Майката на Симая уж я хранела с пюрета, а детето кожа и кости

В семейството има пет деца, майката е просякиня
21 сеп 2015 07:30,
98
Майката на Симая уж я хранела с пюрета, а детето кожа и кости
Снимка: Dnes.bg

„Аз я дохранвах, не е вярно, че не съм я дохранвала, но благодаря на Господ, че сега е добре”. Това разказа пред Dnes.bg майката на малката Симая, която едва оцеля, Ася Костова.

Още по темата
Лекари от Смолян спасиха живота на детенцето на година и 6 месеца, след като извършиха кръвопреливане през костта на момиченцето заради липса на вена.

Медиците описаха вида на детето като излязло от концлагер, когато е прието в болницата, тъй като било недохранено и с диагноза дефицитна анемия. После то е преместено в пловдивска клиника.

„Давах й пюрета, слабичка е, защото беше анемична и нищо не приемаше, но съм й давала да яде през три часа”, категорична е майката на детето.

Не на това мнение обаче са лекарите, пред които майката казала, че кърмила детето, но проверка установила, че тя няма кърма.

Ася има 5 деца. По неофициална информация се занимава с просия.

От Дирекция "Социално подпомагане" заявиха, че се проверява дали детето е отглеждано при системно недохранване или става дума за заболяване.

Детето почти нямаше шансове, беше само кости и кожа, разказва д-р Ангел Каръшев, началник на Отделението по анестезиология и интензивно лечение.

Борейки се за живота на издъхващото момиченце, лекарят решава за минути да приложи вливане през костта, защото било невъзможно да се осигури съдов достъп.

Така Симая е спасена, жизнените й показатели постепенно са възстановени, а по-късно е прехвърлена за лечение в клиника в Пловдив. Там лекарите също не са давали шансове на малкото дете, но благодарение на техните грижи, 10 дни след приемането й в болница, момиченцето се чувства по-добре и няма вид като дете от концлагер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не е човек, не е майка, не заслужава да има деца. Нито едно! Това е ***, който кара дете да умре от глад
24
2
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
как с просия ще храни 5 деца да ги дават в приемни семейства
23
3
 
29
 
! Отговори
vivian преди 8 години
Аз също познавам жена, която осинови момиченце ромче от дом. Детето ходи в реномирано училище в нашия град, и е много, много добре възпитано! Само по визията си личи че не е от нашия етнос, но е чудесно дете!
22
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ася Костова да й се отнемат другите деца. Една позната осинови ромче от дом. Гледа го като писано яйце. Ще стане човек от него убеден съм.
21
3
 
32
 
! Отговори
Кой ли преди 8 години
И сега какво? Ще й го върнат, щото се е заклела, че му е давала кърма, нищо че няма такава?А останалите четири, те как са? Някой провери ли? Първо си помислих, че тя просто е немарлива и безотговорна майка, но ...може нарочно да ги докарват до такова състояние, за да може по-лесно да просят?
20
2
 
23
 
! Отговори
дани преди 8 години
Моля ви не го връщайте на майката. Тя не може да го гледа.
19
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Vzemete i decata. Nakarayte ja da otiva na rabota.
18
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АЗДетето не е виновно.Виновни сме ние че си избираме такива управници.
17
1
 
49
 
! Отговори
? преди 8 години
А ЗАЩО ВЪОБЩЕ има деца ТАЗИ ЖЕНА?? КОга БХК, разни социални, милозливи орг., ще кажат в ПРАВ ред на просяци, , че НЕ ТРЯБВА да раждат преди да са сигурни, че могат да хранят, възпитават дете- гражданин на РБ, а не инвалид.
16
1
 
43
 
! Отговори
Мнение преди 8 години
До ПАЗАРДЖИК Има значение дали е .Родителите на едното работят,внасят данъци ,за да могат родителите на другото да цицат и да се възползват само от тях.Социалната политика е насочена само към едните.
15
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗА ГОЛЕМИ ШУМНИ СВАТБИ ПАРИ ИМА А ЗА ДЕЦАТА НЯМА.
14
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПАЗАРДЖИКС тоя правопис нищо чудно, че си безработен. ЕС и НАТО ли са виновни, че тия не искат нито да учат, нито да работят, но за сметка на това раждането на деца е бизнес. И после, гладни сме. Ми ти роди още 15 пък после се чуди защо не можеш да ги изхранваш.
13
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето това е бъдещето на България! До 2020-та година 40% от работоспособното население ще е ромско. С техния висок стандарт на живот и образование ни очаква светли бъднини!
12
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде са социалните? 5 деца, а майката просякиня?!?!?
11
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БВП за 2014 г. е 37 млрд лева. От тях 4 млрд са за социални плащания - социални помощи, детски надбавки и пенсии. Останалите 32 млрд ги изяждат бенефициентите на държавна хранилка.
10
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На * аз не вярвам. Още повече започне ли да ми се кълне в Господ.
9
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, кажете ми на това отговорен родител ли му се вика? Всички все повтарят, раждайте, раждайте, е добре и накрая да станем като тая? С Н брой деца и без пари да ги гледаме. Е, тогава България ще е не 10, ами 20 млн., ама какво от това? Като от тях 90% ще са необразовани.
8
17
 
12
 
! Отговори
до 32 преди 8 години
Като искаш да работиш само за себе си трябва да премахнеш държавата и нейните институции. И да не плащаш данъци... Държавата е най-големия *** с 1 500 000 бенефициенти на държавна хранилка - лекари, учители, полиция, съдебна система, администрация, военни и прочие.
7
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българите като сме егоисти никой не ни е виновен. е са сплотени, с чувство за елементарна справедливост между членовете на племето, което в българите липсва. Така, че ще изчезнем съвсем закономерно.
6
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това българи ли са? Може да имат такъв документ на нищо общо с нормалните българи. Защо ни занимават с такива? Такива са непоправими!