Над закона... по Черноморието ни

МРРБ констатира купиша нарушения по родното крайбрежие
24 авг 2015 16:23,
18
Над закона... по Черноморието ни
снимка: Булфото, архив

Редица нарушения на закона за устройство на Черноморското крайбрежие при поддържане и управление на морските плажове от страна на концесионерите и наемателите е констатирала проверка на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, възложена от Върховната административна прокуратура.

Достъпът на гражданите до плажовете на българското Черноморие е ограничен, общата площ на преместваемите обекти и съоръжения, надвишава площта, посочена в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, са сред констатираните нарушения.

Платените плажни зони надвишават като площ безплатната площ за разполагане на плажни принадлежности, което е в нарушение на утвърдените от министъра на регионалното развитие схеми.

Негативни са констатациите и по отношение на дейностите, свързани със здравно и медицинско обслужване на гражданите, с обезопасяване на прилежащата акватория и със санитарно-хигиенната поддръжка и водноспасителната дейност, отбелязват от прокуратурата.

До момента е констатирано, че МРРБ изпълнява ефективно задълженията си във връзка с организирането на процедури по осъществяване на контрол и мониторинги по спазване на законността по управление и поддържане на морските плажове.

Задълженията на МРРБ обаче включват и търсене на административно-наказателна отговорност и издаване на наказателни постановления в случаите, в които законът е предвидил това, посочват от прокуратурата. ВАП предлага налагане на санкции, а МРРБ трябва да уведоми прокуратурата за тях в едномесечен срок.

По отношение на морския плаж "Корал", ВАП е протестирала 10 строителни разрешения пред РДНСК. До момента съдът е уважил четири протеста на прокуратурата, очаква се произнасяне и по останалите случаи, пише в съобщението.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моя странааа, мояя Бългааарияяя!
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Късно е Либе за КиткаСезона е към своят Край
13
2
 
3
 
! Отговори
бай Иван преди 8 години
Докато се дават на концесия така ще бъде. В момента печели най-високата оферта, но тъй като няма как да се избият парите остава да се увеличава платената зона.
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ГецатаGEZA NE SE IZLAGAI--5 LV. SA IM DOSTATACNI.2 000 000 MLN. BALGARI SA POSETILI TURZIA I GARZIA--NIKOGA POVECE NA POCIVKA V BALGARIA--NITO NA BALKAN, NITO NA MORE.
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DOSTAPAT NA BALGARSKI GRAGDANI E OGRANICEN--TA TOVA MU E BASHTINIA ZAVESHTANA OT GERB.
10
2
 
10
 
! Отговори
Гецата преди 8 години
След последните изцепки аз повече от 10-12лв за нощувка на нашето Черноморие няма да дам.
9
2
 
20
 
! Отговори
тръъъъъъъъътт преди 8 години
Че какво от това, той сезонът свърши. На печалбарят от Лозенския плаж му се дръпна л..ното! Да си седи сам под сянката за 50-60 кинта и да му е честит успешният сезон 2015. А и прокуратурата искала санкции, ами що не ги иска тези санкции до сега или може би са бъркали и те сиромашинките в буренцето с медеца, а гиди калпазани! Колко от тези висши магистрати имат хотели по морето?
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Бургас проблема със свободните зони за плажуване като че ли е решен, пък чадърите и шезлонгите са по 3 лв., но едно крайбрежно заведение точно в началото на моста работи с химическа тоалетна без да има течаща вода в периметър 50 м. Това е извън всякакви норми
7
2
 
24
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Над 25 години им трябваше да открият "топлата вода"! " И замириса на......... " избори !
6
2
 
16
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
До Анонимен 4Взе ми думите от устата. :)Констатирахме, сега да пием по бира за добре свършената работа. :)
5
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сетили се да проверяват,само че повечето хора избягаха по плажовете в Турция и Гърция безвъзвратно.Жалко за даденостите ни...
4
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"МРРБ констатира купиша нарушения по родното крайбрежие..."А стига бе! Верно? И сега к'во: ще откриваме топлата вода, ще добиваме констипация или ще го регистрираме в кръглата папка ... и толкоз
3
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Код "кафяво" в Лозенец наследен от социализмаКой ми *** в гащите ъ?
2
2
 
47
 
! Отговори
edin преди 8 години
А бе,смешници,той сезона свьрши!Това трябваше да констатирате и да вземете мерки още юни!Ограничени празнодумци!
1
2
 
33
 
! Отговори
Цецо преди 8 години
Само по Черноморието ни ли е така? Едва ли...