Мигранти нахлуха в дома на дядо, той ги посреща с хляб

Човекът от село Тракийци, дал и последните си 4 лв
17 окт 2015 07:44, Петя Славова
217
Мигранти нахлуха в дома на дядо, той  ги посреща с хляб
Дядо Стойко от село Тракийци. Снимка: Булфото

Две групи мигранти са нахлули в къщата на Стойко Купенов от село Тракийци, община Средец, в рамките само на часове през изминалата нощ. Населеното място, което има 5 жители, се намира в непосредствена близост до граничната бразда с Турция, отбелязва Булфото.

Първото посещение на неканените гости станало около 2.00 часа. Според разказа на Стойко трима мъже разбили катинара на тежката метална врата към пътя, а после нахлули в стаята, която обитава стареца. По неговите думи бежанците били добре облечени, носели якета с качулки, а на гърбовете си раници. Дядото се стреснал допълнително от затъкнатия кобур за пистолет, показал се изпод връхното облекло на единия от мъжете. Без да разбира и дума от това което казват, Стойко им дал последните си 4 лева и хляб. След това 3-мата отпрашили в посока границата с Турция.

Само час и половина по-късно втора група от пет мигранти влязла в имота на Купенов. За разлика от първите "гости", новопристигналите предупредили за влизането си в къщата с викове още от двора. На тях дядото дал останалия му хляб, а те бързо се изнесли в посока обратна на първите бежанци - към вътрешността на страната ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още по темата: мигрантисело Тракийци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това си е чиста вандалщина!
101
3
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво има да коментираме повече? В 2 часа през нощта разбили катинара на вратата и нахлули в стаята на възрастния човек, показали му и кобура на пистолет. Как се нарича това, ако не бандитизъм и навлизане с взлом в личния ти имот?
100
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Милият дядо Стойко, ако им деца и внуци, да бяга при тях! Като му гледам къщицата и дворчето с дръвцата за зимата, не ще да има много пари да посреща неканени гости! А те ще стават все повече, пък и освен гладни, ще са и премръзнали...
99
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те са нещо като пришълци от друга планета - съвсем различни, нито те ни разбират, нито ние-тях. Не знаем какво да очакваме, във всеки случай благодарност съвсем рядко се вижда. Както показва опитът в много европейски страни, в началото са кротки, но видят ли, че им се отстъпва, станат ли повече, започват да искат и да налагат своите правила все по-агресивно. А християните - по християнски благи!
98
4
 
39
 
! Отговори
До 120 Димитър преди 8 години
До 120 ДимитърМитко, Митко, и аз съм служил през 73/75, така беше - имахме силна армия. Сега се изпълнява отвъдокеански план за дестабилизация и ислямизация на Европа. Добре че не всички европейски политици са послушни ВАСАЛИ, има хора като Орбан, Фицо и други мислещи за народите си. Европа я чака гражданска война, ако така продължи. Аз и сега съм ГОТОВ да защитавам деца и внуци от пълзящата ислямизация.
97
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
У наше село едни индийски мигранти постоянно претарашват.Ама ни вопъл,ни стон, всички правителства мълчат.
96
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Досмеша ме как финландците съветват пришълците да не отиват на север, защото там имало сняг, било студено и нямало да се чувстват комфортно. Сега едва ли не им се молят да стоят настрана, но като знаем какво направиха преди време с руснаците, които коварно ги нападнаха, няма да ги мислим тези симпатични борбени северняци! Те ще се оправят и с новите европейци.
95
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разбира се, че не са бежанци, а най-обикновени имигранти. Ама тука в тоя сайт всичко се преиначава и цензурира, за да обслужва разни интереси.
94
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви бежанци? Някой гони ли ги по петите с размахано оръжие, например в Турция, България, Сърбия, Гърция? Къде бягат, като не са заплашвани? Не трябва да се наричат така и не трябва да бъдат пускани, защото те просто си избират държава, която да им харесва и да ги търпи. След тези мъже, вече легално, ще имат право да пристигнат огромните им фамилии. Колко средства ще трябва тепърва да отделя Европа, нека Меркел и Оланд да изчислят!
93
1
 
18
 
! Отговори
Димитър Стянов преди 8 години
До АнгелАнгеле, идеята е много добра. Но къде е тая наша армия? Поне аз не виждам онова, което бяхме през 70-те години - в Звездец, Грудово, Момчилград, полкът в Елхово...Винаги готови с оръжие да защитим границата си от към юг. Сегашната ни армия е една разпасана команда, начело с министъра.
92
1
 
14
 
! Отговори
Суека преди 8 години
Нямаме ли танкове и останали военни да ходят да пазят селяните от набезите на арабеските от Близкият Изток и агенти на ЦРУ !? Баси смахнатата държава *** и ПУЛьО си минават и могат да си правят атентати където и когато си решат а наш БАЙ *** полиция , военни и парламент си чешат топките и нагъзват за да бъдат обгрижвани от ЗАПАДА и ценностите им на лансиране на ислямизация и изкуствени конфлитки и заселване на арабески из цяла ЕВРОПА = БОМБА с часовников механизъм си е това ей !!!
91
1
 
13
 
! Отговори
Georgi Georgiev преди 8 години
Тук в USA, обикновени граждани са членове на "Minuteman", която организация използва членовете си за въоръжени патрули на Държавната граница и арестуване на нелегални. Хора от цялата страна са членове, и по разписание пътуват до определеният им за патрул отсек на свои разноски, където пребивават обикновено 2 седмици годишно. Те патрулират както с Граничарите, така и без тях , но винаги имат кооперация и връзки помежду си. Благодарение на тях, милиони Мексиканци са спрени и върнати всяка година!
90
2
 
16
 
! Отговори
1 преди 8 години
ще миа ли разследване за криминално престъпление? къде е държавата, спи ли?
89
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма ли млади хора на тази територия да вземат проблемите в ръцете си ?
88
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Престанете да наричате хора които нарушават законите "МИГРАНТИ " !!! Стига сте ни го набивали това по всички медии!!! Мигрант е този който се регистрира официално на КПП , другите са престъпници и каналджии!
87
1
 
20
 
! Отговори
хаха преди 8 години
Това ни очаква.
86
16
 
3
 
! Отговори
вуте преди 8 години
Всичко това ми звучи малко като съчинение по картинка/снимка/.
85
3
 
3
 
! Отговори
До Осман преди 8 години
Ти ми приличаш на Атакист под ДПС+ко име да противопоставяте народа за благото ви и разруха на държавноста.Атака+ДПС +БСП=БКП
84
1
 
20
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Дядото да бъде санкциониран за това, че не ги е нагостил както трябва и не им раздал поне по стотина лева.
83
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега спешно да осигурят на дядо Стойко и на хората от крайните къщи до границата повече пари и хляб, но г-жа Меркел да заплати! Защото, къде се е чуло и видяло да поканиш любезно някого и да принуждаваш съседите ти да го приемат и издържат, че и да им се караш, ако не са много гостоприемни?