Нелеп инцидент в Бургас! Лекари спасиха полуудушено момиче

Докато карала картинг шалът й се увил около гумата...
6 окт 2015 10:48,
30
Нелеп инцидент в Бургас! Лекари спасиха полуудушено момиче
Снимка: Булфото, ахрив

Бургаски лекари спасиха живота на 18-годишно момиче, пострадало при нелеп инцидент.

Миналата сряда девойката отишла да се забавлява на картинг писта в морския град. Момичето било с шал, който при високата скорост се увил около гумата на колата и започнал да я души.

Със сетни сили тя успяла да разкъса примката около врата си, но въпреки това получила тежки увреждания.

Служителите на картинга веднага завели полуудушеното момиче в болницата, в безсъзнание. Девойката е приета в реанимация и по време на изследването за целостта на трахеята спряла да диша.

За да възстановят дишането й, лекарите се опитали да направят трахеостома – да отворят трахеята и с помощта на специална тръбичка да осигурят преминаването на въздух.

"При опита да направим трахеостома се оказа, че трахеята просто я няма. Допуснахме, че травмата е много по-тежка, отколкото предполагахме. Решихме да направим спешна операция – наложи се отваряне, разкриване на целия ларинкс и трахея. Установихме, че трахеята просто е срязана – откъсната от ларинкса и придърпана към белия дроб. Учудващо е въобще как е имало дишане", обясни зам.-директорът на МБАЛ Бургас  - неврохирургът д-р Светлозар Георгиев.

Операцията е извършена от него и началника на УНГ-отделението д-р Даниел Петков.

При операцията разкъсаната трахея и ларинкс са възстановени. Поставени са и дренове за разгъване на белия дроб, защото е имало опасност и от белодробно увреждане.

В момента момичето е в съзнание, вече се движи самостоятелно, но още не може да говори.

За пълното й възстановяване е нужно да се постави миниатюрна протеза, която да предпази оперираните тъкани от срастване и последваща допълнителна намеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
на такива места трябва да има пълен контрол, и за екип, това си е рисково "удоволствие"едно време на боулинг ни даваха специални обувки
4
4
 
28
 
! Отговори
ceco преди 8 години
Браво на докторите, но стигнахме до там да награждаваме някой, като си свърши работата, за която му плащат. Бързо оздравяване за момичето.
3
0
 
45
 
! Отговори
mda преди 8 години
Браво на лекарите. Пожелавам бързо оздравяване на момичето. Баба ми казваше който си има век си има лек... Тръпки ме побиха било е повече от късмет наистина нещата да се развият така. Никога не се знае какъв нелеп инцидент може да ти се случи независимо колко си "подготвен".
2
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ужас, после да не забравите да оплюете докторите!Благодарности към тях!!!
1
0
 
52
 
! Отговори
Халиф Мезути преди 8 години
Браво на докторите!