Ще тръгнат ли бежанците в Одрин пеша към България?

Някои от тях заплашват, че ще чакат до 15 ч. утре
16 сеп 2015 20:04,
113
Ще тръгнат ли бежанците в Одрин пеша към България?
Снимка: БТА

Хиляди бежанци са само на 10 километра от българската граница - струпали са се в района на турския град Одрин. Те се опитват да стигнат до Западна Европа и заплашват да тръгнат пеша към България и Гърция.

Още по темата

На автогарата в Одрин по груби сметки има над 500 сирийци. Общо в района на града броят им е над 3 000, съобщава Нова тв.

Вече дни наред автогарата буквално се е превърнала в палатков лагер - там хората спят, ядат. Идват от Истанбул пеша или със специално наети коли, които допреди няколко седмици са стрували по 30 турски лири, а сега вече над 100.

Част от сирийците вече поставят ултиматуми на турските власти да отворят границите и съставят подписки със своите искания. Една от групите заяви, че ако до 15 часа утре нямат отговор от властите за пресичането на границите, всички ще тръгнат към Гърция или България пеша.

Някои от мигрантите са на турска територия от повече от година и са се опитвали неведнъж да стигнат до Гърция и България. Оцеляването в Турция е подсигурено. Турските власти и доброволци доставят храна и вода, но има много деца, които спят направо на земята. Почти никой от тези хора не знае къде отива и какво го очаква там. Казват, че не искат да живеят в България.


Големи групи бежанци от Сирия и Ирак вървят пеша от Истанбул за Одрин, след като турската полиция спря пътническите автобуси за района. В Истанбул международната автогара беше блокирана от стотици мигранти, които искаха да се качат на автобуси за Одрин.

След като рейсовете се препълниха, фирмите спряха да продават билети. Това разгневи мигрантите. Наложи се намесата на полицията, която огради автогарата с бариери и пропуска хора само през един коридор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
3
 
! Отговори
Parcuc преди 8 години
Който се е захванал с България не е прокопсал, бежанците и Ислямска държава не вярвам да са изключение, ако мога така хумористично да се изразя на фона на сериозността на обстановката.
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ти като не искаш да живееш в тази райска земя България има кой да иска. Те тези дето иска вече взеха да идват на тумби от изток.
57
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И Аз не Искам да живея в България
56
0
 
12
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Кои *** позволиха унищожаването на КЛЬОНА? Най-вероятно същите, които унищожиха Българската Армия, земеделие и промишленост! Ако системите по охрана на държавната граница съществуваха такива, каквито бяха до 1989 год. -- пиле не можеше да прехвръкне! Защо тия преселници нарушават и пресичат държавни граници? Разчитат на нашата/европейската,цивилизована/човещина, а те се държат като хуни и варвари! Правилно унгарците са насочили картечници срещу тях вчера !Учете се, българи !!
55
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Aнонимен 99Приятелката ви е права. В Корана е заложено да мигрират и да седят кротко докато достигнат критична маса и тогава да обръщат съответната територия в Шариат. Жалко, че госпожа Меркел не е прочела, но скоро ще бъде принудена и да чете, а може и до забратка да стигне :)
54
3
 
17
 
! Отговори
Aнонимен преди 8 години
Не знам дали са бежанци или емигранти, но от приятелка мюсуюлманка знам, че според Корана, скоро ще дойде време, когато мюсюлманите ще завладеят Европа, и ще наложат тотално надмощие.... Никога не съм го вярвала, но като гледам сега какво се случва - това масово нахлуване на мюсюлмански бежанци в Европа........ тръпки ме побиват!!!! Ужас: (
53
2
 
3
 
! Отговори
помним преди 8 години
Хайде, хайде. Помнят хората как се обръщаше България към тях. БРАТСКИЯ СИРИЙСКИ НАРОД. Ето го идва. Днес настъпи време да се докаже смисъла на този девиз.
52
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе другари пак ли взехте да го обръщате на националистически чувства. Ссмешни сте и жалки
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи общ бизнес така ли му казвате на вашата вечна . Българосъветска дружба а другари ? Значи на нас тия народи не са ни били братски ,е защо ние чак сега го разбираме
50
2
 
6
 
! Отговори
до 90 преди 8 години
Оти братя има само при капитализмо, сега при демокрацията всичко е конкуренция. А и това че държавите ни са имали общ бизнес не ме прави брат с никой от тях.
49
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ушкем либийците ,сирийците,афганистанските ,иракчаните и всякакви други бивши соц народи ни бяха братски . Както ни учеше партията майка ,пък сега не ги искаме . Защо така бе другари комунисти и атакисти ,,слуги на путин. З . А . Щ . О ... Д . Р . У . Г . А . Р . И ?????????????????????? Нали обичаме русия ми да последваме примера на путин да им осигурим хуманитарна помощ тук на место . Хайде да видя сега
48
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ми е интересно отношението на другарите атакисти и комунисти ,руски шпиони ,демек ,към бежанците от сирия и ирак например . Ми нали вие другари ни учихте навремето че тва са били братски нам ннароди ,пак сега друга песен запяхте . Бихте ли обяснили на нашия народ докога ще се държите като говорител на джуджето от кремъл
47
1
 
21
 
! Отговори
бг преди 8 години
До "доброто момче& Служил съм на заставата над Малко Търново,познавам района,само нямам подходящ инструмент, нещо като АК например.Ако се наложи съм готов да помагам.
46
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво могат да направят турците..от една седмица залавят мигранти близо до българската граница. 200 хиляди души не са малко. Разпределят ги по бежански центрове в Истанбул. С тях само турците могат да се справят. Турците ще им осигурят "османско присъствие" така както си знаят. Само подобно "толерантно" отношение заслужават "бежанците" които не са никакви сирийци повечето а "воини на исляма" изпратени от ИДИЛ ..афганистанци, африканци и др.
45
4
 
17
 
! Отговори
Рали1 преди 8 години
"Преди да заминат за Европа новите бежанци получавали специално ръководство, издадено от организационната структура на Джордж Сорос Отворено общество, пише investmentwatchblogСправочникът съдържа различни съвети, карти, телефонни номера и препоръки как най-добре да се устроят и адаптират в различните европейски страни. Наръчникът е написан на арабски език, като по този начин поощрява имиграцията от конгломерата ИД и Близкия изток в европейските страни."
44
3
 
10
 
! Отговори
Рали1 преди 8 години
"Има оперативна информация за 3 групи, най-вероятно бежанци, в европейската част на Турция, които идват към България, посочи той.Ген. Атанасов обясни обаче, че благодарение на доброто взаимодействие с турските власти, страната е подготвена да не ги допусне."-Фактор
43
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другари журналисти верни на кремълската пропаганда, престанете да наричате мюсюлманските орди бежанци. Това са икономически мигранти нарушаващи законите на всички държави, в които стъпят. Те не бягат от война. За тях тя е повод и начин да се замъкнат някъде, където пак да са мюсюлмани, пак да избиват неверници, но при по-висок стандард на живот, който жертвите им в изблик на глупост да им осигурят. Става дума за наглост, а не за човешка драма.
42
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Навремето имаше Кръстобидни походи, сега има Полумесецни походи към Европа с цел завладевашето й от мюсюлманите.
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Zerg forces detected.
40
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уважаеми другари и другарки верни кремъл ,мислите ли че като унищожи ислямска държава ,ако я унищож разбира се чичко путин . И незабавно емигрантите ще изчезнат ,дали някой ще посмее да се върне при . Асад и руските му другари изобщо ,. Та те сирийците ако го обичаха щяха да се бият за него а не да бягат от родината си .