Бежанците заплаха? Левски, Ботев, хъшовете също са били!

Минчо Спасов твърди, че те не са заплаха за сигурността ни
12 авг 2015 15:27,
255
Бежанците заплаха? Левски, Ботев, хъшовете също са били!
Снимка: bgonair.bg

Бежанците, които влизат в нашата страна, не представляват заплаха за националната ни сигурност. Те дори са най-ниско криминогенният фактор у нас и определено сред тях няма терористи, каза в ефира на България Он Ер бившият председател на парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност Минчо Спасов.

"Истината и фактите говорят, че в чужбина, както и у нас, бежанците не са криминогенен фактор. Напротив, бежанците са хора, които търсят избавление от своето нещастие, това не са хора, които отиват някъде, за да вършат престъпления. Те търсят убежище за своите семейства", обясни Спасов.

Той допълни, че терористите циркулират наистина по границите, но те имат паспорти, защото са част от групировки, които имат ресурс и могат да им ги осигурят. Терористите не са със статут на бежанци, категоричен е експертът.

По думите му бежанската криза е много по-тежка в Италия, Испания и Гърция, но тези страни не се оплакват, че е застрашена националната им сигурност.

Според Спасов България не се възползва от възможността, която бежанската криза предоставя. Той представи и една нестандартна идея, като уточни, че не е негова, а на хора от Югоизточна България.

"Искам да поставя на дебат пред обществото идеята изоставените къщи в Югоизточна България да бъдат заселени с бежанци. Хората по своя инициатива казаха: "Защо не дойдат тия бежанци тука, ще ги настаним в нашите къщи. Защо държавата не отпусне един кредит, да бъдат възстановени тези къщи и да бъдат дадени под наем", каза Спасов.

Според него задача на политиците е да се опитват да задържат бежанците у нас, вместо те да отидат в Западна Европа. В подкрепа на думите си той даде и примери с други държави.

"Политиците трябва да убедят бежанците, че имат бъдеще тук и да допринесат към българската икономика. САЩ привличат образовани хора и им дават право да работят. Израел пресели милиони хора, без еврейски произход, за да засели пустинята заради демографската война, която води с Палестина. Ние сме също в демографска война, а кризата с бежанците е една възможност", аргументира се Спасов.

Експертът призова българското общество да не гледа само черно и бяло на нещата и направи паралел с българските ни герои.

"Нека не сме късопаметни, нека си спомним какви бяха Ботев, Левски, Раковски, хъшовете. Това бяха едни български бежанци", каза той.

Спасов отбеляза, че хуманността към бежанците е признак за цивилизованост на обществото.

"Ние не можем да си позволим заради ксенофобски мнения да загърбим какво се е случвало с нашите хъшове, да си спомним какво ставаше с нашите дисиденти по времето на социализма, нека си спомним и книгата "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде", завърши Минчо Спасов.

Чуйте целия разговор във видеото на bgonair.bg:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Промит соросоиден мозък.
44
13
 
0
 
! Отговори
Гешо преди 8 години
Някой казват че българите са толерантен народ, да ама само за богати западняци , за да ги Излъжат и им вземат паричките, иначе въобще не са дискриминатори .
43
0
 
31
 
! Отговори
seira преди 8 години
"ДРУГАРЮ" СПАСОВ,1. КОГА БОТЕВ, ЛЕВСКИ, РАКОВСКИ И ХЪШОВЕТЕ СА БИЛИ БЕЖАНЦИ?!2. КОГА "БЕЖАНЦИТЕ" НЕ СА БИЛИ КРИМИНОГЕНЕН ФАКТОР?!3. КОГА "БЕЖАНЦИТЕ" СТАНАХА "ЗАСЕЛНИЦИ"?!4. ДЕМОГРАФСКАТА КРИЗА В СТРАНАТА ЩЕ СЕ РЕШИ, КОГАТО СЕ СЪЗДАДЪТ УСЛОВИЯ ЗА РАБОТА И ЖИВОТ НА БЪЛГАРИТЕ, А НЕ ДА СЕ ЗАСЕЛВАТ ХОРА С ЦЕЛ ПОДМЯНА НА БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ!!!НЕ ЛЪЖЕТЕ ТАКА БЕЗСРАМНО!ИМА ЛИ ПРОКУРОР В ТАЯ ДЪРЖАВА?!
42
0
 
24
 
! Отговори
Христо преди 8 години
Пази боже, от председател на комисията по национална сигурност. Какви ли са членовете щом този съвършен *** е председател? А ислямизирането на България не е заплаха за националната сигурност или те ще станат християни? Утре когато аллах им заповяда да избият християните, Минчо *** ли ще се бори с тях. Той и останалите първи ще напуснат кораба като плъхове.
41
1
 
