаха крака и ръце вече щяха да са обиколили галактиката :D Това че не говорят ви кара да си мислите, че не са по-умни от вас, ама мн грешите, то май някои от хората накрая ще се окажат с най-елементарните съзнание и ум на планетата :D
10
3
 
9
 
! Отговори
xax преди 8 години
До Анонимен 13Ако всички хора бяха такива *** като теб, вече да нямаше животни на Земята и да ядеш камъни.
9
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никой не може да отмени природните закони. Щом един вид застрашава (делфините) застрашава друг вид(рибите) съответно прехраната на хората - делфините си отиват. И стига сте палкали - мили били, не знам какви били. То и вие сте мили, но си хапвате пиленца и агънца.
8
3
 
19
 
! Отговори
хмм преди 8 години
Кожата им е толкова грапава... но усещането да го погалиш е незабравимо и да плуваш до него също. Наистина ми е жал когато чета че има все повече мъртви делфини...
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аха, туй ще да е то черноморския КИТ, който уж бил доплувал от океаните по Дунава !!!
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До мунчоТи пък как не разбираш, че заплитането в рибарска мрежа е вид болест...За съжаление неизличима.
5
3
 
14
 
! Отговори
123 преди 8 години
Пък министърката с незапомнящо се име каза, че водата в Черно море била чиста?
4
3
 
29
 
! Отговори
мунчо преди 8 години
"Най-честата причина за смърт на делфините са различни заболявания от различен характер. Те най-често умират, заплетени неволно в рибарските мрежи." който скоро е чел по тъпо нещо, да ми се обади по водопровода, веднага ще му изпратя 105 лева на цяло!
3
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде стига! Половината са застреляни и виновни както винаги няма! За наказани да не говорим!
2
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Убиват ги рибарите. *** мръсни. Виновни им били делфините че нямало риба. А цялата помия от Дунав? А масовото безконтролно ловене и замрасяване? ***. Хайде избийте сега и делфините! Това море вече е една вмирисана локва,благодарение на "развитите" държави който го обграждат.
1
19
 
2
 
! Отговори
25г. преди 8 години
Хайде глупости, миналата година имаше репортажи как рибарите се каниха на делфините че броят им нарастнал и рибата намаляла. Нормално е в една еко система ако хищниците са повече от плячката да започнат да измират, особено ако това пречи на прехраната на човек.