Добрите шофьори с бонус, за другите по-скъпа "Гражданска"

Според Владимир Тодоров застраховката ще поскъпне с до 7%
Обновена: 5 окт 2015 10:28 | 5 окт 2015 10:25,
31
Добрите шофьори с бонус, за другите по-скъпа "Гражданска"
Снимка: Булфото, ахрив

Не е реалистично да се очаква драстичен скок в цената на застраховката "Гражданска отговорност". Тя ще поскъпне с не повече от 7%, прогнозира пред "Фокус" Владимир Тодоров, председател на Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

По думите му с промените в Кодекса за застраховането се повишават възможностите за изплащане на обезщетение при катастрофи, което е добра стъпка. Според него обаче забраната да се сключва "Гражданска отговорност" онлайн е много притеснителна.

Тодоров смята, че е важно да бъде приета и бонусна система за изрядните шофьори.

"Тези шофьори, които нямат нарушения, да получават отстъпка от застраховката. Тези шофьори, които имат много актове, много ПТП-та, много нарушения, при тях застраховката става много по-скъпа – в порядъка на 2-3 пъти", коментира Тодоров и допълни, че тази система работи от повече от 50 години в другите държави.

"При нас има технически проблеми, което пак е много странно, защото България е държавата с най-бързия интернет, а в същото време няма комуникация между институциите", каза Тодоров.

Според него, когато се въведе бонусната система, това ще има пряко отражение върху пътната безопасност у нас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
8
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Пробват ситуацията ,хората са разсеяни,като намалеят приходите сами ще върнат нещата ,пък на българина все по малко и по малко започва да му пука за каквото и да било
4
1
 
12
 
! Отговори
кукловод преди 8 години
ПАК НАСТРОЙВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТОЕДИН СРЕЩУ ДРУГ. РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ. ПОЛИЦИЯТА РАБОТИ ЗА МАФИОТСКИТЕ ФИРМИ ЗАСТРАХОВАТЕЛИ. РАЗБИРАМ АКО ПАРИТЕ ВЛИЗАХА ПРЯКО В ДЪРЖАВАТА А НЕ В ДЖОБА НА ЧАСТНИКА МАФИОТ. ЗАСТРАХОВКИТЕ СА ПРЕКАЛЕНО СКЪПИ НА ФОНА НА МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЕлемагМасово съдилищата присъждат максимум 100 000 лева обезщетение при смърт от катастрофа. Това вдигане на лимита от уж 1 млн. на уж 10 млн. лева не е свързано с реалността и практиката, а е само повод и оправдание на поредното ни стригане.
2
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За 10 години активно шофиране и изминати над 100 000 километра имам само един акт - за липса на пожарогасител (бях го дал назаем на друг). Нямам нито едно ПТП. Но застраховката ми гражданска отговорност струва точно толкова, колкото струва и на хората с десетки актове и ПТП-та.
1
0
 
36
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Отбелязвам:Вече 8-*** година подред слушаме за добрите шофьори,за които ще има бонус.Реалността е друга!!Обезщетението от 1 милион ставало 10 милиона прага.Въпрос:Кога и кой застраховател е изплатил 1 милион обезщетение в България при катастрофа?