14
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Президента да награди *** Спасов с Орден Стара Планина 1-ва Степен!
40
0
 
29
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Не мога да повярвам какво чета ! Шега ли е това ? Този скоро ще го казват по новините ама по друга тематика ! *** ......ще сравни Левски и Ботев с някакви ислямисти ????????? Минчооо ако те видя ще ти напълня очите със стъкла !
39
1
 
16
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Боят наставатупат сърца ни.Ето ги близо наште душмани!Напред дружина вярна, сговорна!Ний не сме вече рая покорна!Колкото повече идват, толкова повече ще копаме, като му дойде времето.
38
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съд по бързата процедура и разстрел.
37
0
 
21
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Защо не напишете и тази новина? И да пишете, че извършителят е ***.16-годишно момиче от Троян загина на място, а други две деца са ранени, след като бяха ударени от автомобил край Лесидрен, съобщи NovaNews.bg.Инцидентът е станал около 19 ч. във вторник.Пострадалите са 15-годишно момиче от София и 16-годишно момче от Лесидрен.Причината за тежкия инцидент е нерегламентирано състезание между два леки автомобила. На ляв завой, вероятно с превишена скорост, едната от колите загубила контро
36
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един скоро плати за продажността си. Дано скоро и ти Минчо.
35
5
 
35
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!! преди 8 години
Ако има наглостта да сравни Ботев и Левски с африканските ислямисти този човек заслужава да бъде разстрелян,
34
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И този е на яслата на Сорос. Защо толкова продажни души у нас не знам? Този *** явно е огладнял и сега за пари си е продал душата. Музаверник!
33
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се ядосвайте, *** са на всякъде
32
2
 
18
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
И минчууу...ЗАПОМНИ ЧЕ БЪЛГАРСКА КЛЕТВА ВИНАГИ СИ НАМИРА МЯСТОТО...ЩЕ ЗАПАЛЯ ЗА ТЕБ *** СВЕЩ ПРИ УМРЕЛИТЕ ДНЕС..ДАНО НЕ МОЖЕШ ДА ЗАСПИШ НИКОГА И ДА ТЕ ГОРИ ОТ ВЪТРЕ НАВЪН ЗА ТОВА..СЕГА СИ ОТИДИ ДА ХАЧИХ ПАРИЧКИТЕ..А ПРОДАЖНИТЕ НИ ТАКА НАРЕЧЕНИ ЖУРНАЛИСТИ СЪС ОБРАЗОВАНИЕ ОТ ПЕРНИШКИЯ УНИВЕРСИТЕТ..БРАВО ЧЕ СТЕ ДАЛИ ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ...И ЗА ВАС ВСИЧКИ СЕ ОТНАСЯТ КОМЕНТАРИТЕ МИ...МОЖЕ ДА ТРИЕТЕ...И ДАНО ВИ Е СПОКОЙНА ДУШАТА...ХОРАТА НА ВРЕМЕТО СА СИ ПРОДАВАЛИ ИМОТИТЕ ДА ПРАВЯТ БЪЛГАРСКИ ВЕСТНИЦИ.
31
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***...Левски, Ботев, хъшовете са бягали в Румъния с идеята да спомогнат за освободителното движение И организацията на революционните комитети - основа база, в безопасност в Румъния и вътрешни в рамките на Османската империя. Те са там ВРЕМЕННО и с ясното съзнание, че ще се върнат, за да участват в организирани революционни действия. И да умрат. А не са там, за да си наредят живота на помощи, използвайки военен конфликт. И да каратстраната приемник да се съобразява с техните обичаи!
30
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този е национален предател . Моля Главния прокурор да не се ослушва ами да се самосезира .
29
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак сме цъфнали и вързали според поредния "експерт". Тоя хубаво, че поне е "бивш". Но не разбрах защо му дават думата... Питайте настоящите "експерти".
28
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господин Спасов да освободи жилището си и да го даде безвъзмездно на бежанците,щом е толкова копетентен.А той самият да се засели в пограничните села и всяка вечер да трепери от страх,дали сутринта ще се събуди .Това,че фамилията му е Спасов не означава,че му е съдено да спаси света.
27
3
 
35
 
! Отговори
Ники преди 8 години
По-големи глупости не бях чел. В София сега са да речем към 10-20 хиляди араби. Ами ако след 10 години са 100-200 хиляди. Няма да може да се минава по центъра. Сами се сещате какво ще стане с нас.
26
1
 
40
 
! Отговори
Юлия преди 8 години
Този *** ,подкупен назначи с уреден конкурс един *** директор на голямо Ямболско училище! Понеже му китосаха личната яхта без пари, естествено и срещу сума която прибра в джоба си. И има морал да се показва по телевизията,по новините...безморален тип! "Царска" ***...