Хиляди вярващи се събират на Кръстова гора

Отбелязват християнския празник Кръстовден
Обновена: 13 сеп 2015 19:23 | 13 сеп 2015 19:23, Веселина Йорданова
10
Хиляди вярващи се събират на Кръстова гора
Снимка: архив, БулФото

Хиляди богомолци от цялата страна пристигнаха още вчера в Кръстова гора, община Лъки, по повод християнския празник Кръстовден. Те ще присъстват на празничната вечерня в манастира "Св. Троица", която ще започне от 19.00 часа и ще бъде отслужена от Пловдивския митрополит Николай, уточни за БТА архимандрит Висарион - игумен на манастира "Св. Троица".

В 23.00 часа ще започне утринната Света божествена литургия, която ще продължи и след полунощ. От Пловдивската митрополия посочиха, че тази година се очакват над 10 хиляди богомолци от цялата страна да дойдат на връх Кръста, за да отбележат големия християнски празник Въздвижение на Светия Кръст Господен или Кръстовден.

Идват предимно болни и страдащи хора, които се надяват на Божията милост. По традиция вярващите нощуват на това място, тъй като то е известно с необичайно силната си енергия.

Според преданието на този връх някога е имало манастир, в който се пазела частица от Кръста Господен. На 14 септември сутринта от 7.00 часа ще бъде отслужен водосвет на самия кръст - символ на мястото, до който се стига по стълби, отстрани на които са построени 12 параклиса с имената на 12-те апостоли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Jack преди 8 години
Започва да се проповядва се друг Иисус, не Иисус Христос от Библията а чакания от слугите на дявола който да даде фалшив мир на света - антихриста наричан майтрея, буда, махди и т.н. За нечестивците няма мир. Много нови преводи на Библията на запад са фалшифицирани - цели пасажи са изрязани, смисъла на други е изопачен и са добавяни неща за да приведе текста с лъжливите доктрини на демоничната нова световна религия на дявола. Пазете се и внимавайте, обръщайте внимание на това какво става в света
5
0
 
4
 
! Отговори
Jack преди 8 години
Няма да е далече времето в което кръвта на нови мъченици за Христа ще се пролее за Словото Божие и вярата в Иисуса Христа. Отхвърляйки дяволските козни на правене на компромиси с истината те ще бъдат окачествени като препятствие за световния мир, сепаратисти и терористи. Вярващи в Господа Иисуса Христа подготвяйте се отсега за часа на изкушението който има да дойде защото подготовката на тези събития се прави сега от слугите на дявола.
4
0
 
4
 
! Отговори
Jack преди 8 години
Сега живеем в такова време в света в което се подготвя новия световен ред на антихриста, на чийто ред пречи истинската христова църква - истинските вярващи, тези които пазят заповедите Божии и вярата в Иисуса Христа. В църквите особено на запад са проникнали апостолите на дявола и изповядват дяволски гибелни доктрини противни на Словото Божие. дявола се опитва да създаде световна религия и агентите му злобеят против истинските християни които пазят вярата в чистотата и наричайки ги тесногръди.
3
1
 
18
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Поне дайте няколко снимки от Кръстова гора, природата е невероятна, стига само да не давате сергийте с *** и разни други *** от този род, който са доста неподходящи според мен за такова място.
2
5
 
3
 
! Отговори
колегата на века преди 8 години
Браво Роси. Събра вярата там, където не е врага, на местната ОБЩИНА. Вярата не е в общинската власт и ГЕРБ. Народа се отчаял, заради кметът на града и лука в развитието на града. Целуваме те с моята майка на земята по силна от рода та. Господ да Ви надарява със здраве радост и краси с вашите Християнски души. Не можах да дойда, но вярван в това, което радва духа. Духът е с теб когато не завися от мизерния местен кмет. Вярвам, че ще се развия и за в бъдеще от крадливата Д-р Маринова.
1
1
 
12
 
! Отговори
Сп???нс преди 8 години
водили са ме 3-4 пъти на кръстова гора и проблемът е че се събират хиляди хора , ако сме толкова вярващи ,защо и в неделя църквите са празни (освен ако не е празник) , като се прибирам винаги ходя и никога не съм видял повече от 10-15 човека - говоря за град от 30-40 хил . предимно православни !?