Няма сериозен бежански натиск по границите ни

За 24 часа са хванати 54 души, опитали се да влязат в страната
Обновена: 16 сеп 2015 18:43 | 16 сеп 2015 18:23,
23
Няма сериозен бежански натиск по границите ни
Снимка: Impact

Няма сериозен миграционен натиск по българските граници, каза на брифинг директорът на Главна дирекция "Гранична полиция" главен комисар Антонио Ангелов, цитиран от „Фокус”.

Още по темата

По-рано стана ясно, че турските власти възпират бежанците, които искат да преминат на територията на България. Мигранти са разпънали палатки край европейската магистрала, която води към Капъкуле, но полицията не разрешава да продължат. Групи бежанци продължават да вървят пеш по пътя към Одрин.

По думите на главен комисар Антонио Ангелов обаче няма пик на бежанци, опитващи се да влязат у нас.

"Не се наблюдава пик на хоратa, преминаващи през границите ни. Обстановката по всички наши граници е сравнително спокойна за сезона и не наблюдаваме големи групи, които да се придвижват към нашата територия", добави той.

Според него завишеният миграционен натиск е характерен за всички граници на ЕС в момента.

Той съобщи, че за последните 24 часа са били заловени 54 души на границата ни, 21 от които са открити в превозни средства. 242 души не са допуснати да влязат в страната ни. Ангелов обясни, че тези цифри са средни на фона на броя на задържаните ежедневно хора. Ангелов съобщи и, че от началото на годината в страната са влезли 7 640 души, което е с 3000 повече в сравнение със същия период на миналата година.

"Използваме всички налични сили на Гранична полиция и полагаме усилия да запазим не само българската граница, но и външната граница на ЕС. Не казвам, че сме остров на спокойствието, далеч съм от тази мисъл, но чрез усилията, които полага Гранична полиция и чрез разбирането, което получаваме от правителството, успяваме да не позволим българската граница да се превърне в отворена врата за бежанците към Европа", каза Антонио Ангелов.

Той допълни все пак, че на света няма граница, която да бъде покрита на 100% и да не може да мине нито един човек през нея.

По думите му "Гранична полиция” е напълно подготвена за бежанската вълна, въпреки липсата на достатъчно техника и хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашите политици приемат бежанци/имигранти, защото се надяват на финансова помощ от ЕС, която чинно да приберат по джобовете, а после ние да му мислим как ще ги издържаме. Явно не е останало много друго за грабене! Майка ни жална, Българска!
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма,защото само толкова хванахме.
15
0
 
0
 
! Отговори
к преди 8 години
Какво означава нямало сериозен начин бе *** и това бил шеф на Гранична полиция.Само по 54 средно на ден хваща ли ами сметни ги бе тъпоъгълник това са над 1500 на месец.Ами тези който не хващате с тях какво правим???И един да е на ден пак е един в повече и не е бежанец,ами нарушител на държавната граница.И тоя с генералски пагони накичен,а е само една *** и казва каквото му напишат
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами то ако чакаме на Тиквоня да свърши някаква работа,все едно да отваряме портите и това е
13
0
 
7
 
! Отговори
X преди 8 години
Мама им "надупени иноверци", "нашественици", "алахолюбиви пришълци", "разярени чернокожи иноверци", "напористи, арогантни, изискващи и нахални", "пропълзяващи в страната ни мохамедани", "ислямисти", "неука, черна, неблагодарна маса организми" и др.
12
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никой не ще да идва при нас. Жалко. Мислех си че така може малко да се подобри човешкия мат`рял :)
11
1
 
4
 
! Отговори
до 10 преди 8 години
Че защо да е парадокс? По време на турското робство също ни пазеха добре.
10
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има, но е в обратна посока - отвътре навън, и е концентриран предимно около терминал 2.ПП Иначе на мен си ми е добре тук и не смятам да мърдам, но доста приятели се изнесоха - кой като бежанец, кой като мигрант. Май затова българите сме против бежанците - никой не обича конкуренцията :)
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турската армия няма да допусне да влязат в България поне докато американците не решат друго. България е послушна и Обама е наредил на Ердоган и толкова. Не в интерес на САЩ България да се дестабилизира или казано по ясно послушният Боко да падне от власт. В момента всичко е под контрол но напливът на бежанци се възпира единствено от турските сили.Иначе Боко е "грамаден" както каза Кабаиванска
8
0
 
8
 
! Отговори
BG преди 8 години
До ТурчинНе само мълчат, ами има и тотална цензура тука. Не съобщават и какви размирици има по границата между Сърбия и Унгария. Властите в Хърватска са заявили, че скоро и при тях нещата ще излязат извън контрол. Тези "бежанци" ще се окажат в капан в Източна Европа и ще пренесат войните си тук. Искат обществото да спинка сладко и накрая ще му дойде изневиделица. Нещата вече са извън контрол.
7
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Ама че парадокс ,турците ни пазят по-добре ,отколкото нашите политици.И това чудо доживяхме .
6
0
 
5
 
! Отговори
И кой лъже? преди 8 години
"Стотици мигранти са отблъснати при опит да влязат в България снощи. Имаме строг контрол на границите, увери Румяна Бъчварова."
5
0
 
18
 
! Отговори
Турчин преди 8 години
Около 200 хиляди са тръгнали към Капъкуле прочетох тази сутрин в турския сайт Хабертюрк. 200 хиляди души са поели през ниви и гори пеша към Капъкуле. За 2 дена турската жандармерия е заловила повечето и са върнати в Истанбул. Но се предполага, че има още по чукарите. Бг медиите мълчат.
4
2
 
5
 
! Отговори
Селски бос преди 8 години
Те не знаят, че сме цъфнали и вързали, та сами ще се бутат у нас...От трън та на глог!!!
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само стрелбата на месо ще обърне нещата.
2
0
 
11
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Тия до кога ще се правят на луди ,че едва ли не цъфнали и вързали всичко е въпрос на време и утре можем да осъмнем с поредната вълна която ни залива.Нима са слепи ,че границите на страните от централна Европа вече се охраняват и от редовна армия .
1
1
 
15
 
! Отговори
сър Пичук преди 8 години
Обявете, че който влезе в БГ - няма да излезе, и ще ни заобикалят и въздушното пространство...