Драми в Елин Пелин: Отстранен ли е кметът?

От ГЕРБ категорични: Такова решение няма!
13 авг 2015 17:21, Красимир Ангелов
10
Драми в Елин Пелин: Отстранен ли е кметът?
Кметът на Елин Пелин Йордан Йорданов. Снимка: Община Елин Пелин

Общинският съвет в Елин Пелин отстрани Йордан Йорданов от поста кмет на града, съобщава БТА, като се позова на председателя на Общинския съвет Георги Костов.

Кметът Йорданов е освободен заради несъвместимост на заеманата длъжност с влязла в сила присъда. Освен това той не е предоставял информация на Общинския съвет и на сайта на общината за дейностите, извършвани от общината по обществени поръчки, посочва Костов.

От пресцентъра на ГЕРБ обаче излязоха със специално изявление, в което категорично посочват, че кметът на Елин Пелин остава на поста си.

"Йордан Йорданов не е отстранен от длъжност, тъй като няма такова решение на съда", посочват от управляващата партия и допълват, че отстраняването на кмет става възможно след влязло в сила решение на съда или след решение на Общинската избирателна комисия.

От ГЕРБ са категорични, че слуховете за неговото отстраняване имат за цел внасянето на предизборно напрежение.
Любопитното е, че Йордан Йорданов стана кмет на града в края на октомври 2014 година, след като замести на поста Галя Георгиева, която бе избрана за народен представител от листата на ГЕРБ - София област. Преди това той бе зам.-кмет по строителство, транспорт, екология и общинска собстеност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
кофти матрял преди 8 години
бта до там ли я докараха... все едно бай от долно нагорнище да уволни директора на цру!?!?интересно става в държавата на агент гоце и агент павел. и агент сава.....
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ima Mutrinska fisionomii nali e ot gerb 6e go opravat.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И това въобще новина ли е.И този е крадлив като всички герберасти.
3
3
 
7
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Какво може да се очаква от един кмет много просто да прави това което върши партийния му шеф . Да го наречем по скромно да усвоява средства е не давал отчет ,че нали точно за това гледа от шефа си. С други думи всички които се докопат до софрата крадат според поста който заемат и най-лошото е ,че всички ама абсолютно всички независимо какъв цвят са крадат като за последно.
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще го махнат щото е крадльо то се знае. Но нали е кихал на Баце ще бъде покрит и ще му се даде друга подходяща работа от която също да крадне. Много крадливи герберунгерите бе, като скакалци, след тях нищо не остава. Но Баце обича паричките. Който му дава и Баце дава сигурност. Не го съдят. Който не дава получава шут в *** и прокурор. На него да киха като не се е ориентирал навреме. Смазаната врата не скърца.
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами другите осъдени кметове от ГЕРБ кога ще ги махат?То май всеки гербендел е за затвора.