Змии превзеха Търновско – лазят в къщи и коли

В ромската махала в Горна Оряховица влезе влечуго 1,50 м
22 сеп 2015 10:21,
40
Змии превзеха Търновско – лазят в къщи и коли
Снимка: архив Булфото

От незапомнена в последните години змийска напаст се оплакват селски кметове и стопани в Търновско.

Влечугите пълзят в дворове и градинки, промъкват се в автомобили и къщи, та даже и в апартаменти в градските квартали, пише ”24 часа”.

Неотдавна жители на циганската махала в Горна Оряховица ужасени потърсили помощ, след като видели змия, дълга над 1,50 м.

Изплашена майка на 4 деца се обадила на телефон 112 и съобщила, че влечугото се е свило под камък в имота ѝ. Студенокръвното било забелязално от хлапетата, които с писъци се скрили в къщата. Когато пристигнали огнеборците, открили змията навита под голям камък.

“Непрекъснато получаваме сигнали от изплашени граждани, в чиито имоти се промъкват змии. Скоро реагирахме на апел за помощ на служители от бензиностанция в Полски Тръмбеш. Влечуго се бе промушило в елтаблото на петролния обект”, обясни началникът на сектор “Пожарогасителна и спасителна дейност” Станко Лазов.

В друг случай пенсионери изтръпнали, щом в апартамента им на първия етаж в Горна Оряховица се вмъкнала 40-сантиметровазмия.

Най-вероятно е пропълзяло по лоза, вдигната до балкона на жилището. Още по-голяма паника пък предизвика влечуго, налазило детската градина в с. Драганово. Вярно, че било едва 20-ина сантиметра, но пък в градината имало 20 деца и уплахата на възпитателките им върнала дори директорката от отпуск.

В началото на лятото голям смок бе открит навит на кълбо в избено помещение на жилищен блок в кв. Бузлуджа във Велико Търново. Броени дни след това търновец разказа пред местен вестник, че едва не претрепал семейството си в катастрофа, след като детето в обезопасителното столче отзад видяло змия под седалката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
4
 
! Отговори
до 30 преди 8 години
Покажи ми една научна статия, в която пише че смоковете скачат във въздуха и атакуват хора.
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
22.Няма как да се качи ли ?И ти си познавач на змии.Моят съпруг , е искал да бръкне в закачена кошница , но в последния момент е откачил кошницата и вижда в нея змия ?Е как е влязла в кошницата ?Как е влязла в колата ?
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
28.Ти не си ли чул , че смок те преследва и удря като с камшик ?Искаш да ти се случи , за да го разбереш.Много си задръстен, та се й подиграваш даже !
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
15.Разбира се че напада като се изплаши.И от къде знаеш, кога е изплашено , като и ти си до него ? По добре да не го срещаш , но тези хора не случайно са изплашени.Много хора умират от змийско ухапване по света .Естествена е паниката , случаят не е един ?!
13
4
 
3
 
! Отговори
хахаха преди 8 години
Смоковете удряли като камшик. Направо скачат, правят двойно салто, изиграват едно съчетание с ленти във въздуха и после пляяяяяс, удрят като камшик. Хахахаха На страха очите са големи.
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ужас.В село Дебелец се напълни със змии.Даже и съскат.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашенски стандарт. Нищо чудно!
10
3
 
7
 
! Отговори
Митев преди 8 години
До Луд с МотикаТова е вдлъбнаточел смок, който е много рядък и се среща само в юга и то най-крайния. И не е опасн за човек тъй като не може да захапе така,че да го стигне с отровния зъб.Да не говорим,че и отровата му е като за мишки. Аман от "разбирачи"
9
1
 
4
 
! Отговори
Митев преди 8 години
До АнонименАз съм чувал и за Годзила.И филм съм гледал.
8
3
 
5
 
! Отговори
Митев преди 8 години
Господа /г-жи/, змията, за разлика от човека, не напада ако не е застрашена!! Просто човекът не е в "менюто " и. А на снимката има обикновена водна змия. На 1-вия етаж НЯМА КАК да се качи змия тъй като нямаме змии,способни на това.Явно цялата статия е написана от невеж и предубеден "журналист", запълваш страниците ви. Интересно как са го измерили 150 см като САМО са го "видели"?!
7
6
 
8
 
! Отговори
славянин преди 8 години
Какъв страх от змии/смокове бе, по-голяма змия от човека няма, от него трябва да се страхувате най-много!?
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и кой плаща на огнеборците?
5
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най големите змии са в ПАРЛАМЕНТА те са най страшни. Пазете се от тях
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са най-обикновени смоци и като изключим уплахата, са си полезни животни. С куче и котка в двора няма да припарят.
3
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз съм чувал, че смоковете удрят, като с камшик. Има екземпляри стигащи над 3 м. Като го перне, тоя дето не го е страх от смокове ще напълни гащите и ще заеква и на клавиатурата даже, като пише такива глупости!
2
8
 
11
 
! Отговори
Луд с Мотика преди 8 години
До Анонимен3Смока също е отровен, но отровния му зъб е доста навътре в устата и ри захапване не може да достигне до теб и да си пусне отровата.Трябва да се страхуваш от смок. Ти сигурно не се страхуваш, щото не те е нападал смок. Мен лично в гората смок ме удари така че ме събори. Докато се разхождах чух че някой зад мен свирна, обърнах се - никой няма. Тръгвам пак и след 2 крачки усетих такъв удар в гърба че паднах по очи. а съм 110 кг. човек. После видях смока който беше над 2 метра....
1
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То пък голямо чудо не са чак толкова страшни животинките, но ако ги няма ще има бум на съслите и мишките.